Repair disk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Repair disk

19.09.2008 | 20:15
Scanning software od HP all-in-one se očito svađa s 10.5.5 jer mi je danas pri pokušaju scanniranja iz feedera tako temeljito zaledio stroj da ništa nije pomoglo nego držati power tipku (Mac Mini) desetak sekundi da se stroj na silu ugasi.

Nakon toga sam zavrtio Verify disk od Disk Utility (jer znam da Unix ne voli naprasno gašenje i u pravilu je osjetljiviji na to od Windowsa) i evo što mi kaže:

Picture_1-38c6771edd1976c494afb409ec6bf680.png

Gumb "Repair Disk" mi je zasivljen (onemogućen). Pretpostavljam da moram bootati s install DVD-a i onda odande pokrenuti repair disk. Ali prije nego to učinim, želio bi ovdje provjeriti, da ne bude negdje greške u koracima.

Dakle - imam install DVD od Leoparda 10.5.0, a trenutno je sistem update-an do 10.5.5. Ima li to veze?

Da li uopće moram to s DVD-a ili ima kakav drugi način?

Da li uopće išta moram raditi ili ovaj problem nije tako strašan? Ovako, iz ovog što piše, ne čini se bitnim.

Molim pomoć...
19.09.2008 | 20:26
Disk na kojemu ti je sistem ne mozes repairat sa tog sistema tako da se lipo butaj sa dvd-a i sve ce bit ok, nebi smilo pravit probleme sto je dvd 10.5.0 ja sam vec dva tri puta radio repair a mac je bio na 10.5.2 i 10.5.4... no frks samo naprid...
19.09.2008 | 20:33
Hvala na savjetu, vjerojatno će mi zatrebati prije ili kasnije, ali ne ovaj put.

Naime, nije mi vrag dao mira pa sam po onoj narodnoj - "Fata je Fata, al dvaput je dvaput." - napravio verify još jednom:

Picture_2-4895704547edf7f80fe1574751acb01e.png

Disk se, ničim izazvan, "sam popravio".

Pretpostavljam da je prvi verify bio nečim ometen radi čega je prijavio grešku, ili se pak system.log ispraznio pa je problem nestao...

Ili - ima li netko bolji odgovor?
19.09.2008 | 21:25
Nek ti google bude najbolji prijatelj... :-D
evo šta je ponudio:
support.apple.com/kb/TS2028
Kaže

"Invalid volume free block count"
Note: The volume free block count is a type of cache of the real information stored in the volume bitmap, and the count being off does not mean your volume is damaged in any way. An incorrect volume block count message (block count changed from X to Y) is an example of this type of message.

a za system log kaže:
"Incorrect block count for file"
Note: In the case of this message, you can erase the file and restore from the most recent backup if needed.

iako kaže da "This document applies to Mac OS X 10.3.9 or earlier."
doli kao product affected:Mac OS X 10.5, Mac OS X Server 10.5
i to samo kad je journaling upaljen, pa vidi jeli se to odnosi i na tebe...ali mislim da je to kao ono normalno i ne treba se bojati...
19.09.2008 | 22:18
Je, tako sam nekako i zaključio. Hvala na trudu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO