Kako prikazati Keynote prezentaciju na windowsima?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako prikazati Keynote prezentaciju na windowsima?

17.09.2008 | 21:06
Ekipo, imam jednu T O T A L N O sexy Keynote prezentaciju. Toliko je dobra da iskreno mogu reći da (ne govoreći o samom sadržaju, nego isključivo o audiovizualnim prezentacijskim elementima) je to najbolja koju sam vidio u životu. A vidio sam ih stotine.

E, sad, naravno, kad se ta prezentacija iz Keynote snimi kao PPT, to je pušiona, jer oni najbolji elementi nisu više tu, odnosno to više nije ta, najbolja na svijetu prezentacija.

Dajte zato, dobri ljudi, molim vas, prijedloge kako na neki drugi način "eksportirati" ili što već učiniti da se prezentacija u svom integralnom obliku može zavrtiti na PC-u. Nešto kao Keynote player za windowse, ili možda export u SWF, ili...???
17.09.2008 | 21:23
Eksportiraj prezu u swf ili možda u mov. Tako dobiješ najbliže rezultate Keynotu, a možeš to vrtiti na Win.
  • Dijete
  • Posjetitelj
18.09.2008 | 02:04
definitivno quicktime da ne zgubis tranzicije.. a tako mozes i narihtat da stane u odredjenom trenutku pa onda nekim pritiskom pokrenut dalje (naravno, ako ti je to potrebno)
18.09.2008 | 02:21
Iz iskustva znam da najbolja prezentacija na svijetu jednostavno exportirana u quicktime nece bit ista stvar ko original, moras se dosta igrat s vremenom slideova i animacija jer iz nekog razloga to sve ode kvragu...mislim da bi ti najpametnije bilo napravit screen capture cijele prezentacije ako imas dovoljno jak Mac da ne trzne u procesu.
19.09.2008 | 08:53

Imam Mac Mini.

Inače, prezentacija nema automatski advance, nego svaki slide (pače, na nekim slideovima i svaki dio) treba "pozvati" klikom miša ili tipkom.

To, pretpostavljam, ne može funkcionirati kad se eksportira u MOV? Ili? A screen capture? Koji software koristiti za screen capture?
19.09.2008 | 09:08
Majstore, cmnd+shift+3 za cijeli ekran, a cmnd+shift+4 samo za dio ekrana koji ti treba. OSX rulz, ne treba ti niki soft posebnoB)
Dapače, leo ti u ovom modu dijela ekrana nudi čak i koordinate u pixelima dok biraš pa možeš narihtat u pixel... (teoretski, naravno)
19.09.2008 | 10:17
sorry na padobranstvu, ali jel ti tu prezentaciju želiš nekome pokazat ili je trebaš prezentirat? ako je ovo drugo zašto ne poneseš Minija sa sobom i pokreneš s njega? ako ti treba nešto još u Windowsima pokreneš ih u Paraleli i onda pokažeš moć Exposea i OS X-a?
19.09.2008 | 10:38
Meni nije jasno zašto ne naprave Keynote player za Windowse, to zaista nedostaje.
19.09.2008 | 11:53
Riba dobro kaže, time bi dobro zeznuli PP - naime, svi koji su probali Keynote kažu da je znatno bolji od PP-a (za razliku od Pages i Numbers koji još moraju papati).
19.09.2008 | 16:22
Pa ja pretpostavljam da se moć Keynotea djelomično oslanja na općenito moć grafičke obrade koja mora biti dijelom ukorijenjena u samom OS-u pa vjerojatno nije baš samo tako napraviti Keynote player za windowse koji bi radio vjerodostojno.

Djuro: hvala na savjetu, znam za cmd+shift+3 i 4, ali mislio sam na animirani capture screen (dakle, sve što se dešava na ekranu zgrabit u MPG ili što već).

John_st - želim je nekom pokazat, odnosno prerađenu (to je prezentacija jednog od naših dobavljača) prezentirati dalje. Sadržajno, prezentacija je dosadnjikava, a nažalost ni ne može biti drugačija s obzirom na tematiku, a ono što joj daje snagu je vizualna atraktivnost u koju se jednostavno svatko tko je vidi zaljubi na prvi pogled i asocijativno poveže s prezentiranim brandom. Idealan prodajni alat.

Da nosim Minija naokolo ne dolazi u obzir. Mini je moj, ja sam ga platio i nisam njegov jedini korisnik, a ovdje se radi o poslovnoj primjeni.

Da kupujem službeno neki MacBook samo radi te prezentacije (ili općenito radi prezentacija) je glupo i komplicirano ako mi i dalje treba drugi notebook za ozbiljne stvari. A MBP nemam obraza tražiti jer je 2x skuplji od Toshibe Satellite Pro s Win XP koja svoj posao radi više nego dobro.
19.09.2008 | 17:50
a kako se zvaše onaj program Jango ili Jingo ili tako nešto za snimanje onoga što radiš na screenu? jel bi to igralo?
19.09.2008 | 18:48
Jing !
Netko je valjda probao.
19.09.2008 | 20:16
smayoo je napisao:
Pa ja pretpostavljam da se moć Keynotea djelomično oslanja na općenito moć grafičke obrade koja mora biti dijelom ukorijenjena u samom OS-u pa vjerojatno nije baš samo tako napraviti Keynote player za windowse koji bi radio vjerodostojno.
Upravo tako, Keynote radi na Core Image i Core Animation frameworkovima...
02.10.2008 | 10:10
Isti slučaj sam imao ja neki dan. Divno napravljena Keynote prezentacija, a treba ju prikazati na Windowsima. Radilo se o ozbiljnom sastanku s partnerima.

Da stvar bude gora, krepao im je laptop pa sam ja vukao svoj stari, spori, zakrčeni neki Acer i na licu mjesta 5 minuta prije instaliravao Quicktime kojeg sam skinuo 10 minuta prije.

Uglavnom, Keynote ima export u Qucktime i to radi sjajno. Sačuvani su svi automatski prelazi unutar pojedinih slajdova, po prezentaciji se ionaku krećem ručno i to šljaka super. Malo je "mutnija" slika, no skoro neprimjetno.

Jedini problem, uvjetno rečeno, je veličina datoteke koja se udeseterostruči. Ovo je bila kraća prezentacija pa to nije neka strašna stvar, no dulje i raskošnije pojedu gigabajte. Ali s obzirom na kapacitete i cijene flash memorija, to isto nije neki problem više.

Dakle, export u Quicktime je najsigurniji i najbezbolniji način. Samo si, za svaki slučaj, uz prezentaciju snimi i instalacijsku datoteku Quicktime-a za Win...
02.10.2008 | 10:57
smayoo je napisao:
Inače, prezentacija nema automatski advance, nego svaki slide (pače, na nekim slideovima i svaki dio) treba "pozvati" klikom miša ili tipkom.

To, pretpostavljam, ne može funkcionirati kad se eksportira u MOV? Ili? A screen capture? Koji software koristiti za screen capture?

Dobro su ti rekli, pokušaj screencapture - makar piratizirao za prvu ruku. Ja koristim od AmborsiaSW Snapz Pro X i odličan je. Metni si prezu u prozor, s Snapzom odredi gabarite i klikaj točno kako želiš, on kad sve snimi exportirat će u onaj format koji si mu zadao.

Ima još par programa, ali nemrem se nijednog sjetiti, Snapz je tu jer je išao sa mnom još od OS 9... Na Mackorisniku je bila recenzija jednog ili dva, dosta davno, pa pretraži.

U svakom slučaju, ako sccreen capture prodje, bolja ti je opcija od čistog exporta, makar imaš malo više posla.

Javi kako je bilo!
02.10.2008 | 13:13
Smayoo, upravo dobih mail. Synium je napravil preogram koji se zove screenium i to je točno to kaj tebi treba; on snima sadržaj tvojeg ekrana u real vremenu....

Dakle, pogleč www.synium.de
04.10.2008 | 10:28
Hvala svima na savjetima i interesu. Mislim da će morati biti neki screen capture jer export u QuickTime proizvodi nešto sumanute veličine (keynote prezentacija je teška 250 MB).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 27 minuta
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.
  • damir1: pozzz svima , da li ima netko problema s iOS 18.6 ? hvala
  • mbp2009: Odlično za PBZ, ali vidim sad da je baterija katastrofa pa onda ću preskočiti dok to ne srede
  • Damirst: Koristim aplikaciju PBZ, istalirao sam public verziju 26 i sve uredno radi
  • Borisone: Čak i da sada radi, možda ju slijedeća public beta skrši
  • Borisone: Prevelika kocka. Ako na iPhonu imaš internet bankarstvo i/ili ostale bitne aplikacije ne savjetujem prelazak na novu slijedeću veliku verziju dok nije na prvoj reviziji (npr. iOS 26.1)
  • mbp2009: Ekipa, itko na ios PB? Zanima me par stvari ali brine me samo pbz aplikacija
  • Yonkis: Ozzy se pridružio legendama :(

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (1076)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO