ctrl+alt+del
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ctrl+alt+del

13.09.2008 | 21:47
Dali u mac-u postoji kakva kombinacija kao gore pomenuta ,koja moze ugasiti neki program kada se zaglupi?
13.09.2008 | 22:08
Apple izbornik (s jabukom) i opcija "Force Quit". Ili right click na zaglavljenu aplikaciju u docku pa ista stvar...
13.09.2008 | 22:11
command-alt-esc
Ili posto se stroj nikada ne zaglupi do kraja kao Win masina dignes Activity Monitor i tamo prikoljes sto treba a usput je zgodno sto aplikacije koje su crkle sistem automatski oznaci crvenom bojom
14.09.2008 | 10:46
Sirius naviku očito vuče još s nekih starih windowsa, 98 ili tako nešto jer se ni Windows XP (gotovo) nikad ne zaglupi do kraja pa osim CTRL+ALT+DEL funkcionira i desnoklik na taskbar, pa Task Manager, pa se tamo odabere ono što ne radi i uklika se "End Program".

Što se OS x-a tiče, meni je traži "Force Quit" na Jabuci zato što se na tray ikoni "Force Quit" pokaže tek kad OS X skuži da je aplikacija zaglupila, a to može biti dosta kasnije nego što se to stvarno dogodilo.
14.09.2008 | 18:24
smayoo je napisao:
Sirius naviku očito vuče još s nekih starih windowsa, 98 ili tako nešto jer se ni Windows XP (gotovo) nikad ne zaglupi do kraja

kako gotovo nikad?!? Meni je XP zaglupljivao tako da task menager nist ne pomaze nego restart na powerbuttonu jedino. Prilikom rada u photoshopu, premieru i slicnim programima ovo je bila prilicno cesta stvar.
Na HP laptopu koji imam se to i dalje zna desiti
Najgore je kad zurim i samo nesto treba nabrzinu rijesiti i ja otovorim task menager (sto je ponekad samo po sebi uspjeh) i ubijem aplikaciju i nista ... probam zgasit laptop prek start/shut down/restart a on nece ni start otvorit .... i onda drzim power button 1...2...3...4.....10 sekundi i iz pocetka
Na macu mi taj cmd+alt+esc barem i ubije aplikaciju ... sto je super da kad si se vec iznervirao sta ce se nesto na cemu radis vjerojatno izgubit killanjem aplikacije, da barem nemoras taj nemili dogadjaj jos i cekat tko zna koliko.
(Win OS je kupljen sa laptopom!nije neki hack)
15.09.2008 | 13:25
U principu se tako temeljito windoze XP zablokiraju onda kad imaš problem s nekim od drivera za hardware. S obzirom na software koji si spomenuo, rekao bih da se radi o driveru za grafičku karticu. Jesi li potražio da li postoji update?

To što ti se HP blokira je zbog HP-a. HP notebookovi su jako, jako, JAKO loši, osobito zadnjih 4 godine.

Na OS X su takvi problemi vrlo rijetki jer je korišteno puno puno manje različitog hardwarea, a driveri su pod kontrolom Applea puno više nego što bi Microsoft mogao ili htio za Windowse.

To je jedan, ja bih rekao, od najbitnijih razloga zašto Mac radi bolje i stabilnije od Windowsa, u prosjeku. I istovremeno je, naravno, to i razlog visoke cijene Mac računala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO