iPhoto u iDVD ne radi?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhoto u iDVD ne radi?

10.08.2008 | 22:51
Evo danas sam pokušao nešto što bi po mom mišljenju trebao biti supertrivijalan zadatak i ne radi. Pa me zanima da li se nekom desilo nešto slično i u čemu je problem?

Daklem, evo korak po korak što sam radio (iPhoto i iDVD sve najnajzadnje verzije, kao i OSX, Leopard, 10.5.kojivećonojenajzadnji):

1. spojio digitalni fotoaparat na USB
2. iPhoto se sam pokrene i pokaže slike s digitalca
3. utipkam ime eventa i uklikam Import all
4. fotke se importiraju, pita me da li da ih briše na aparatu, ja kažem da, onda odvučem ikonicu aparata u smeće (eject) i ištekam aparat
5. u "All Events" odaberem upravo importirani event (i samo njega jednog jedinog) i onda na meniju uklikam Send to iDVD (ili tako nekako, nisam sad pri Macu pa ne znam napamet)
6. pokrene se iDVD koji je ime eventa pokupio i postavio kao naslov menija
7. odaberem template onaj prvi koji se ponudi sam po sebi (dakle, ne biram ništa)
8. root menu template ima samo jedan drop zone, u desnom dijelu prozora otvorim iPhoto evente i onaj isti koji sam maloprije poslao i među svim fotkama odaberem jednu i odvučem je lijevo u onaj jedini dropzone
9. uklikam dolje ikonicu za prženje (onaj neki narančasto-crveni krug koji izgleda kao znak za biloško-kemijsku opasnost)
10. bubne mi alert da hoće prazan DVD, ja mu ga dam
11. otvori progress indicator
12. kaže "1. preparing nešto nešto" i to prođe
13. kaže "2. rendering main menu animation" ili tako nekako
14. to melje jedno 5-10 minuta (progress bar nekoliko puta "propadne" natrag lijevo za nešto malo) i onda kad dođe skroz do kraja izbaci neku totalno neinformativnu poruku greške, u stilu "ne mogu nastaviti jer se desila greška" i pedala

???
!!!
12.08.2008 | 11:46
Kako sam ne koristim iPhoto sačekao sam da vidim hoće li se javiti netko tko je to susreo. Tvoj postupak mi se čini sasvim ok. Da li si točno zapisao grešku - kladim se da je to već netko susreo, pa bih pogledao na Apple službenom forumu ako već Google ne izbaci ništa.
12.08.2008 | 14:20
Ja baš jučer probao isto prebacit slike.Išao pod foto skupinu od stotinjak slika prebacio na listu za snimanje i meni je uspjelo.To sam učinio za probu jer bi si prebacio slike na DVD pa da vidim kako ide.Snimio sam na oko jednu trećinu DVD-a pa ako mi nije finalizirao dopunio disk.Zanima me kako bih kompresirao slike da mi sve stanu na jedan DVD.Probat ću se još malo poigrati,a prihvaćam i svaki savjet. Sayonara !
12.08.2008 | 17:55
dpasaric je napisao:
Kako sam ne koristim iPhoto sačekao sam da vidim hoće li se javiti netko tko je to susreo. Tvoj postupak mi se čini sasvim ok. Da li si točno zapisao grešku - kladim se da je to već netko susreo, pa bih pogledao na Apple službenom forumu ako već Google ne izbaci ništa.

Nisam točno zapisao grešku, ali problem je 100% ponovljiv tako da lako zapišem točno. Ali tekst greške je besmisleno neinformativan. Kako rekoh, nešto u stilu "There was an error and the process was aborted" ili tako nešto. Pogledat ću kad dođem doma.

Na Apple službeni forum mi se ne da ići jer je kompliciran, spor i nepregledan. Među 1000 trivijalnih pitanja je teško pronaći ono jedno koje ti može pomoći. Ali čini se da ću morati.
12.08.2008 | 21:21
2 Smayo: Isao sam sad step-by-step po ovome sto si napisao, uvukao 107 fotki sa fotica, bacio to u idvd, stavio jednu od njih u drop zone i napravio image na desktopu bez greske (trajalo cca 20min). Jesi probao sa nekim drugim eventom? Kad krene "drobit" da li ti se u onom malom prozorceku vrti preview toga sto radi ili je to zblesirano?
13.08.2008 | 00:30
Vrti se preview, izvrti se cijeli i kad se zamrači (kad je gotov), onda crkne. Nisam probao s drugim eventom. Probat ću kasnije večeras.
13.08.2008 | 01:57
Meni se čini da je problem druge naravi

Slična stvar se dogodila sa Final cutom i DVD pro-om i iPhoto-om. Najme, nije htio prebaciti sliku uopće iz otvorenog eventa. Vođen tim razmišljanjem, ja ne bih išao korak po korak i pokušavao sa drugim eventom, već bith fotke izvlačio tj bacao u iDVD direkton iz "Photos" a ne iz "Events" i mislim da će to riješiti sve brige vezane za to.

Drugi problem oko crnog DVD-a bi mogo biti u preferencima od iDvd-a. Namjestiti na 4:3 standard, PAL, ili letterbox 16:9 format (widescreen).. ako je namješten NTSC, kao što po defoltu je, na TV-u, ako taj TV ne podržava NTSC, ispast će crna slika...

No, probaj sa dreganjem slika iz "photos" a ne "Events" i mislim da bi to trebalo biti to ^^
13.08.2008 | 11:07
Mika ima pravo.
I ja sam slike prebacio iz Phota,kliknuo na prvu i zadnju i to prebacio u iDVD i kliknuo na veliki crveni gumb,a trajalo je,nisam štopao vrijeme,od 5 do 10 min.Probaj.
13.08.2008 | 11:51
Ja sam dragao iz Eventsa pa nije bilo problema!
13.08.2008 | 17:47
Mika, hvala na savjetu, probat ću i to. Iako mi nije logično da se o tome radi.
15.08.2008 | 16:20
Eto i izvještaja.

Danas ujutro sam pokušao opet, sve na dlaku isto kao i prije, i sve je radilo.

Onda sam se sjetio da nije bilo baš sve na dlaku isto pa sam probao opet sve na dlaku isto, i opet nije radilo.

Dakle, dok iDVD melje svoje, u trenutku kad završava rendering menu video asseta, mora biti aktivna aplikacija (u fokusu). Kad sam imao dignutu Operu i surfao dok je on drobio u pozadini, ispala bi ona čudna greška. Kad sam pustio iDVD da drobi bez da radim išta drugo, sve je prošlo OK...

Moram priznati ovakav tip problema zaista nisam očekivao...
15.08.2008 | 16:42
Svasta
Da li mora biti aktivna bas cijelo vrijeme? Dok sam ja isprobavao isto sam surfao tako da sigurno nije bila aktivna cijelo vrijeme i kao sto rekoh nije bilo greske. Probaj surfat u Safariju mozda bude bolje
15.08.2008 | 20:40
Ne cijelo vrijeme, nego samo u času kad završava rendering.

U biti nema veze Opera. Ako bilo koja druga aplikacija ima fokus, eto greške... Barem kod mene.

Probao sam koristiti i Safari, smatrao sam da će to biti dobro za jačanje mog karaktera, ali jednostavno me previše boli.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 13 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO