iPhoto u iDVD ne radi?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhoto u iDVD ne radi?

10.08.2008 | 22:51
Evo danas sam pokušao nešto što bi po mom mišljenju trebao biti supertrivijalan zadatak i ne radi. Pa me zanima da li se nekom desilo nešto slično i u čemu je problem?

Daklem, evo korak po korak što sam radio (iPhoto i iDVD sve najnajzadnje verzije, kao i OSX, Leopard, 10.5.kojivećonojenajzadnji):

1. spojio digitalni fotoaparat na USB
2. iPhoto se sam pokrene i pokaže slike s digitalca
3. utipkam ime eventa i uklikam Import all
4. fotke se importiraju, pita me da li da ih briše na aparatu, ja kažem da, onda odvučem ikonicu aparata u smeće (eject) i ištekam aparat
5. u "All Events" odaberem upravo importirani event (i samo njega jednog jedinog) i onda na meniju uklikam Send to iDVD (ili tako nekako, nisam sad pri Macu pa ne znam napamet)
6. pokrene se iDVD koji je ime eventa pokupio i postavio kao naslov menija
7. odaberem template onaj prvi koji se ponudi sam po sebi (dakle, ne biram ništa)
8. root menu template ima samo jedan drop zone, u desnom dijelu prozora otvorim iPhoto evente i onaj isti koji sam maloprije poslao i među svim fotkama odaberem jednu i odvučem je lijevo u onaj jedini dropzone
9. uklikam dolje ikonicu za prženje (onaj neki narančasto-crveni krug koji izgleda kao znak za biloško-kemijsku opasnost)
10. bubne mi alert da hoće prazan DVD, ja mu ga dam
11. otvori progress indicator
12. kaže "1. preparing nešto nešto" i to prođe
13. kaže "2. rendering main menu animation" ili tako nekako
14. to melje jedno 5-10 minuta (progress bar nekoliko puta "propadne" natrag lijevo za nešto malo) i onda kad dođe skroz do kraja izbaci neku totalno neinformativnu poruku greške, u stilu "ne mogu nastaviti jer se desila greška" i pedala

???
!!!
12.08.2008 | 11:46
Kako sam ne koristim iPhoto sačekao sam da vidim hoće li se javiti netko tko je to susreo. Tvoj postupak mi se čini sasvim ok. Da li si točno zapisao grešku - kladim se da je to već netko susreo, pa bih pogledao na Apple službenom forumu ako već Google ne izbaci ništa.
12.08.2008 | 14:20
Ja baš jučer probao isto prebacit slike.Išao pod foto skupinu od stotinjak slika prebacio na listu za snimanje i meni je uspjelo.To sam učinio za probu jer bi si prebacio slike na DVD pa da vidim kako ide.Snimio sam na oko jednu trećinu DVD-a pa ako mi nije finalizirao dopunio disk.Zanima me kako bih kompresirao slike da mi sve stanu na jedan DVD.Probat ću se još malo poigrati,a prihvaćam i svaki savjet. Sayonara !
12.08.2008 | 17:55
dpasaric je napisao:
Kako sam ne koristim iPhoto sačekao sam da vidim hoće li se javiti netko tko je to susreo. Tvoj postupak mi se čini sasvim ok. Da li si točno zapisao grešku - kladim se da je to već netko susreo, pa bih pogledao na Apple službenom forumu ako već Google ne izbaci ništa.

Nisam točno zapisao grešku, ali problem je 100% ponovljiv tako da lako zapišem točno. Ali tekst greške je besmisleno neinformativan. Kako rekoh, nešto u stilu "There was an error and the process was aborted" ili tako nešto. Pogledat ću kad dođem doma.

Na Apple službeni forum mi se ne da ići jer je kompliciran, spor i nepregledan. Među 1000 trivijalnih pitanja je teško pronaći ono jedno koje ti može pomoći. Ali čini se da ću morati.
12.08.2008 | 21:21
2 Smayo: Isao sam sad step-by-step po ovome sto si napisao, uvukao 107 fotki sa fotica, bacio to u idvd, stavio jednu od njih u drop zone i napravio image na desktopu bez greske (trajalo cca 20min). Jesi probao sa nekim drugim eventom? Kad krene "drobit" da li ti se u onom malom prozorceku vrti preview toga sto radi ili je to zblesirano?
13.08.2008 | 00:30
Vrti se preview, izvrti se cijeli i kad se zamrači (kad je gotov), onda crkne. Nisam probao s drugim eventom. Probat ću kasnije večeras.
13.08.2008 | 01:57
Meni se čini da je problem druge naravi

Slična stvar se dogodila sa Final cutom i DVD pro-om i iPhoto-om. Najme, nije htio prebaciti sliku uopće iz otvorenog eventa. Vođen tim razmišljanjem, ja ne bih išao korak po korak i pokušavao sa drugim eventom, već bith fotke izvlačio tj bacao u iDVD direkton iz "Photos" a ne iz "Events" i mislim da će to riješiti sve brige vezane za to.

Drugi problem oko crnog DVD-a bi mogo biti u preferencima od iDvd-a. Namjestiti na 4:3 standard, PAL, ili letterbox 16:9 format (widescreen).. ako je namješten NTSC, kao što po defoltu je, na TV-u, ako taj TV ne podržava NTSC, ispast će crna slika...

No, probaj sa dreganjem slika iz "photos" a ne "Events" i mislim da bi to trebalo biti to ^^
13.08.2008 | 11:07
Mika ima pravo.
I ja sam slike prebacio iz Phota,kliknuo na prvu i zadnju i to prebacio u iDVD i kliknuo na veliki crveni gumb,a trajalo je,nisam štopao vrijeme,od 5 do 10 min.Probaj.
13.08.2008 | 11:51
Ja sam dragao iz Eventsa pa nije bilo problema!
13.08.2008 | 17:47
Mika, hvala na savjetu, probat ću i to. Iako mi nije logično da se o tome radi.
15.08.2008 | 16:20
Eto i izvještaja.

Danas ujutro sam pokušao opet, sve na dlaku isto kao i prije, i sve je radilo.

Onda sam se sjetio da nije bilo baš sve na dlaku isto pa sam probao opet sve na dlaku isto, i opet nije radilo.

Dakle, dok iDVD melje svoje, u trenutku kad završava rendering menu video asseta, mora biti aktivna aplikacija (u fokusu). Kad sam imao dignutu Operu i surfao dok je on drobio u pozadini, ispala bi ona čudna greška. Kad sam pustio iDVD da drobi bez da radim išta drugo, sve je prošlo OK...

Moram priznati ovakav tip problema zaista nisam očekivao...
15.08.2008 | 16:42
Svasta
Da li mora biti aktivna bas cijelo vrijeme? Dok sam ja isprobavao isto sam surfao tako da sigurno nije bila aktivna cijelo vrijeme i kao sto rekoh nije bilo greske. Probaj surfat u Safariju mozda bude bolje
15.08.2008 | 20:40
Ne cijelo vrijeme, nego samo u času kad završava rendering.

U biti nema veze Opera. Ako bilo koja druga aplikacija ima fokus, eto greške... Barem kod mene.

Probao sam koristiti i Safari, smatrao sam da će to biti dobro za jačanje mog karaktera, ali jednostavno me previše boli.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 18 minuta
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO