Toast 9 Titanium
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Toast 9 Titanium

07.08.2008 | 21:50
Instalirao sam Toast 9 Titanium. Problem je u tome što kad nešto spržim na CD/DVD, iako ima još dovoljno slobodnog prostora, ne mogu ništa naknadno spržiti. Koristim CD/DVD Verbatim. Kod Nera na Windowsima nisam imao tih problema.
07.08.2008 | 22:24
Moras upaliti multisession koji je u Neri ocigledno po defaultu upaljen. Iskreno ne koristim tu opciju jer mi nema smisla (cijena medija, moguci problemi sa takvim diskovima itd itd) ali ceprkajuci po opcijama u Toastu mislim da moras napraviti slijedece: odes gore ne Recorder pa Recorder Settings i pod Advanced stavis Write Session umjesto defaultnog Write Disc i to bi trebalo biti to. Probaj pa javi
07.08.2008 | 22:27
Mnogi bi rekli: "RTFM!" No, idem malo poraditi na karmi! Pod Advanced snimaj stvari kao session, a ne kao disc i stvar rješena. Svaki session će biti zasebni volume. PC ne vidi Macove sessione i obratno - Mac ne vidi PC-ijeve osim prvog (ili zadnjeg, ne sjećam se).

Također, važno je reći da takvo zapisivanje važi samo za CD-e jer DVD file sistem ne podržava zapisivanje u sessione. Čisto sumnjam da na Windowsima postoji softver koji to zaobilazi.
09.08.2008 | 20:01
Probao, ali ne ide.
09.08.2008 | 20:37
Što misliš pod "Ne ide"?
09.08.2008 | 21:01
Spržim nešto na CD. Sve je u redu. Ostane mi još dosta praznog prostora na CD-u. Kasnije pokušam još nešto spržiti na isti, ali mi tržai novi prazan CD iako je ovaj u optičkom pogonu.
09.08.2008 | 23:13
Dakle, 100% si siguran da si ga snimio kao session? Ako jesi, onda to mora raditi.
09.08.2008 | 23:56
Namjestio sam Write Session. Ne znam je li treba skinuti kvačicu s Verify Data.
09.08.2008 | 23:59
Namjestio sam na Write Session.

Evo slika:

img528.imageshack.us/img528/1364/200808092251eh2.png
10.08.2008 | 01:41
Ipak je problem bio u meni. Spržio sam naknadno neke datoteke i onda kad sam ponovno stavio CD u optički pogon, samo je trebalo s lijeve strane odrediti sesiju koju treba otvoriti. Svaki put kad se nešto naknadno sprži stvara se nova sesija.

Hvala na pomoći!
10.08.2008 | 13:07
Vjerojatno nisi pažljivo čitao - napisao sam odmah "svaki session će biti zasebni volume". Macovcima je to normalno, a nove korisnike to često zbuni.
10.08.2008 | 17:01
Čitao sam ali nisam shvatio. Još jednom hvala.
11.08.2008 | 11:37
dpasaric je napisao:

Također, važno je reći da takvo zapisivanje važi samo za CD-e jer DVD file sistem ne podržava zapisivanje u sessione. Čisto sumnjam da na Windowsima postoji softver koji to zaobilazi.

Zavisi na što si mislio, neki data dvd ide najnormalnije kao multisession od windowsa XP. Ja to radio i radim jos uvijek preko Nere npr. kad skinem neku kolicinu softwarea od recimo 1Gb. I poslije samo dodajem kad se malo skupi.
Mac to nema jer Apple to ne zeli, buduci da nije objavljeno kao sluzbeni standardizirani tip zapisivanja (multisession dvd-i), a mislim da je sve to kao posljedica rat + i - medija.
Windowsi XP imaju u sebi neku podršku na temelju nekih draft prijedloga potencijalnog standrda koji nekad nije sluzbeno zazivio.
11.08.2008 | 11:50
Zanimljiva informacija! Ima logike. Apple je inače "težak" po pitanju standarda, uvijek igraju na sigurno. Npr. u prošlom stroju sam imao DL pržilicu koja je bila zalockana kao da nije DL samo zato jer u vrijeme kada je Apple izbacio stroj nije bilo pouzdanih DL medija. Kasnije sam je odlockao (Apple to sam nikada nije ponudio!) i radila je perfektno preko 4 godine pržeći dual-layere.
11.08.2008 | 13:29
Da, Apple je malo cudan kad su u pitanju ti standardi i sluzbeno ne podrzava ni Rewritable medije. Naravno da se oni mogu koristiti preko Toasta ili nekog drugog softvera ali po defaultu ih OSX bas i ne voli
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 30 minuta
  • imjasminh: 399 - ispod toga stvarno nemogu...
  • imjasminh: Apple Watch Ultra 2, 49mm Titanium Blue/Black - 450 eur - bump
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

icolada, jura22, Piko, Riba, Sale2402, zoranowsky, Anonimci (621)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO