Pitanje za particije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje za particije

26.07.2008 | 23:38
haj,jel znate neki free app za radit particije i dal ih je uopče potrebno radit,imam hdd od 120GB na kojem je nešto sitno programa i bit ce cca 60GB muzike koji su trenutno na externom hardu
26.07.2008 | 23:44
Besplatan, AFAIK ne. Particije najbolje napraviti na početku s Disk Utilom prije instalacije. No, ne vidim zašto bi ti i trebala particija radi glazbe? Danas to uglavnom ima smisla jedino kada se radi s videom, pa da fragmentacija bude manja, ali čak niti to više nije presudno jer su diskovi postali dovoljno brzi da to ne pravi problem.
27.07.2008 | 18:19
ok,takav mi je odgovor trebao,pošto sam prešao s pc-a na mac prije par dana zanimalo me dal su paticije potrebne ko na winoowsima di su skoro pa neophodne,tnx
27.07.2008 | 19:23
Zasto su na Windowsima skoro pa neophodne?
28.07.2008 | 01:20
Riba je napisao:
Zasto su na Windowsima skoro pa neophodne?

Hehe Ako zbog niceg drugog onda zbog kakve-takve sigurnosti. Vec mi se dva puta dogodilo da sam izgubio podatke na jednoj particiji (najvjerojatnije zbog virusa, jednom gotovo sigurno) dok su mi na drugoj ostali sacuvani.
28.07.2008 | 02:13
meni osobno se os srušio sam od sebe,ne pitaj kak(vjerovatno mojom greškom) ak možeš odgovori mi na pitanje
28.07.2008 | 18:58
Pa logički gledano, na OSX-u ne trebaju particije (pošto sam OS radi besprijekorno), ali za svaki slučaj radi neki vanjski backup - zlu ne trebalo. Usput ne trebaju ni na PC-u. To su izmislili razno-razni "majstori" koji su u stanju sj...t običan šaraf da im ga daš u ruke, a di ne bi računalo. Imaš nešto što se zove logička i fizička organizacija podataka, defragmentacija diskova, backup i sve će biti u redu. Savjet: čuvaj optički pogon, kad bih opet imao Mac odmah bi kupio jedan vanjski i koristio njega. Čuvaj sve, Apple računala su JAKO OSJETLJIVA a dijelovi i servis JAKO SKUPI. Da ne okusiš "kiselu jabuku" kao ja.
28.07.2008 | 22:47
Dražen je napisao:
Imaš nešto što se zove logička i fizička organizacija podataka, defragmentacija diskova, backup i sve će biti u redu.

Oprosti ali ako bi mogao objasnit ovu rečenicu jer nije baš jasna.
28.07.2008 | 23:31
Ok kad smo već kod te teme da pitam,externi hdd koji imam sam koristio za pc i tak je formatiran tj. ntfs,na njemu imam dost muzike koju kad prebacim u itunse uredno skopira al kad odspojim hdd i hoću pustit neku stvar itunsi ne sviraju neg pitaju nekaj odprilike dal hoću pronać pjesmu koju naravno nemogu pronač,sad vas pitam kaj da napravim,prije par mjeseci sam skinuo gparted (mislim da se tak zove),jel neko zna dal on radi na leopardu,sori kaj gnjavim novi sam
28.07.2008 | 23:46
Ovako, nikaj ti ne kopiraš, dodaješ pjesme u lajbreri i ajtjunes sad zna gdje su odrđene pjesme, ali kad odspojiš eksterni hard on nemre do njih.Najbolje buš to videl po tom kaj je zauzeče tvog harda ostalo isto, odnosno nije se smanjilo jer pjesme nisi kopirao na svoj Macintosh HD.One su ostale na eksternom hardu.Nemoj se brinut.To je uredu i da bi ih slušao moraš imat mauntan eksterni hard.
29.07.2008 | 00:39
Ili odi u iTunes preferences, tab "Advanced", i ukljuci opciju "Copy files to iTunes Music folder when adding to library" sto znaci da ce svaki put kada dodas mp3 u iTunes on mp3 file kopirati u svoj Music folder na lokalnom disku.
29.07.2008 | 11:55
ok,inače sam tu opciju isključio jel sam u nekom od postova vidio da je tu maknuta kvačica zbog lakšeg organiziranja librarya,a kaj velite za gparted ili parttion magic jel radi il ne na leu
29.07.2008 | 12:16
Evo pa probaj:
ubuntuforums.org/archive/index.php/t-89960.html

I puno srece!
29.07.2008 | 19:23
tnx,mislim da bum još malo pričekao s igranjem po particijama ima još dost stvari koje moram naučit o macu
29.07.2008 | 19:42
Pametna odluka!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO