virus
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

virus

03.06.2008 | 23:36
neznam kako bi ovo najbolje objasnila.ali probat cu: tu i tamo (svakih par dana) mi se pocne u pozadini svega vrtit neka melodijica. koju nemogu nikako iskljucit, pogasim sve programe, to se jos uvijek cuje.tek kad resetiram komp, nestane ta melodija. i sad neznam da li mi se to neki virus negdje naselio (meni su svi rekli da virusi na mac-u nepostoje) ili sta je to. kako mogu vidjet sta on sve vrti ''u pozadini''? ako neko ima neko slicno iskustvo ili kakav savjet, plz. help.

inace to se sve vrti na intel MacBook-u, leopard 10.5.3
03.06.2008 | 23:59
Melodijica? Mene su tako par puta izbezumile web stranice sa background glazbom, mislio sam da sam poludio.

Kad ti se to iduci put dogodi, pokreni Activity Monitor u Applications/Utilities. Tamo mozes vidjeti koji se sve procsi vrte. Poksaj pobiti one sumnjive dok ne nadjes nakon kojeg ce umuknuti pa nam ga prijavi.
04.06.2008 | 01:00
mene zanima kako to da se virusi za Windowse ne mogu pokrenuti na Leopardu ali se uredno kopiraju na bilo koji stick kojeg spojim na macbook?
04.06.2008 | 01:20
Nemoguće, sigurno ti se Windows virus ne kopira na stick na Macu. To onda više i ne bi bio Windows virus.
04.06.2008 | 10:47
john_st je napisao:
mene zanima kako to da se virusi za Windowse ne mogu pokrenuti na Leopardu ali se uredno kopiraju na bilo koji stick kojeg spojim na macbook?

Kako bi se mogli pokrenuti kad nisu napisani za OSX? To ti je kao da uzmes neki softver sa windowsa i cudis se zasto se nece pokrenuti po OSXom
04.06.2008 | 11:16
tnx:) probat cu vidjet sta je kad se pojavi opet...
05.06.2008 | 01:22
dpasaric je napisao:
Nemoguće, sigurno ti se Windows virus ne kopira na stick na Macu. To onda više i ne bi bio Windows virus.

Moguće je ako su dignuti Parallelsi sa zaraženim windozama (makar i u backgroundu). Pristup sticku ima automatski by default (ako ne promijeniš negdje u prefs).
05.06.2008 | 11:56
2 smayo: Teoretski da ali taj stick onda mora biti formatiran fat ili ntfs a i ako se virus gore "naseli" opet on nece moci napraviti nikakvu stetu OSX stroju
05.06.2008 | 18:08
baza je da ja imam stick koji je zaražen. to znam. i koliko god ga ja čistim, čim ga na faksu prikopčam opet se zarazi. ti virusi su za windowse i meni na Leopardu ne mogu ništa. ali zanima me kako je to moguće da ja slike koje su na macbooku stavim na stick od prijatelja i njemu na sticku bude isti virus koji je i na mom sticku. a njegov je svježe formatiran!!! on ima windowse XP
05.06.2008 | 18:52
2 john_st: Ajde ti lijepo drugi put formatiraj taj stick na Macu u fat pa neka ti onda prijatelj kaze da li je gore virus
05.06.2008 | 20:01
will do...
06.06.2008 | 22:26
MoschuS je napisao:
2 smayo: Teoretski da ali taj stick onda mora biti formatiran fat ili ntfs a i ako se virus gore "naseli" opet on nece moci napraviti nikakvu stetu OSX stroju

Zabrijao si. Svaki je stick formatiran FAT, radi univerzalnosti. Ovaj osobito, to ti je sad i jasno iz ovog detaljnijeg opisa.

Naravno da ne može napraviti štetu OSX-u, ali, kako rekoh, ako je cijelo vrijeme spomenute operacije aktivan Parallels na tom Mac-u, onda se virus sa zaraženog sticka preseli na čisti stick (ovaj processing se događa u Parallelsima) u isto vrijeme kad se pod OSXom kopira slika na taj čisti stick.

Druga mogućnost je, naravno, ova koju si ti opisao - da čovjek friško formatira stick na zaraženom PC-u tako da stick već zaražen dođe na OSx.
07.06.2008 | 18:46
Treca mogucnost je da je folder sa slikama skinuo sa zarazene kante, kopirao ga na maca, i sad distribuira virus skupa sa svim tim slikama koje dijeli prijateljima...
08.06.2008 | 12:12
Točno, i to je moguće. Ja sam pretpostavio da je čovjek dovoljno pametan da skuži da među hrpom JPEG datoteka ima neka koja nije JPEG.
19.06.2008 | 00:04
Moram samo primjetiti da ako se ne varam virus se pojavljuje kad on ušteka stick natrag u PC. Što bi reklo da ima autorun virus tipa inaj Knight.exe. Stvar je u tome da je virus na pc-u i ako je ukljucen autorun, sim on ucita stick skopira mu u nevidljivi recycled folder virus a u root mu metne autorun.inf file koji ga pokrece. Kad ustekas u pc automatski ga metne na PC i tako u krug.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO