MAC SMS :
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MAC SMS :

31.05.2008 | 20:21
[img size=150][/img]Naletio sam na meni zanimljivu stvar,umjesto Skypea, za slanje SMS poruka.
MAC SMS Widget, ali još kod nas izgleda nije podržan,ali bi možda neki haker mogao probati podešavanja.
MAC__SMS.png
[img size=180]http://www.jabucnjak.hr
Prilozi:
31.05.2008 | 20:27
I prednja strana !jbg
Mac___SMS_1.png
31.05.2008 | 23:41
hmmmm

Misliš nešto tipa www.apple.com/downloads/dashboard/email_...ing/croatiansms.html ?!

Widget sam našo prije 3 godine, valjda.. Tad je uglavnom radio, no problem je bio da ti osoba nije mogla ogovoriti direktno nego je sve to išlo preko neke stranice. Tako da ti zapravo taj widget ne treba, nego ta stranica.. ili ti treba widget da ne budeš na toj stranici whaever
Uglavnom, widget je razvio neki Brazilac, valjda, koji se zaljubio u hrvaticu i slao joj SMS-ove. Ne znam kad je zadnja verzija tj kad je bio zadnji update pošto ga ja osobno nisam koristio zadnje 2 godine. Tako da ne znam da li će raditi na Tele 2 mreže. Za T-com tj. na t-comu je to radilo.
Uglavnom, have fun!
01.06.2008 | 00:16
To je jako staro i osim što ni tada nije radio ispravno, sada, koliko znam, uopće ne radi. No, lako i za to, ali tko bi trpio widget koji onako zemljački izgleda?! Kao da ga je napravio sam Ton'son!

Kako, kao i jedna malo veća kompanija, imamo poznatu politiku da "ne komentiramo neobjavljene proizvode" ovdje ću stati .
01.06.2008 | 10:32
Point taken

Inače, meni je najveći nedostatak svih tih SMS-ova koji se šalju "sa stola" upravo taj da ti ne može primatelj odgovoriti izravno. Odnosno, takav widget bi, po mom, trebao imati mogućnost proizvoljno definirati broj za koji želiš da ti na njega odgovore primatelji.

Ja sam naletio i na neke widgete koji šalju SMS koristeći tvoj mobitel preko bluetootha (znam da onda nema uštede na trošku, ali meni je češće prednost u tome da ne moram črčkati po mobitelu, nego mogu natipkati poruku s 10 prstiju), ali nažalost ni oni nisu radili

Zato koristim websms od vipnet-a (naravno, za to treba imati 091 broj kod vipnet-a).
01.06.2008 | 11:15
Jeh !
Imam i vipov modem,a prije sam imao slot karticu na laptopu HP-Win.Uzeo sam USB modem jer po prospektu isto ima SMS.Frišku figu ,nema SMS , a kad sam htio vratiti , toliko su zakomplicirali da sam odustao.Možda i na Windowsima radi,ali ako me pamćenje ne vara čini mi se da nije radilo ni na laptopu.Huawei E220 USB Modem pa sad ne znam što bih sa njim,a SMS mi je isto lakše tipkati na tipkovnici iMaca nego na mobiju.
Ako netko zna može li se kako aktivirati SMS na VIPovom E220 bio bih mu zahvalan.
01.06.2008 | 13:00
Možda malo naivno pitanje, al...
Šta će ti SMS preko nekog modema kad možeš direktno slat SMS iz Adresbook-a spojenog s telefonom preko BT-a ?! SMS-ovi koji ti dolaze na telefon u trenutku kad je Adresbook upaljen se pojave u novom prozoru s mogućnošću odgovaranja na njih
Isto tako možeš i zvati preko adresbooka, a pričati preko kompa, ako treba nekoga zadiviti
01.06.2008 | 17:29
Mika !
Sorry,ali to mi je prvi glas u vezi toga.Možeš li biti toliko ljubazan da mi kratko objasniš postupak,jer sam prije preko Vipa češće koristio SMS,a i preko alu tpkovnice mi je puno lakše tpikati i ta opcija bi bila spas.Fala !
01.06.2008 | 21:50
Pridružujem se pitanju. Evo mi je otvoren AddressBook, a iSyncao sam mob maloprije, dakle BT veza funkcionira. Call me stupid, ali ja ne vidim kako se radi to što Mika kaže.
01.06.2008 | 22:00
jzelko je napisao:
Ako netko zna može li se kako aktivirati SMS na VIPovom E220 bio bih mu zahvalan.

AKo ti uređaj generički podržava SMS, trebaš samo naći gdje se upisuje SMS service centre address (ili number) i upisati +385910401 ili 0910401. Ako te pita connection type, vjerojatno tu treba upisati GSM preferred (jer VIPNET ne podržava SMS preko GPRS), ali ako ti je SIM kartica "data only" (tj. ne radi ako je staviš u mobitel i pokušaš telefonirati), onda ti ni SMS neće raditi

Inače, ako imaš VIP mobitel, otvori VIPonline account vezan na njega http://prijava.vip.hr. Ne moraš taj account nikad ni za što koristiti (kao ni ja), osim za dvije stvari:

- fwd mailova na SMS (da znaš kad ti je stigao mail)
- slanje SMS poruka s Mac-a (putem surfalice) www.vip.hr/sp/index?origurl=http://www.v...S?iFrameVersion=true

Oboje je samo po sebi besplatno. Slanje SMSova je ograničeno na 20 poruka i to prema svim HR te SI 040 i AT 664 mrežama. Imaš kvačicu prilikom slanja da poruka stigne kao da je s tvog mobitela otišla, ne košta ništa, odnosno cijena je kratka reklamna poruka na kraju tvoje poruke.
01.06.2008 | 22:26
Ovako !
Imam zapravo moja ima Vip me mob.Sim je stari i "data only",ali mi je u Windowsima na HP-u normalno radio SMS dok sa modemom nije.Prvo modem nije htio raditi na Mac-u,ali je proradio kad sam skinuo novi softver ali bez SMS-a.
Draže bi mi bilo da radi Mikina opcija. Thanks !
Otišao na Vip stranicu i šljaka.Ostalo mi je još 13 poruka u rezervi za slati.Zanima me za Address Book,možda bi bilo OK !
02.06.2008 | 01:27
Hm.. sad sam i ja zbunjen, upravo sam se nešto igro oko toga i ispada da u Leopardu nema te opcije ?!?!?!?!!?!? Pod Tigerom u AdressBook-u imam ikonu sa Blutoothom na njoj nacrtanim i opcijom da spojim uređaj i da ga koristim, a u Leopardu imam samo opcije za preko Skypa?!
Kad nađem malo vremena pozabaviti ću se time.. I tako moram srediti Adressbook... Čudno, no ne bi bilo prvi put da Appl izbaci nešto korisno..
02.06.2008 | 16:30
Nemam ja ni ikonice za Skype, kad smo već kod toga (a imam skype instaliran). Da ti to nije bilo nešto 3rd party?
02.06.2008 | 17:21
Mislim da nije mislio na AddressBook nego samo na Skype.
Ali da se ne zezamo previše,mislim da smo možda za sada iscrpili opcije.
Htio sam s Nokie 6288 prebaciti brojeve u komp ali mi negdje šteka.U Addressbook ili Skype.
02.06.2008 | 19:28
Nemam ja bluetooth nigdje ni u Skype (evo sad sam provjerio).

To što ti šteka je vjerojatno Nokia.

Šalu na stranu, nisam siguran da ti mogu nešto pomoći, to je jedna od onih stvari koja mi je na Macu proradila od prve. Imam Sony Ericsson P990 i skinuo sam sa SE sitea nekakav maleni dodatak (driver, plugin, skriptu, štoli...) za iSync, instalirao, pokrenuo iSync i to mi je prvi put u životu uopće da mi je Bluetooth syncanje proradilo od prve.
02.06.2008 | 22:11
Emile imao si pravo !
Šteka Nokia,a SE K510i mi je sve lijepo prebacio u Address Book koji je povezan sa Skypeom.Na mobu sam otvorio imenik i u opciji za prebacivanje laganicu sve obavio,dok sam se prije toga sa Nokiom telio čuku i pol i ništa.Čak ni sa USB vezom.SE me u ovom slučaju asocirao na Maca,brzo i jednostavno.Hvala ti na sugestiji.BTW Skype mi ne paše zbog plaćanja posebno.Vip mi je bio OK,(dok je radio na Win.)a izgleda da T-com još to ne misli uvesti.
Mika je u pravu jer Leo ima samo Skype opciju.Možda će se ABook moći šerat u nekoj drugoj varijanti,ali dotle moram još dobro glancat stolec. Sayonara !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, Riba, Anonimci (436)

Novo na Jabučnjaku

Teme