Sinkronizacija maila na dva racunala?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sinkronizacija maila na dva racunala?

26.05.2008 | 22:48
Kolega ima sljedeci problem koji mu ja na zalost ne mogu rijesiti, pa ako netko zna:

- potrebno mu je da ima sinkronizirane mailove na Mac Book-u i iMacu, tako da kad god uzme Mac Booka na put da na njemu ima sve poslane i primljene mailove s iMaca?
26.05.2008 | 23:00
Ja nisam baš IN u tome ,ali -treba imat isti account na oba,bar mislim ,nisam probao.
26.05.2008 | 23:49
IMAP?
27.05.2008 | 00:47
POP3!
27.05.2008 | 01:15
IMAP!

i to preko gmaila.

fora je, imam iste mailove i hijerarhiju foldera i na poslu na pc-u, i na macu doma i na još jednom mjestu
27.05.2008 | 01:31
Jah, neka koristi IMAP mail, to je najbolje rješenje.
27.05.2008 | 12:26
IMAP je tri puta pametniji od POP-a, jednostavno ti sve poruke koje si procita na jednom oznaci ko procitane na drugom, ako je obrises onda je brise na oba dva,ono starred u gmailu ovdje se povuce kao folderi, jednostavno odlicno. jedino mail ima malih problema sa velikim inboxima, meni je trebalo 3 dana da ga naucim na moj gmail koji ima preko 6000 poruka. jednostavno se zblesi, ali odjednom je proradio neznam ni sam kako, i sad ga ne diram vise...
27.05.2008 | 14:02
Mislim da je pitanje za POP account, sa IMAPom je lako
27.05.2008 | 14:56
Tako je, a odgovor je:
Nije li najlakse promijeniti mail na onaj koji podrzava IMAP, nego se baviti raznim hakerajem sa POP accountom sa vrlo upitnim uspjehom.
27.05.2008 | 15:35
Kad sam već tu,može li malo pitanje?
Meni kod gmila u accountima stoji pop gmail,pa me zanima da li podržava IMAP.
Imam još T-com i VIP vodafone ,kaj je s njima?
Sorry !
27.05.2008 | 16:02
Svaki IMAP account se moze podesiti u mail clientu kao POP account i onda ce se tako ponasati. Dakle trebas samo konfigurirati gmail kao IMAP account. PAZI - Mail.app kada obrises neki account (jer nije moguce prebaciti postojeci POP u IMAP treba ga obrisati i kreirati novi) brise sve mailove koji su pripadali tom accountu. Sto se T-Coma i VIP-a tice, mislim da oni ne nude IMAP uslugu.
27.05.2008 | 17:33
Riba je napisao:
Tako je, a odgovor je:
Nije li najlakse promijeniti mail na onaj koji podrzava IMAP, nego se baviti raznim hakerajem sa POP accountom sa vrlo upitnim uspjehom.

Ne volim bas ta "macovska" rijesenja u stilu ne radi mi dobro skener/printer pod OSXom a netko mi odgovori pa kupi si novi koji radi
Mene isto zanima ovo sa sinkanjem POP accounta a ne mogu ga promijeniti jer mi je sluzbeni u firmi, sta da kazem shefu da mijenjamo providera?
27.05.2008 | 20:25
Hvala na informaciji,dalje je već lakše.
Mislim da postoji mogućnost da se mailovi presele pa vrate,sin mi je to radio dok je bi tu.Sad je na brodu pa mi ne može pomoći,ali ne gori po tom pitanju.
28.05.2008 | 01:18
MoschuS je napisao:
Ne volim bas ta "macovska" rijesenja u stilu ne radi mi dobro skener/printer pod OSXom a netko mi odgovori pa kupi si novi koji radi

To ti je zato što ti je mozak zatrovan krivovjernim razmišljanjem. 20 zdravomarija za početak pa ćemo onda vidjeti dalje.

Ja taj problem rješavam većim korištenjem mozga (manje automatike). Dakle, jedan i samo jedan client mi je podešen tako da BRIŠE mailove kad je skinuo poštu, a svi ostali (3 kom) samo pokupe poštu, ali je NE BRIŠU.

Vodim računa da taj klijent koji BRIŠE koristim zadnjeg.

I to je to. Nije tako elegantno kao IMAP, ali je zato jednostavno. I radi s bilo kojim mail serverom.

Ako ne možeš imati klijent koji sigurno uvijek čita zadnji, onda staviš sve da NE BRIŠU pa brišeš ručno sam, kad ti odgovara.
28.05.2008 | 11:27
2 Smayo: trenutno koristim slicnu metodu ali sam se ponadao da ima nesto jednostavnije, ono macovski klik-klik i dovidjenja ali izgleda da nista od toga dok ne predjem na imap. Steta sto je .mac malko skup za ono sto mi treba
BTW Ne znam zdravomariju, jesam li sad jos u vecim problemima?
28.05.2008 | 12:45
Ja cu opet preporuciti www.fastmail.fm cije usluge sa zadovoljstvom koristim vec godinama!
Tamo mozes konfigurirati da ti skuplja mailove sa ostalih POP/IMAP accounta tako da ljuid ni ne moraju znati da si promijenio email account.
28.05.2008 | 18:00
idem ja tako po Jabučnjaku i dižem karmu ljudima...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO