iDVD i AVI
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iDVD i AVI

23.03.2008 | 23:16
Hoću stavit 4 AVI-ja od po 350MB / 43 minute na jedan DVD tako da ga mogu gledat u vulgaris DVD playeru sa nekim od ponuđenih menija u iDVDu, ali neće. Da je predugo. Stanu 3 ali 4 nikako.

E sad ono što mene nervira je to kako su te 4 epizode stale na originalni SL DVD i kako da ja to napravim sa iDVDom ili nečim drugim?
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.03.2008 | 00:05
Toast Titanium

Video

DVD-Video

Iz findera odvuces filmove u desni dio Toasta..
U lijevom donjem odaberes neki od predlozaka menija i stavis kvacicu na automatic encoding..

Kliknes na crvenu tocku za prženje..

Ja ne bi to tako radio, ali tako se može i nije teško..
E sad, kak bu (ili bi) to ispalo, nemam pojma..
24.03.2008 | 13:24
To sam radio do sada i 4 epizode stanu bez ikakvih problema. No ti meniji koje mi Toast nudi mi i nisu nešto, draži su mi ovi iz iDVDa Razmišljao sam o tome da te 4 epizode reencodiram sa ffmpegx ali neznam u koji format da to prebacim a da mi bude iskoristiv za iDVD...
24.03.2008 | 19:10
Probaj ovako: napraviš DVD u iDVD. Nakon toga napraviš Save kao disk image ili kao VIDEO_TS (u glavnom na HDD), pa onda u Toastu spucaš taj image i uključiš Fit-To-Disc. Ako ti je veličina malo veća od kapaciteta DVDa Toast će to skompresirati tako da nećeš ni primjetiti razliku.
24.03.2008 | 23:10
e to sam i mislio, i onda čak sa DVD2One svest na jedan DVD javit ću rezultate operacije jer je upravo u tijeku...

EDIT: prvo mi je javio grešku jer sam imao premalo free space na HDD a onda sam tek sinoć ponovno išao enkodirat. za 160 minuta trebalo mu je 210 minuta. jel to ok? a za dvd2one nisam stigao još pa ću i taj update javit
26.03.2008 | 20:40
gle, fakat, ovdje ti jabučica u avataru biva čas veća, čas manja, a tamo u komentarima na vijest je bila normalna...
26.03.2008 | 23:11
pa kažem ti da je retardirana...
27.03.2008 | 00:24
E ovo mene zivcira za popi.... Ja imam slicne zivciranije npr. snimim nekaj preko Teratecovog DVB-T T2 tunera. Snimak je po defaultu neki muxed mpg koji tv software ispljune van za 5 min (i u win i u EyeTV u OS X). E sad, ako taj mpg u windowsima puknem u DvdMovieFactory koji je recimo pandan iDVD-u sve sljaka ko od sale i ako imam najobicnije staticne menije s chapterima video od 100 min je prebacen u dvd format za manje od 10 min! No iDvd isti taj video ne moze koristiti. Ono sto mogu je u Eyetv-u napraviti export u iDvd formatu no to rekodiranje na mom MacProu traje za isti taj video 45 min. A sam iDvd je onda za isti tip menija gotov otprilike za isto 10 min. Na kraju ispada da sam u windowsima gotov sveukupno za 15 min, a u OS X za 60 min. I ko je sad tu lud?
28.03.2008 | 00:55
dakle uspio u naumu.

odabrao temu po izboru, nafilao slikama, muzikom i četirima AVI-jima, stavio na encodiranje pri "high quality" i to je prokuhalo nakon 3 sata i 40 minuta a kao rezultat je bio ~6GB veliki folder kojeg sam sa dvd2one sveo na 4.3GB i lagano zapržio na SD DVD. slika ista kao i kad gledam same AVI-je. ja zadovoljan.

a ono što me zanima je ta duljina enkodiranja. jel to ok prolazno vrijeme ili bi moglo i brže? imajte na umu da ja imam 2.16GHz macbook sa 1GB RAMa i 5400 RPM HDD.
28.03.2008 | 08:15
mruzic je napisao:
E ovo mene zivcira za popi....
(...) Na kraju ispada da sam u windowsima gotov sveukupno za 15 min, a u OS X za 60 min. I ko je sad tu lud?

Ti si lud, naravno. I ja. Jer ne shvaćamo kako je upravo zato Mac bolji. Zato što skoro pa ne možeš napraviti najbanalniju kućnu video manipulaciju bez pro hardwarea i pro softwarea. Zato što... je... ovaj... e, da, to je zastarjelo. Tako je, to je zastarjelo i kome to još treba?

Možda da kupimo nešto iz Peek & Poke? Možda bi nam na tome radilo brže? Jer u vrijeme kad su ti strojevi napravljeni, to što mi hoćemo danas je bilo cutting edge.
29.03.2008 | 11:30
smayoo je napisao:
mruzic je napisao:
E ovo mene zivcira za popi....
(...) Na kraju ispada da sam u windowsima gotov sveukupno za 15 min, a u OS X za 60 min. I ko je sad tu lud?

Ti si lud, naravno. I ja. Jer ne shvaćamo kako je upravo zato Mac bolji. Zato što skoro pa ne možeš napraviti najbanalniju kućnu video manipulaciju bez pro hardwarea i pro softwarea. Zato što... je... ovaj... e, da, to je zastarjelo. Tako je, to je zastarjelo i kome to još treba?

Možda da kupimo nešto iz Peek & Poke? Možda bi nam na tome radilo brže? Jer u vrijeme kad su ti strojevi napravljeni, to što mi hoćemo danas je bilo cutting edge.

Srecom to je jedino kaj me smeta. I opet srecom pa se mogu staviti windowsi (boot camp + wmvare za dizanje u OS X) pa kad mi treba to brzo rijesim. Ustvari ta je mogucnost bila cutting edge koja je prevagnula kod kupnje prvog Intel CD minija 1.66 jer sam znao da dok se ne snadjem i u OS i novom software-u imam mogucnost sve odradit i u windowsima. Danas ih palim samo ponekad )) I u medjuvremenu sam zamjenio mini za Pro (novi uletio po cjeni 20" s pdv-om!). A ovo sam se pomirio da nema pomoci i gotovo, nije tak strasno u usporedbi kaj sve na win XP nisam mogao ili sam morao radit jer su shebani.
29.03.2008 | 22:08
Ok, ovo me lagano počinje nervirat...

Triputa zaredom mi iDVD izbacuje grešku pri kraju enkodiranja, a ako uzmete u obzir da je svako enkodiranje brat-bratu 4 sata to je pola izgubljenog dana na ništa!!!

Šta da radim??? Taj jedan menu iz iDVD mi se baš sviđa i ne bi ga se htio odreć, ali ovo me frustrira!!!
29.03.2008 | 22:17
1. generiraj u iDVDju menu, a umjesto filmova ubaci ništa (ili ubaci filmove od po 1 sekunde)

2. kreiraj VIDEO_TS folder s VOB-ovima.

3. instaliraj BootCamp i Windowse

4. instaliraj NeroVision Express

5. u NeroVision importiraj taj **beni menu kao VOB i stavi ga na menu

6. importiraj i shrinkaj filmove na 1 DVD

7. zaprži

8. napiši traktat o tome kako se ovo ne može napraviti na Macu zato što je to zastarjelo i nepotrebno te moraš kupiti 1000 dolara pro softwara da to napraviš.
29.03.2008 | 22:33
Pa Macovci nije li žalosno da za ovako jedan relativno jednostavan proces moram instalirati je_ene windowse? pa mislim stvarno... ajmo malo thinkat different

a smayoo nemam ja nikakvih inhibicija da instaliram taj skupi pro software koji je "ispao s kamiona" samo me zanima da li ću s njim (kojim?) to moć napravit...
29.03.2008 | 22:53
Hja, ja taj software s kamiona nemam niti mi ga se nabavlja, niti bi na mom Miniju vjerojatno radio pa onda ni ne znam odgovor, ali tamo u onom mom threadu "jednostavni kućni video" pod grupom "Video" su mi neke nabrajali pa pogledaj, valjda ti to može pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 42 minuta
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa