Određivanje proreda u wordu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Određivanje proreda u wordu

19.02.2025 | 10:32
Da li u wordu negdje mogu postaviti prored od 1,5 i da mi stalno tako stoji, default? Nigdje tu mogućnost ne vidim.
19.02.2025 | 10:43
Change the default line spacing in Word:

Go to Home > Line and Paragraph Spacing. ...
Under Spacing, choose an option in the Line spacing box.
Adjust the Before and After settings if you want to change spacing between paragraphs.
Select Set as Default.
Choose All documents based on the Normal template.
Select OK.

Screenshot2025-02-19at10.41.08.png
19.02.2025 | 10:50
Problem je što moj word nema tu opciju u tom prozoru.
Prilozi:
19.02.2025 | 11:03
Laki, a da li imaš plaćenu verziju Office paketa ili samo "trial" verziju, onu u kojoj ne možeš ništa podešavati i uređivati. Kod mene je sve OK, iako Word rijetko koristim, davno sam ga kupio, mislim da je bio nekih 200EUR, doživotna licenca.
19.02.2025 | 11:05
Ako ne radi i dalje, probaj "Libre Office" ili "Apple Pages - dolazi uz mac besplatno", ima sigurno i mora biti i tamo ta opcija.
19.02.2025 | 18:06
Laki kaže:
Problem je što moj word nema tu opciju u tom prozoru.

Kako misliš - nema tu opciju u tom prozoru?

Evo je tamo, na toj slici koju si postao, točno na istom mjestu gdje ti pokazuje Zdravac strelicom. Piše "Line spacing" i onda u padajućem izborniku "Single". Promijeni to "single" u "1,5"
19.02.2025 | 21:36
On pita za svaki put kad kreira dokument, da mu je pod default. I fakat nema tu opciju
19.02.2025 | 21:42
@Laki, o kojoj verziji worda se radi?
19.02.2025 | 21:52
To je trial verzija, zato se ne da ništa podešavati.
19.02.2025 | 23:22
Podesi i snimi Normal.dot i onda bude stalno prored 1,5
20.02.2025 | 11:10
Čini se da Laki ignorira upite!?
20.02.2025 | 11:23
Ne,nego nisam bio ovde dan-dva. Moj Word ne dozvoljava defaultno podešavanje proreda, nego ću svaki put morati selektirati tekst i to postaviti iznova.

JOHN kaže:
Čini se da Laki ignorira upite!?
20.02.2025 | 11:36
Ne dozvoljava ti jer nemaš punu registriranu verziju.
20.02.2025 | 11:41
Čak imam na CD-u negdje neku stariju verziju koju sam platio. Ova je 14.7.1 (161129) iz 2011. godine.
20.02.2025 | 12:14
Zašto ne kupiš neku trajnu noviju full verziju? Imaš raznih ponuđača koji prodaju trajne licence i to legalno s računom. Ja sam sebi pretprošle godine uzeo licencu za dva računala, verzija 2021 Professional Plus. Teško je s bilo kime raspravljat o novcima, ali tada mi se 35€ činila kao prilika
Uredno funkcionira kada se prijavim na Microsoft
20.02.2025 | 13:22
Laki kaže:
Čak imam na CD-u negdje neku stariju verziju koju sam platio. Ova je 14.7.1 (161129) iz 2011. godine.

U toliko staroj verziji Worda je to funkcioniralo drugačije. Moraš pronaći gdje ti se nalazi dokument Normal.dotm (document template, odnosno predložak dokumenta), napraviti rezervnu kopiju za svaki slučaj, otvoriti ga, u njemu izmijeniti sva podešenja koja želiš (ali u paragraph style, ne na natipkanom tekstu) i opet snimiti, ali ne kao DOCX (dokument), nego opet kao Normal.dotm (znači, Save as..., pa odaberi iz padajućeg izbornika tip DOTM i snimi na isto mjesto gdje je bio prethodni Normal.dotm.

Za 2011 verziju, vjerojatno ćeš ga naći ovdje:
~/Library/Application Support/Microsoft/Office/User Templates/My Templates

(ono "~" na početku označava tvoj home folder. Znači otvoriš novi prozor Findera i onda iz glavnog menija odaberi Go, pritisni i drži tipku option (alt), u Go meniju će ti se pojaviti Library, klik na to i onda dalje proklikaj ostatak puta (Application Support, pa Microsoft, pa...)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 22 sati
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO