Koji program je naj za čišćenje Mac Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji program je naj za čišćenje Mac Mini

13.11.2024 | 21:03
Pozdrav,

Meni je ovo jako važno jer mrzim nakupljeno smeće sa neta, koji program preporučujete za čišćenje Mac Mini-a, npr. CCleaner?

I kako čistite Mac Mini od prašine svako toliko, ja PC čistim često jer kupi puno prašine, dali samo ispušete sa donje strane Mac Mini-a ili?

Hvala na svakom savjetu!
13.11.2024 | 21:06
Ja volim jednostavan i brz Disk Diet.
14.11.2024 | 17:22
dpasaric kaže:

Na koji način određuje što će očistiti/obrisati?
Odnosno, kako znaš da ne obriše nešto što ne treba?
Hvala.
14.11.2024 | 17:39
jura22 kaže:
dpasaric kaže:

Hvala.

Pa napisao sam ali možda nedovoljno precizno šzo je sasvim ok.

1. Koja je dobra aplikacija za čišćenje Mac Mini-a operativnog sustava od smeća skupljenog surfanjem po internetu ... kao što je CCleaner na Windows-ima. Kako zna: www.ccleaner.com/ccleaner-mac

2. Budući da prašina ulazi u svako računalo(laptop, PC ...) kako čistite mac mini od prašine koja se nakupi tokom vremena. Primjer, PC trebaš čistit jer prašina se nakupi na skoro sve komponente od ventilatora, hladnjaka od procesora, grafičke ... a i samo kućište bude prašnjavo te se svako toliko mora očisti.

Nadam se da je sada malo bolje objašnjeno!

Hvala
14.11.2024 | 18:29
Pitao sam Davora jer vjerujem da je proučio programe.
Pošto onaj koji je spomenuo, nešto košta, nema mi smisla plaćati i vidjeti da ne valja.
Bude se Davor javio.

Ja čistim s "magičnom krpom", a za mrlje imam neki sprej ali uvijek sprejam po krpi, a ne po kompu.
14.11.2024 | 18:31
jura22 kaže:
Pitao sam Davora jer vjerujem da je proučio programe.
Pošto onaj koji je spomenuo, nešto košta, nema mi smisla plaćati i vidjeti da ne valja.
Bude se Davor javio.

Ja čistim s "magičnom krpom", a za mrlje imam neki sprej ali uvijek sprejam po krpi, a ne po kompu.

Hvala na brzom odgovoru, dali se unutar Mac mini-a nakuplja prašina, treba li to čistiti(ispuhivati kao kod PC-a)?
14.11.2024 | 19:12
pontmax1 kaže:
2. Budući da prašina ulazi u svako računalo(laptop, PC ...) kako čistite mac mini od prašine koja se nakupi tokom vremena. Primjer, PC trebaš čistit jer prašina se nakupi na skoro sve komponente od ventilatora, hladnjaka od procesora, grafičke ... a i samo kućište bude prašnjavo te se svako toliko mora očisti.

Dok sam zivio u pustinji prasina i pijesak su mi iz guzice i usiju izlazile a da jadnog Mac Proa ne spominjem, pa sam nabavio heavy duty alat. Ako ne pazim lete papiri po sobi, ali nakon prvog neugodnog iskustva ispuhivanje radim vani. Apsolutna preporuka, jedino treba s necim fiksirati ventilator od hladnjaka jer ga ovo moze tako zavrtiti da ce mu prosvirati lezajevi.

IT-Dusters-CompuCleaner-Original-Electric-Air-Duster-Blower-for-PC-Laptop-Console-electronics-and-Home-Cleaning-PC36-816.jpg

itdusters.com
14.11.2024 | 20:32
jura22 kaže:
dpasaric kaže:

Hvala.

Pregledao sam gomilu tih softvera i generalno sam alergičan na one koji instaliraju neka rezidentna čudesa "da paze" i slično. Ovo je malen spartanski program koji sigurno neće pobrisati nešto što ne treba jer uglavnom čisti logove i cache koji se nakupi. Više od toga meni i ne treba, ne zadire u instalacije samih aplikacija, jer to i ne može znati, a uostalom to je na Macu uglavnom jednostavno - baciš app i pogledaš ima li možda još nešto u Application Support, ako nema, to je to. Disk Diet koristim valjda deset godina i nisam nikada imao neki problem.
14.11.2024 | 23:51
Riba kaže:
pontmax1 kaže:

Dok sam zivio u pustinji prasina i pijesak su mi iz guzice i usiju izlazile a da jadnog Mac Proa ne spominjem, pa sam nabavio heavy duty alat. Ako ne pazim lete papiri po sobi, ali nakon prvog neugodnog iskustva ispuhivanje radim vani. Apsolutna preporuka, jedino treba s necim fiksirati ventilator od hladnjaka jer ga ovo moze tako zavrtiti da ce mu prosvirati lezajevi.

IT-Dusters-CompuCleaner-Original-Electric-Air-Duster-Blower-for-PC-Laptop-Console-electronics-and-Home-Cleaning-PC36-816.jpg

itdusters.com

OK, to sam I mislio, ja imam sličan uređaj koji sa jedne strane usisava a sa druge puše. Dobra stvar je ta da mu je snaga puhanja točno za računalo, ni jako, ni slabo.
Svakako hvala na odgovoru!
14.11.2024 | 23:54
dpasaric kaže:

To ću I uzeti. Takvi programi su za mene "pod muß"
15.11.2024 | 11:23
dpasaric kaže:
jura22 kaže:
dpasaric kaže:

Hvala.

Pregledao sam gomilu tih softvera i generalno sam alergičan na one koji instaliraju neka rezidentna čudesa "da paze" i slično. Ovo je malen spartanski program koji sigurno neće pobrisati nešto što ne treba jer uglavnom čisti logove i cache koji se nakupi. Više od toga meni i ne treba, ne zadire u instalacije samih aplikacija, jer to i ne može znati, a uostalom to je na Macu uglavnom jednostavno - baciš app i pogledaš ima li možda još nešto u Application Support, ako nema, to je to. Disk Diet koristim valjda deset godina i nisam nikada imao neki problem.

Davore, ajd samo da provjerim.

Prvo, koliko to košta? U App store piše 3,99€. Na njihovom webu piše 4,25€, a kad se downloada i pokrene besplatni trial (15 pokretanja, max 1GB čišćenja po pokretanju), onda tamo piše 10,nešto €, 50% popust, 5, nešto €. WTF? Koliko si ga ti platio? Ne znam kako ti, ja sam automatski nepovjerljiv kad vidim tako nešto.

Drugo, nije točno da da nema rezidentna čudesa "da paze". Evo se instaliralo upravo takvo što:

Slikazaslona2024-11-15u11.20.02.png

Je li to uopće isti softver ili samo ima isto ime?
15.11.2024 | 12:01
Je to je taj softver, ja sam ga kupio toliko davno da nemam pojma koliko sam ga platio, ima taj neki dio koji starta kod logina, ali to se koristi samo kada se pokrene app, nije nigdje u menu baru niti u procesima zauzima resurse, vjerujem da je to samo onoliko koliko je potrebno da se omogući pristup (naravno traži admin password pri tome) na dijelove diska koji su pod admin zaštitom - jer neke druge intervencije on niti ne radi.
15.11.2024 | 12:14
Pogledaj je li DaisyDisk zadovoljava tvoje potrebe, ja ga koristim kad mi nekad zatreba očistiti nešto prostora, ne radi automatski nego mi po strukturi pokaže zauzeće prostora i ručno mogu maknuti ako što treba. Ima lifetime licencu za 9,99€
15.11.2024 | 13:46
4.24$ sam patio disk diet.
15.11.2024 | 15:14
pontmax1 kaže:
4.24$ sam patio disk diet.

Ja obično patim džabe. I uzalud.
(sorry, morao sam!)

Bagatela cijena!
15.11.2024 | 15:45
imenso kaže:
Pogledaj je li DaisyDisk zadovoljava tvoje potrebe, ja ga koristim kad mi nekad zatreba očistiti nešto prostora, ne radi automatski nego mi po strukturi pokaže zauzeće prostora i ručno mogu maknuti ako što treba. Ima lifetime licencu za 9,99€

Daisy Disk je sjajan softver, mada je on više za ciljane akcije čišćenja ili kada se ima neki ozbiljan problem, nije za rutinsko metlanje po disku!
15.11.2024 | 15:57
dpasaric kaže:
Daisy Disk je sjajan softver, mada je on više za ciljane akcije čišćenja ili kada se ima neki ozbiljan problem, nije za rutinsko metlanje po disku!

Slažem se, mada se do onog što on pokaže može i 'pješke' nekako je jednostavnije da on po strukturi izbaci zauzeća i jednostavno je doći do lokacije i obrisati što treba, a za 10 eura je no-brainer
16.11.2024 | 13:25
imenso kaže:
dpasaric kaže:

Slažem se, mada se do onog što on pokaže može i 'pješke' nekako je jednostavnije da on po strukturi izbaci zauzeća i jednostavno je doći do lokacije i obrisati što treba, a za 10 eura je no-brainer

Ja koristim OmniDiskSweeper koji radi to isto ali besplatno.
16.11.2024 | 17:11
I ja.
16.11.2024 | 17:24
OmniDiskSweeper je isto odličan!

Zaboravio sam na njega jer mi je u jednom trenu prestao raditi na jednoj kombinciji nečeg, pa sam tada potražio alternativu. Sada sam skinuo zadnji i radi ok, pa ću baš malo probati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 3 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dperec, Ender, IgorD, Riba, VanjusOS, Anonimci (843)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO