Preporuka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka

04.11.2024 | 19:03
Pozdrav cijeloj ekipi!

Kupio sam novi Mac mini M4.
Za početak ću instalirat Affinity(Desigber, Photo i Publisher) jer imam licencu za Win i Mac.
Moje pitanje je ima li Mac neke programe tipa Filmora?
Kolike su cijene takvih software-a, iskreno kupiti sve software-e za Mac i Win, neće ići tako lako jer su skupi, volio bi čuti vaše mišljenje koji software može biti dobar kao Filmora?
04.11.2024 | 20:10
pontmax1 kaže:
Moje pitanje je ima li Mac neke programe tipa Filmora?
Kolike su cijene takvih software-a, iskreno kupiti sve software-e za Mac i Win, neće ići tako lako jer su skupi, volio bi čuti vaše mišljenje koji software može biti dobar kao Filmora?

Na brzinu sam bacio oko na Filmoru, cini mi se da bi besplatni iMovie bio zamjena za to?
04.11.2024 | 20:58
Profići bi rekli samo: www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve

I besplatan je. Mislim da se tek za 4K movie plaća.
05.11.2024 | 13:41
Moj glas isto ide za Davinci Resolve. Besplatan, a moćan.
05.11.2024 | 14:13
Davinci, nemas sta dalje razmisljati! Nije jednostavan kao Filmora ali u njemu mozes napraviti doslovno sve sto ti treba. Minus je sto mozda nije tako user friendly i jednostavan kao Filmora (to mi je kcer jednom koristila za neki skolski projekt pa sam se malo igrao) ali Resolve koriste profici u video industriji i jako je napredovao u zadnjih 10tak godina i postao puno jednostavniji za pocetnike. Moj prvi doticaj sa njim je bio tamo negdje 2010te (verzija 7 ako se dobro sjecam) kada ih je preuzeo Blackmagic i tu je jos bio poprilicno kompliciran i koristio se samo za color grading i znam da sam muku mucio kako opce importirati file unutra. Sada ima sve od montaze, gradinga, sound mixera, fusion za vfx...
05.11.2024 | 23:54
Hvala, da imam DeVinci Resolve besplatnu verziju na PC-u ... a onda je to ok!
06.11.2024 | 16:36
Slucajno naletio, pa Filmora postoji i za macos, evo je u Apple App Storeu:

Screenshot2024-11-06at15.34.45.png
06.11.2024 | 17:04
Mislim da se dugoročno isplati uložiti vrijeme u DaVinci Resolve i naučiti raditi.
Cijena je na njihovoj strani.
06.11.2024 | 18:42
Final Cut Pro pa dva mjesta prazno pa stavite onda sto zelite ispod
06.11.2024 | 19:28
FCP je besplatan?
06.11.2024 | 19:46
jura22 kaže:
FCP je besplatan?

Covjek nije napisao da trazi besplatan program.

Niti Filmora nije besplatna. Kosta $40-50 godisnje, sto je jos gori deal od one time payment za FCP.

Na kraju dana, iMovie jeste besplatan, ako je to kljucna karakteristika...
06.11.2024 | 20:56
FCPX se može probati na 90 dana. Priča se po internetu da se taj trial može obnoviti jednom linijom u Terminalu do u nedogled. Ali skrećem s teme.

Premiere pro ne valja radi pretplate, ali je super jer imaš masu tutoriala.
Resolve je u suštini besplatan, ali ipak značajno manje popularan.
FCPX bi trebao biti go to sotfware čisto jer najbolje radi na Macu, pogotovo za početnike. Ja na osnovnom M1 airu režem 4k videe.
06.11.2024 | 21:19
ammadeus kaže:
FCPX se može probati na 90 dana. Priča se po internetu da se taj trial može obnoviti jednom linijom u Terminalu do u nedogled. .

Ovo isto se može i za Logic Pro, ako nekome treba. Jako jednostavno i sigurno. Ali osobno iz etičkih razloga podržavam samo kod onih koji ne zarađuju ovim softverima. Ako s njima radite prihod, molim platite / kupite, jako brzo se isplate.
07.11.2024 | 14:02
Osim beskonacne trial varijante koja funkcionira, postoji i ova ponuda direktno od Apple.

Za $200 dobijete cijeli Apple budle koji ukljucuje FCP, Logic i jos par alata.

Tako da nije losa varijanta utaliti se s nekim glazbenikom popola

www.apple.com/us-edu/shop/product/BMGE2Z...bundle-for-education

Za mene je grijeh na Macu koristiti bilo sta drugo osim FCP za obradu videa. To jednostavno radi savrseno na 90% Mac racunala.

Uz nekoliko MotionVFX plugina, covjeku nista drugo ne treba...
07.11.2024 | 16:08
Imas i CapCut

apps.apple.com/us/app/capcut-video-editor/id1500855883

Makar bih se slozio sa kolegama vezano za Resolve, to je ultimate komad softvera, ali realno ogromni overkill za neke jednostavne projekte i pocetniku moze biti poprilicno "intimidating" pri prvom pokretanju
08.11.2024 | 15:50
Ja imam lifetime licencu za Filmoru i stvarno ima i za OS!

Ali već kad sam naručio Mac Mini M4, volio bih znato što ljudi koriste na Mac-ovima, koji alat je najbolji.
Sigurno neću raditi video za Alien-a ali ipak i bolje pitati nego platiti pa se pokajati.
08.11.2024 | 16:07
DaVinci je badava zauvjek.
Meni je kompliciran, iMovie je meni dovoljan.
08.11.2024 | 16:10
Sve što ti treba za obradu kućnih video snimaka dolazi uz Mac, mislim na iMovie, za zvuk je tu Garage Band. Jedino im fali još aplikacija koja dolazi uz Mac za obradu fotki, naravno, ne na profesionalnoj razini kao recimo Photoshop, ali ionako postoje alternativna rješenja.

Vrijedi se poigrati sa aplikacijama koje dolaze uz Mac, nisu za odbaciti - ljudi ne računaju na to kad kupuju Mac, da dobivaju besplatni OS + kvalitetne aplikacije za obradu zvuka i videa i još štošta.
13.11.2024 | 00:02
Imam ja Affinity(sva tri) skoro od kad su počeli sa prodajom, dok nije postojao Publisher, rade i na Win, MacOS i IPad.
Iskreno uz Affinity, Ps mi skoro ni ne treba za moje potrebe, ponekad, rijetko, jako rijetko koristim Ps.
Morat ću napraviti dobar domaći rad te provjerit iMovie, Garage Band ... sve što MacOS ima.
Pa ću vidjeti kako dalje.
Do sada sam pročitao samo pozitivno(naravno ja gledam za ono što meni treba, pogotovo jer ja na PC-u ne igram igrice a djeca su rješena, imaju PS5, PC koji sam koristio prije ovoga što imam sada, imaju laptop, tablet Xiaomi šesticu, Nintendo tako da MacMini M4 za mene bi mogao biti pun pogodak, dok PC "žvače" jedno ja na M4 mogu odradit drugi dio.

Nadam se da će biti tako
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO