Outlook memorija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Outlook memorija

26.03.2024 | 21:47
Kad upalim MacAir raspoloživo stanje memorije je 3 GB. Otvorim Outlook, pogledam opet raspoloživo 3GB, pišem E mailove i nakon nekog vremena dobijem poruku da je raspoloživo 150 MB te se Outlook zatvori. Ugasim računalo, upalim ponovo imam 3 GB memorije, otvorim Outlook i dalje 3GB memorije, pišem E mailove i ponovo poruka raspoloživo je 150 MB memorije i Outlook se zatvori i tako opet...
MacBook Air 2017
RAM 8GB
macOs Monterey 12.6.7
26.03.2024 | 22:32
Nisam shvatio - koje je pitanje?
26.03.2024 | 22:53
Darko, svako računalo koristi sporu pohranu, znači SSD ili hard disk, kada nema dovoljno radne memorije. Ako imaš Air sa samo 8 GB RAM i onda pokreneš Microsoftov bloatware, normalno da računalo ne može raditi s toliko malo prostora na disku.

Generalno na diskovima moraš imati slobodno otprilike onoliko koliko ti je velika i radna memorija, znači za početak očisti disk do barem 8 GB slobodnog prostora. Dobra ideja je i kompletno ukloniti Outlook i preći na Appleov Mail koji racionalno koristi resurse.
26.03.2024 | 22:56
Pa pitanje je kako raditi na računalu i u programu Outlook. Zašto se memorije smanji dok se piše E mail i nakon pola sata se Outlook zatvori s porukom da je preostalo 150 MB, a nakon otvranja Outlooka bilo 3 GB. I treba onda računalo ugasiti, ponovo upaliti i tako nekoliko puta dok se pišu E mailovi.
26.03.2024 | 23:07
Na takvom računalu u Outlooku ne možeš raditi. To ti je isto kao da pitaš kako Fiatom 500 vući prikolicu od 3,5 tone na vrh planine. Kako ti je napisao Davor, makni Outlook i koristi neki normalniji mail client. Ili Apple Mail stock aplikaciju, ili Thunderbird, ili Postbox...
26.03.2024 | 23:21
dpasaric hvala,
mislim da sam razumio.
Da li je moguće sadašnje mailove iz računala prebaciti u Appleov mailove. Pretpostavljam da Apple mail ne koristi memoriju računala da pohranjueje mailove.
27.03.2024 | 00:02
Koliko tih mailova ima? Je li pristup POP3, IMAP ili se radi o Exchange serveru?
27.03.2024 | 00:16
Ima nekoliko tisuća. Mislim da je POP3. Incoming server pop.ht.hr, Outgoing smpt.ht.hr
27.03.2024 | 00:28
Pa konfiguriraj Mail za pristup tom POP3 i neka ostavi mailove na tom serveru tj da ih ne “povuče” u Mail.
support.apple.com/en-gb/guide/mail/mail35803/mac
support.apple.com/hr-hr/guide/mail/cpmlprefacctadv/mac
27.03.2024 | 09:45
Ako je pop server i nekoliko tisuća mailova, oni su već na Macu u Outlooku, nisu više na serveru. Ne koristim Outlook i nemam pojma kako se može mbox eksportirati.
27.03.2024 | 10:22
Ja nisam neki heavy email user. Imam 3-4 privatna accounta, sa manje od 40-50 dolaznih poruka dnevno.

Svasta sam probao od email klijenata, zadnjih par godina sam koristio Spark (na Mac i iPhone). Nedavno sam se vratio na Apple Mail i zadovoljan sam. Sve radi OK.

Svi mi imamo ponekad potrebu pretjerivati i sami sebi napravimo problem instalirajuci alate koji nam realno ne trebaju.

Ukoliko ti neke druge Outlook znacajke nisu bitne, ja bi to maknuo sa tako slabasnog racunala i dao sansu nativnom mail klijentu od Apple.
27.03.2024 | 11:28
Nema Outlook (kao ni ostatak MS škarta) nikakve značajke koje bi ikom mogle biti nezamjenjive, a da stvarno rade.
27.03.2024 | 15:42
Nije Outlook loš, definitivno je najbolji mail klijent, no ne koristim aplikaciju nego Outlook web verziju. To je dodatno veznao s time gdje ti je mail server, a mi u firmi koristimo O365. Aplikacija na iPhoneu je stvarno dobra, a na desktopu jednostavno više ne vidim prednosti standalone Outlooka u odnosu na web verziju.
Privatne accounte imam na Apple Mail i kraj njega ne vidim potrebnu da tražim neki drugi klijent...
27.03.2024 | 17:14
smayoo kaže:
Ako je pop server i nekoliko tisuća mailova, oni su već na Macu u Outlooku, nisu više na serveru. Ne koristim Outlook i nemam pojma kako se može mbox eksportirati.

Mislim da je (barem je tako bilo nekad) najlakše instalirati Mozillu Thunderbird, onda on povuče sve mailove k sebi, a iz Mozille ih možeš povući van u jednoj mapi, ako je do toga. Ali, Thunderbird je mogao preuzeti sve mailove od Outlooka
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dpasaric, dperec, Ender, Riba, robee, Yonkis, Anonimci (824)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO