30.01.2024 | 18:20
Smayoo gdje pohranjujete te Libra kreirane dokumente i kako radite kolaboraciju? Imaju li korisnici koji nemaju Libre problem da ih otvore na svojim racunalima?
Ja sam bio zakleti MS Office korisnik i zagovaratelj, jos dok cloud tehnologije nisu bile IN
Korporativno su nam davali Win racunala, bez da smo imali izbora i onda sam se naucio na tu platformu.
Privatno sam koristio Apple iWork jer mi je dizajnerski bio ljepse rjesnje i nekako rastereceno. Cca 95% stvari koje koristis svaki dan su ti tu, bez da kopas po ribon trakama.
Imam osjecaj da sam u iWorks brze zavrsavao stvari nego u Office. Tipa, ugovor, ponuda, faktura i tome slicno... Radilo je sve super na svim mojim Apple uredjajima i sinkalo se. Problem je poceo kada su moje poslovanje dosli Win uposlenici sa drugog kontinenta
Dodatno sam radi ovog aktualnog dispatch posla u USA, poceo sve vise koristiti Google alate. Email jednostavno moras koristiti u browseru, jer su svi email klijenti prespori za takav nacin poslovanja.
Broker automatski trazi da te doda u G Chat jer se podrazumijeva da ga imas. Lakse im je i brze ponuditi ti nesto u chat, ili traziit update, nego pisati mailove ili zvati telefonom. Tako da sam moje custom domene integrirao u Google Workspace, tako da sada imam na raspolaganju i Google Docs, Sheet, itd itd.
Pa mi sada dokumenti po inerciji zavrsavaju na Googe Drive, a ja bih da imam i na iCloud. A posto ne vjerujem bar pervise tim oblacima, sve to spremam lokalno i na Synology NAS.
Uglavnom pojma nemam sta da radim i koji sustav da koristim za to malo dokumenata koje kreiram. Imam osjecaj da previse energije utrosim na managing svih tih poslovnih procesa, umjesto na koristan rad