Migracija "Google Disk -> iCloud"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Migracija "Google Disk -> iCloud"

27.12.2022 | 18:14
Pozdrav,
odbacio sam android mobitel te nabacio još i iPad tako da sada baratam sa tri Apple uređaja (+ MBA M1).

Na Google-u imam 200 gb prostora koji je cca 80% pun. Sad sam kupio iPhone te razmišljam dal da migriram sa Google Diska na iCloud i da sve imam na jednom mjestu u jednom "sustavu".

Google disk je pun svega i svačega te ga koristim za šeranje prema suradnicima za rad na zajedničikim projektima. Naravno da služi i kao backup fotki/videa sa mobitela.

Je li iCloud pogodan za zajednički rad kao Google Disk uzimajući u obzir da kolege nisu u Apple svijetu?
Dal se to može izvesti bezbolno ili se bude sve "zmrdalo"?

U ove dvije godine što imam MBA nisam koristio iCloud.
27.12.2022 | 18:32
Oblak je oblak. Sve isto.
Meni generalno kada se firma predstavlja, ako ima gmail.com domenu za mail, jednostavno pada u ocima.
Procitaj sto si sve dao Google-u na koristenje kada si stisnuo onaj gumb “I Agree”
27.12.2022 | 18:33
Pozdrav, u početku na iCloud-u imaš samo 5GB prostora za pohranu, znači da za više prostora moraš uzeti pretplatu, ali srećom nije skupo.

Za ostalo ima više o tome ovdje:

support.apple.com/hr-hr/guide/icloud/mm708256356b/icloud

Treba napomenuti da se pripremaju neke novosti vezane uz iCloud.
27.12.2022 | 19:58
@jura22 jasno mi je sve to.
To su interni podaci koje međusobno šeramo i na kojima zajedno radimo. Prema van ne ide preko toga.

@drpongrac23 znam i to.
Sada plaćam Google 2x kuna mjesečno i to mi je ok.
Kakve promjene se očekuju?

Ono kaj me više interesira, dal je netko radio migraciju?
Ima kakav automatizam ili se mora folder po folder? Sad imam neku svoju strukturu/nomenklaturu kako je to složeno unutar Diska. Ne bi htio da iCloud posloži po nekom svom rasporedu.

Kolega i kolegica sada imaju instaliran Google disk na kompu i sve rade po tom "cloud serveru" kao da je lokalno. Sinkronizacija radi bez greške. Nikada nisam imao nikakvih problema sa Google Cloudom.
Samo eto, sada bih to možda prebacio u jedan svijet.
27.12.2022 | 22:35
Biti će promjena vezanih uz sigurnost

www.macworld.com/article/1428568/imessag...otection-icloud.html
28.12.2022 | 08:49
NAS?!
28.12.2022 | 08:52
JOHN kaže:
NAS?!

Nisam još za to. Ovo mi je osobno brže, lakše, jednostavnije.
28.12.2022 | 09:36
Ja sam prelomio neki dan. Došao NAS Synology, još čekam diskove. Nadam se da će ispuniti moja očekivanja.
Mislim da su podaci sigurniji na vlastitom serveru nego na nekom javnom
01.01.2023 | 10:45
JOHN kaže:
Ja sam prelomio neki dan. Došao NAS Synology, još čekam diskove. Nadam se da će ispuniti moja očekivanja.
Mislim da su podaci sigurniji na vlastitom serveru nego na nekom javnom

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dpasaric, dperec, Ender, Riba, robee, Yonkis, Anonimci (787)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO