Catalina security update- problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Catalina security update- problem

26.02.2022 | 16:22
Pozdrav svima, koristim Macbook Air (2020 i3) i jučer sam instalirao zadnje sigurnosno ažuriranje za Catalinu 10.15.7 (19H1715). Prije toga je bio na 10.15.7 (19H15)- znači nisam ga ažurirao od studenog 2020. Nakon toga se Mac ugasi svaki put kad ga samo poklopim i još sam primijetio da mi ne radi HBO GO na Safariju- ne želi učitavati filmove... prije toga nažalost nisam napravio Time Machine kopiju. Probao sam resetirati SMC, ali nije pomoglo. Koje su mi opcije? Glupo pitanje, ali mogu li nekako poništiti samo to zadnje sigurnosno ažuriranje? Prije toga mi je sve radilo savršeno. Monterey još ne bih instalirao.
26.02.2022 | 16:48
support.apple.com/kb/DL2060?locale=hr_HR

Hoće li mi ovo pomoći? To je verzija na kojoj je bio moj Mac prije ažuriranja.
26.02.2022 | 18:13
Neće. Ne funkcionira to unatrag. Prije nego kreneš s takvim zahvatima, isključi škrtost, nabavi vanjski disk i napravi TM backup. Onda probaj trikove poput ovog

(ima još, googlaj macbook air shuts down instead of stand by after update)

a za Safari probaj uobičajeno - obrisati cache, reset postavki...

I, da, naravno... Nadalje imaj TM backup. Puno je lakše. Sad to znaš i sam.
26.02.2022 | 21:12
A bilo mi je logično da ne ide, ali eto... haha, da, evo naručil sam vanjski, ima sat vremena. Jasno mi je da ništ bez toga i TM. Ali ako stavim tu prethodnu verziju na bootable drive, mogu to probati? Pa kad preselim podatke napravim clean install? Na ovaj video sam već naletel , ali svakak hvala na pomoći!
26.02.2022 | 22:09
Možeš probati napraviti clean install pa onda migration assistantom vratiti aplikacije, dokumente i postavke s TM backupa, ali možda ti ne uspije, jer migration assistant u načelu ne radi s novije verzije OSa na stariju.
27.02.2022 | 16:51
Sad mi je još palo na pamet, ako ga vratim na verziju s kojom je isporučen (znači opcija: Shift-Option-Command-R) i onda skinem ažuriranje koje sam gore prethodno stavil, to bi trebalo funkcionirati... ili?
27.02.2022 | 17:45
Kako misliš? Napraviš emergency recovery natrag na 10.14 ili koju već verziju, a da pri tom to nije clean install, nego da ostaviš sve gore? Mislim da neće to raditi, ali ako pokušavaš, svejedno najprije napravi TM backup.
27.02.2022 | 17:56
Na ovo mislim: On an Intel-based Mac, you can use Shift-Option-Command-R during startup to be offered the macOS that came with your Mac, or the closest version still available.

A prije toga mislim dokumente (ono kaj mi je i najvažnije) staviti na vanjski disk. Sve ostalo bitno (bilješke, kontakti...) mi je ionak na iCloudu.
27.02.2022 | 18:51
A licence softvera? Imaš sve pospremljeno negdje? A podešenja svih aplikacija? Sve ćeš aplikacije koje koristiš downloadati i instalirati, pa onda i podešenja proklikavati iznova? Zvuči kao da si vrlo nedavno prešao s windowsa pa ti je takvo što normalno...
27.02.2022 | 19:35
Pa prije godinu i pol, to je valjda relativno nedavno . Koristil sam nekaj malo macos godinama prije pa mi se dopalo . Ne koristim bogzna kak puno aplikacija- Spotify, Teams, Zoom, Safari… ali zato puno tipkam u Keynote-u i Pages-ima… light user. Zasad
27.02.2022 | 21:26
Uglavnom... gaziti sve na nulu pa iznova instalirati i vraćati dokumente iz backupa nije baš uobičajeno raditi na Macu. Ali naravno da možeš i tako.
27.02.2022 | 22:40
Ma znam, ali ako mi sad to uspije onda odma stavljam TM backup i doviđenja. Hvala na savjetima, zeleni sam jos, znam :’).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 2 minuta
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO