thunderbolt ethernet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

thunderbolt ethernet

10.05.2021 | 01:32
Imam problemcic. Postavio macbook pro na noge (hign sierra) i jos samo rekoh da ju spojim na web preko ethernet kabla. Imam thunderbolt ethernet adapter.
Mwdjutim u networku nema nicega...samo thunderbolt bridge, wifi. Kad pokusam dodati (na mali + ispod) thunderbolt 1 ili 2 port nista se ne dogadja...ne pojavljuje se na listi.
Pokusao ovo i nisam nasao na instalacijskoj listi..."Incompatible Kernel Extension Configuration Data"
www.macobserver.com/tmo/article/apple-ma...hernet-heres-the-fix

Ima li itko ideju sto se tu dogadja? Znaci nema ni T od Thunderbolta na listi.
Pogledao i oba porta na thunderbolt busu. Oba imaju oznaku No device connected i Link status: 0x101
10.05.2021 | 09:11
Zvuči kao hardverski problem s thunderbolt sučeljem.
10.05.2021 | 09:25
Hm... nemam neki drugi uredjaj sa thunderboltom. Kako da provjerim dal mi zeznuto sucelje ili npr sam adapter?
10.05.2021 | 11:06
tb.jpg

Odeš na jabučicu pa About this Mac, pa klik na gumb "System Report". S lijeve strane odaberi Thunderbolt.
Ovako to izgleda kod mene. Kad odštekam Apple Thunderbolt Display, za oba TB porta piše isto kao što na slici ovdje piše za gornji
10.05.2021 | 11:08
Dakle, kod mene je link status 0x7 kad nije ništa spojeno i piše "No device connected", a kod tebe piše 0x101. Taj osmi bit (prva jedinica nakon "x") znači da je neki HW problem. E, sad, da, u pravu si, možda je problem u adapteru, a ne u TB hardveru u samom kompu. Provjeri što piše kad ti nije ništa uštekano.

BTW, to je isti MBP kao tvoj, i isti OS (10.13)
10.05.2021 | 13:14
Evo provjerio i kad je i kad nije nista ustekano pise: 0x101
To bi onda ipak znacilo da je problem s thunderbolt sučeljem, a ne sa adapterom? Malo mi cudno da oba thunderbolt ulaza imaju isti problem.
10.05.2021 | 13:20
Znaci ako je hardverski (thunderbolt sucelje) ostaje mi opcija adapter usb3 na ethernet. Ima li koji za preporuciti? Postoje razni i volio bih znati koji sigurno radi na high sierra.
10.05.2021 | 14:51
Oba tb porta imaju hedan te isti tb kontroler. Tako da nije nužno čudno.
Usb na ethernet adapter nisam nikad koristio, nažalost ti tu ne mogu pomoći
10.05.2021 | 15:07
Da...bas citam kako oba porta imaju isti kontroler i ima slucajeva gdje je "pregorio". U svakom slucaju hvala.
Samo mi nije jasno...zasto noviji modeli nemaju ethernet port?
10.05.2021 | 17:06
Zato da mogu smanjiti matičnu ploču i povećati bateriju, a da istovremeno laptop bude tanji. Prioriteti.
Realno, vjerojatno su zaključili kako jako mali postotak korisnika MBP uopće treba ethernet port.
Ja sam kupio TB/ethernet adapter odmah kad i laptop, i nosim ga u torbi. Trebao mi je do sad, u skoro 4 godine - jedamput.
Naime, na stolu imam ATB, koji je zaštekan na vanjske TB diskove, ethernet i preko USB na tipkovnicu, iPhone dock i to. Tako da, kad stavim MBP na stol, samo se spojim na monitor i sve mi je spojeno. Ali da toga nemam, tj. da imam neki obični monitor, sigurno bih radio na wifi, ne bi mi se dalo svaki puta prištekavati ethernet adapter.
10.05.2021 | 18:18
baba kaže:
To bi onda ipak znacilo da je problem s thunderbolt sučeljem, a ne sa adapterom? Malo mi cudno da oba thunderbolt ulaza imaju isti problem.

Kod mene je isto naznaćeno 0x101 kada ništa nije priključeno, a rade mi oba porta (svakodnevno ih koristim)
Prilozi:
10.05.2021 | 19:18
Za USB-Ethernet ako nemas ili ne mozes naci originalni Apple, postoje i drugi adapteri koji koriste isti chipset, i prepoznaju ga kao originalni.
Kad se vratim kuci, pogledacu koji je onaj moj koji imam pa cu javiti preciznije.
10.05.2021 | 20:06
Evo mene, i evo adaptera koji imam. to je Digitus, pise sa zadnje strane koji je tacno model, imate i screenshot-ove iz profiler-a kako ga vidi u sekcijama za Ethernet i USB.
e sad, ako me secanje ne vara, pod tim modelom postoje tri varijante cini mi se, al samo jednu varijantu OS X prepoznaje kao genericki Apple, a za ostale bi se morao instlairati drajver sa njihovog sajta. mislim da bi mogao da prodje i neki drugi proizvod, bitno je da je chipset AX88179.
nadam se da je ovo od pomoci.
Prilozi:
10.05.2021 | 20:14
nesto mi nije hteo UL 2 slike samog adaptera.
to je ovaj model - DN-10050-1 sa chipsetom AX88772C - to je najbolja varijanta za Mac-a:

www.digitus.info/en/products/computer-an...-adapter/dn-10050-1/
10.05.2021 | 22:28
dCakmak kaže:
baba kaže:

Kod mene je isto naznaćeno 0x101 kada ništa nije priključeno, a rade mi oba porta (svakodnevno ih koristim)

Eh sad mi nije jasno. Onda je mogucno da mi ne radi adapter? Ako je tako kako kazes.
10.05.2021 | 22:31
Ender kaže:
to je ovaj model - DN-10050-1 sa chipsetom AX88772C - to je najbolja varijanta za Mac-a:

Hvala.
Ovo isto ima dosta dobre recenzije, a i koliko vidim radi na Sierri.
www.mall.hr/mrezne-kartice-adapteri/tp-l...amp;utm_medium=click
11.05.2021 | 00:06
baba kaže:
dCakmak kaže:

Eh sad mi nije jasno. Onda je mogucno da mi ne radi adapter? Ako je tako kako kazes.

Sad mi nije uštekan ATD i gledam da je i kod mene sada 0x101.
Svojedobno sam bio trebao i našao specifikaciju tog TB link statusa i sjećam se da je troznamenkasti hex broj značio HW trouble. Valjda se krivo sjećam, ili je možda bio četveroznamenkasti broj... Sorry.

Ugl, tim bolje, onda ti je možda stvarno problem u TB adapteru.
11.05.2021 | 16:06
zanimljivo, mozda je o.k. samo obrati paznju na drajvere.
ja sam koristio neke TP-Link proizvode sa Mac-om, uglavnom neke USB-WI-Fi adaptere i bude nekad problema sa drajverima, nisu bas dobri. al ako ne mozes naci onaj kao sto sam ti predlozio koji provereno radi, onda vredi probati.
eto pa javi ako budes uspeo.

baba kaže:
Ender kaže:

Hvala.
Ovo isto ima dosta dobre recenzije, a i koliko vidim radi na Sierri.
www.mall.hr/mrezne-kartice-adapteri/tp-l...amp;utm_medium=click
14.05.2021 | 18:43
Mali apdejt..izgleda da je problem ipak u tb kontroleru.
Daklem ostaje mi opcija usba na ethernet. Koliko vidim Apple ima samo USB 2 na ethernet..dok ostali adapteri uglavnom imaju USB 3 na ethernet? Koliko cu pogrijesiti ako ubodem appleov na usb2 vs. usb3 koji nude ostali? Dal se osjeti razlika u surfanju i skidanju stvari sa neta i sl?
14.05.2021 | 19:20
Ne vjerujem. Eventualno u kopiranju na NAS u lokalnoj mreži ili povlačenju s njega
14.05.2021 | 20:33
Kontam. Hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 17 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dperec, Riba, Anonimci (802)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari