thunderbolt ethernet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

thunderbolt ethernet

10.05.2021 | 01:32
Imam problemcic. Postavio macbook pro na noge (hign sierra) i jos samo rekoh da ju spojim na web preko ethernet kabla. Imam thunderbolt ethernet adapter.
Mwdjutim u networku nema nicega...samo thunderbolt bridge, wifi. Kad pokusam dodati (na mali + ispod) thunderbolt 1 ili 2 port nista se ne dogadja...ne pojavljuje se na listi.
Pokusao ovo i nisam nasao na instalacijskoj listi..."Incompatible Kernel Extension Configuration Data"
www.macobserver.com/tmo/article/apple-ma...hernet-heres-the-fix

Ima li itko ideju sto se tu dogadja? Znaci nema ni T od Thunderbolta na listi.
Pogledao i oba porta na thunderbolt busu. Oba imaju oznaku No device connected i Link status: 0x101
10.05.2021 | 09:11
Zvuči kao hardverski problem s thunderbolt sučeljem.
10.05.2021 | 09:25
Hm... nemam neki drugi uredjaj sa thunderboltom. Kako da provjerim dal mi zeznuto sucelje ili npr sam adapter?
10.05.2021 | 11:06
tb.jpg

Odeš na jabučicu pa About this Mac, pa klik na gumb "System Report". S lijeve strane odaberi Thunderbolt.
Ovako to izgleda kod mene. Kad odštekam Apple Thunderbolt Display, za oba TB porta piše isto kao što na slici ovdje piše za gornji
10.05.2021 | 11:08
Dakle, kod mene je link status 0x7 kad nije ništa spojeno i piše "No device connected", a kod tebe piše 0x101. Taj osmi bit (prva jedinica nakon "x") znači da je neki HW problem. E, sad, da, u pravu si, možda je problem u adapteru, a ne u TB hardveru u samom kompu. Provjeri što piše kad ti nije ništa uštekano.

BTW, to je isti MBP kao tvoj, i isti OS (10.13)
10.05.2021 | 13:14
Evo provjerio i kad je i kad nije nista ustekano pise: 0x101
To bi onda ipak znacilo da je problem s thunderbolt sučeljem, a ne sa adapterom? Malo mi cudno da oba thunderbolt ulaza imaju isti problem.
10.05.2021 | 13:20
Znaci ako je hardverski (thunderbolt sucelje) ostaje mi opcija adapter usb3 na ethernet. Ima li koji za preporuciti? Postoje razni i volio bih znati koji sigurno radi na high sierra.
10.05.2021 | 14:51
Oba tb porta imaju hedan te isti tb kontroler. Tako da nije nužno čudno.
Usb na ethernet adapter nisam nikad koristio, nažalost ti tu ne mogu pomoći
10.05.2021 | 15:07
Da...bas citam kako oba porta imaju isti kontroler i ima slucajeva gdje je "pregorio". U svakom slucaju hvala.
Samo mi nije jasno...zasto noviji modeli nemaju ethernet port?
10.05.2021 | 17:06
Zato da mogu smanjiti matičnu ploču i povećati bateriju, a da istovremeno laptop bude tanji. Prioriteti.
Realno, vjerojatno su zaključili kako jako mali postotak korisnika MBP uopće treba ethernet port.
Ja sam kupio TB/ethernet adapter odmah kad i laptop, i nosim ga u torbi. Trebao mi je do sad, u skoro 4 godine - jedamput.
Naime, na stolu imam ATB, koji je zaštekan na vanjske TB diskove, ethernet i preko USB na tipkovnicu, iPhone dock i to. Tako da, kad stavim MBP na stol, samo se spojim na monitor i sve mi je spojeno. Ali da toga nemam, tj. da imam neki obični monitor, sigurno bih radio na wifi, ne bi mi se dalo svaki puta prištekavati ethernet adapter.
10.05.2021 | 18:18
baba kaže:
To bi onda ipak znacilo da je problem s thunderbolt sučeljem, a ne sa adapterom? Malo mi cudno da oba thunderbolt ulaza imaju isti problem.

Kod mene je isto naznaćeno 0x101 kada ništa nije priključeno, a rade mi oba porta (svakodnevno ih koristim)
Prilozi:
10.05.2021 | 19:18
Za USB-Ethernet ako nemas ili ne mozes naci originalni Apple, postoje i drugi adapteri koji koriste isti chipset, i prepoznaju ga kao originalni.
Kad se vratim kuci, pogledacu koji je onaj moj koji imam pa cu javiti preciznije.
10.05.2021 | 20:06
Evo mene, i evo adaptera koji imam. to je Digitus, pise sa zadnje strane koji je tacno model, imate i screenshot-ove iz profiler-a kako ga vidi u sekcijama za Ethernet i USB.
e sad, ako me secanje ne vara, pod tim modelom postoje tri varijante cini mi se, al samo jednu varijantu OS X prepoznaje kao genericki Apple, a za ostale bi se morao instlairati drajver sa njihovog sajta. mislim da bi mogao da prodje i neki drugi proizvod, bitno je da je chipset AX88179.
nadam se da je ovo od pomoci.
Prilozi:
10.05.2021 | 20:14
nesto mi nije hteo UL 2 slike samog adaptera.
to je ovaj model - DN-10050-1 sa chipsetom AX88772C - to je najbolja varijanta za Mac-a:

www.digitus.info/en/products/computer-an...-adapter/dn-10050-1/
10.05.2021 | 22:28
dCakmak kaže:
baba kaže:

Kod mene je isto naznaćeno 0x101 kada ništa nije priključeno, a rade mi oba porta (svakodnevno ih koristim)

Eh sad mi nije jasno. Onda je mogucno da mi ne radi adapter? Ako je tako kako kazes.
10.05.2021 | 22:31
Ender kaže:
to je ovaj model - DN-10050-1 sa chipsetom AX88772C - to je najbolja varijanta za Mac-a:

Hvala.
Ovo isto ima dosta dobre recenzije, a i koliko vidim radi na Sierri.
www.mall.hr/mrezne-kartice-adapteri/tp-l...amp;utm_medium=click
11.05.2021 | 00:06
baba kaže:
dCakmak kaže:

Eh sad mi nije jasno. Onda je mogucno da mi ne radi adapter? Ako je tako kako kazes.

Sad mi nije uštekan ATD i gledam da je i kod mene sada 0x101.
Svojedobno sam bio trebao i našao specifikaciju tog TB link statusa i sjećam se da je troznamenkasti hex broj značio HW trouble. Valjda se krivo sjećam, ili je možda bio četveroznamenkasti broj... Sorry.

Ugl, tim bolje, onda ti je možda stvarno problem u TB adapteru.
11.05.2021 | 16:06
zanimljivo, mozda je o.k. samo obrati paznju na drajvere.
ja sam koristio neke TP-Link proizvode sa Mac-om, uglavnom neke USB-WI-Fi adaptere i bude nekad problema sa drajverima, nisu bas dobri. al ako ne mozes naci onaj kao sto sam ti predlozio koji provereno radi, onda vredi probati.
eto pa javi ako budes uspeo.

baba kaže:
Ender kaže:

Hvala.
Ovo isto ima dosta dobre recenzije, a i koliko vidim radi na Sierri.
www.mall.hr/mrezne-kartice-adapteri/tp-l...amp;utm_medium=click
14.05.2021 | 18:43
Mali apdejt..izgleda da je problem ipak u tb kontroleru.
Daklem ostaje mi opcija usba na ethernet. Koliko vidim Apple ima samo USB 2 na ethernet..dok ostali adapteri uglavnom imaju USB 3 na ethernet? Koliko cu pogrijesiti ako ubodem appleov na usb2 vs. usb3 koji nude ostali? Dal se osjeti razlika u surfanju i skidanju stvari sa neta i sl?
14.05.2021 | 19:20
Ne vjerujem. Eventualno u kopiranju na NAS u lokalnoj mreži ili povlačenju s njega
14.05.2021 | 20:33
Kontam. Hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 49 minuta
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, robee, tino1, ZeljkoB, Anonimci (1163)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO