Safari beskonačno dugo učitava stranice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safari beskonačno dugo učitava stranice

01.01.2021 | 18:10
Do prije sat-dva Safari je radio normalno.

Između zadnjeg zatvaranja aplikacije i prvog nefunkcionalnog otvaranja nisam radio ništa po sustavu niti sam restartao komp.

Nakon otkrivanja da mi Safari ne radi, nekoliko puta sam očistio history, Cache, izbrisao preferencije i restartao komp.
Osim toga sam napravio novog Usera na kojem je Safari radio normalno.

Nedavno sam prebacio cijeli sustav s HDD-a na SSD, ali sve je normalno radilo nakon toga. Danas mi tek Dropbox javio da mu nešto fali, ali to sam popravio.

Bez obzira što će mi neki članovi reći da ionako trebam promijeniti browser, volio bih znati zašto mi Safari ne radi i kako da to popravim.

Ima'l ko sa sličnim iskustvima?
01.01.2021 | 18:32
DNS problem?
Koje DNS adrese imaš upisane? Ako su "automatic", možda uopće nemaš problem browsera, nego providera. Probaj upisati DNS adrese 8.8.8.8 i 8.8.4.4 (google), 1.1.1.1 i 1.0.0.1 ili neke druge otvorene DNS
01.01.2021 | 19:11
smayoo kaže:
DNS problem?
Koje DNS adrese imaš upisane? Ako su "automatic", možda uopće nemaš problem browsera, nego providera. Probaj upisati DNS adrese 8.8.8.8 i 8.8.4.4 (google), 1.1.1.1 i 1.0.0.1 ili neke druge otvorene DNS

Prije nego krenem u "hakiranje" DNS-a, samo da velim da mi Firefox na istom kompu i accountu radi normalno.
Također Safari na drugom Useru normalno radi.

Da je do providera, ne bi mi ništa radilo, ne?
Ne dobijem poruku da nisam spojen na internet već Safari kao krene učitavati stranicu i to traje vječno i pokazuje samo blank page.
01.01.2021 | 19:32
Meni se zna usporiti, pa restartam i ruter i Mac istovremeno i sve je u redu. Nije neka znanost, ali možda ti upali.
EDIT:
Možeš napraviti i hard reset rutera, ono sa iglom ili čačkalicom - i to mi je znalo riješiti probleme.
01.01.2021 | 20:12
Da nemas kakve Safari ekstenzije instalirane i aktivne?
01.01.2021 | 21:04
Hvala svima na trudu, ali bit će da mi rikava brand new SSD EVO 860.
01.01.2021 | 21:10
Bummer....u njegovu obranu ja sam taj ugradio gospodji u laptop pred par godina i sve jos uvijek radi dobro.
02.01.2021 | 12:40
Uspio sam spasiti sa diska sve podatke koji mi trebaju. Nije se s njega više moglo bootati, ali ga je sustav prepoznavao.
Izbrisao sam ga, verificirao, restorao s HDD-a i sad opet jašim na njemu

Valjda će potrajati...
02.01.2021 | 13:26
Ne oslanjaj se na to. Imaj barem ™ backup
02.01.2021 | 13:57
smayoo kaže:
Ne oslanjaj se na to. Imaj barem ™ backup

Backup je za curice

Ma imam backup i sad upravo radim Time Machine backup. Poslove i bitne stvari si još i ručno arhiviram.
  • Dijete
  • Posjetitelj
02.01.2021 | 23:46
Jel furas HFS+ ili APFS? (Tj koji file system si imao kad je “krepavao” i koji imas sad?)
03.01.2021 | 01:06
Dijete kaže:
Jel furas HFS+ ili APFS? (Tj koji file system si imao kad je “krepavao” i koji imas sad?)

HFS+ i prije i sada.

Očigledno me vrijeme malo pregazilo kad sam tek sad skužio da sam za High Sierru možda trebao koristiti APFS za SSD
Jel to poanta?
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.01.2021 | 01:22
Gjuroo kaže:
Dijete kaže:

HFS+ i prije i sada.

Očigledno me vrijeme malo pregazilo kad sam tek sad skužio da sam za High Sierru možda trebao koristiti APFS za SSD
Jel to poanta?

Da, al nisam skroz pametan ni ja.. koristim apfs na svim ssdovima koje imam (unutarnji i vanjski) al sam isto tako citao negdje da je mozebitno apfs dovodi do lakseg gubitka podataka nego hfs+....

Nemam pojma..
22.02.2021 | 01:18
Imao sam sličan virus na svom Macbooku - Search Baron. Možda će vam ovaj vodič pomoći Search Baron
22.02.2021 | 13:20
Samoda kaže:
Imao sam sličan virus na svom Macbooku - Search Baron. Možda će vam ovaj vodič pomoći Search Baron

Ovdje nije bila riječ o virusu već vjerojatno o neispravno uštekanom SSD-u.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 31 minuta
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO