konacno....
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

konacno....

04.05.2007 | 18:22
kao prvo,pozdrav svima,vec sam se par puta logirao,ali eto,sad je valjda za konacno.frend mi je poklonio mac g3,300 mhz,sa 100-injak mb rama,i nabacio mi je os 9,2 hr.za monitor sam dobio prelaznicu tako da mogu bilo koji monitor spojiti.imam par pitanja,posto mi je sve novo,ako ne gnjavim;
pa dakle:
1.mogu li nabaciti os 10.0,tj famozni mac os X,obzirom na rame?
2.imam adsl vanjski modem kasda,pa sam mislio na internet,medjutim kad utipkam sve podatke,primjer blabla@htnet-dsl,sve sa znakom @prebacuje u nizi red,gdje ide password.
3.imam real player,da li znate za neki program za gledanje filmova,za przenje imam roxie 5.nesto..
4.nemogu vjerovati da na stroju starom 8 i vise godina,sve tako brzo radi,ne zastajkuje,i prokleto dobro izgleda,a tek formatiranje,par minuta i gotovo,strasno,toliko od mene,nadam se da vas ne uznemiravam previs,pozdrav...
p.s. imam i pc,nabavio sam mac os 10 za intele i amd-e,vrijedi lito staviti,ili ne na pc masinu?hvala..
  • User
  • Posjetitelj
04.05.2007 | 19:50
1. mislim da OS 10.1 jos moze radit na 128 rama al ce se isto potezat gadno Stavi bar 512 a i procesor nije bas u duhu mladosti ali ce moc podnijet OS X ja mislim, pa cak i 10.3 - 10.4

2. Nisam koristio Classic (OS 9) vec dugo pa ne bi znao, ali ti savjetujem da nabavis router ili probas postavit Kasdu kao router pa onda u TCP/IP Control Panelu podesis da ti kupi adresu s DHCP servera.

3. Hmmm malo teze na 300 MHz da ces gledat filmove, bar DivX-e i sl. ne :-/ Ako stavis Mac OS X kasnije probaj skinit VLC...

4. Ako su za vrijeme starog sistema stvari tako radile, zamisli tek danas! Imam feeling da ces uskoro kupovat Intelasa
05.05.2007 | 03:54
Filmovi...

DVD Player dolazi sa sistemom ako na to misliš? Makar G3 300 je baš izašao
negdje \"isti onaj dan kad je dvd izmišljen\" pa nisam siguran koliko je drive
u stroju sposoban zaista vrtiti dvd-ove.

QuickTime Player isto dolazi sa sistemom, doduše starija verzija. Može se nadopuniti
sa onim xvid i sličnim extenzijama pa takav vrti skoro sve što postoji,...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
06.05.2007 | 01:11
mc goc: mogu li nabaciti os 10.0,tj famozni mac os X,obzirom na rame?

Stavi keks od 512 MB i idi na 10.2, max 10.3.
10.4. će raditi -vući se, pa će ti pokvariti dojam OSX-a.

O playerima se vec pisalo na jabucnjaku i na news grupi: hr.comp.mac
  • User
  • Posjetitelj
06.05.2007 | 02:40
DVD filmovi ce radit najvjerojatnije. Imam ja jedan stari iMac G3 400 i vrti ih bez problema. Ovaj ima 100 MHz manje ali mislim da to oba odradjuju hardverski pa onda nema problema.
Ali za DivX-e, XviD-e itd. sam jako skeptican...
07.05.2007 | 08:11
hmmm,zanimljivo:whistle:
probat cu ubosti taj keks,pa da vidim,iako mi je frend bas danas rekao da ce donest imac,jajasti oblik,vjerojatno bolji od g3-ce,heh,pa cu vidjeti.inace,za rame,malo sam skakao po temama,znaci bilo koji rami sdr bi trebali odgovarati.hvala,da zanimljivo,vlc player koristi moja draga na windowzima,i kaze da s njim nema sto nemoze otvoriti.mislim da cu se zaljubiti....
  • User
  • Posjetitelj
07.05.2007 | 21:09
\"Jajasti\" iMac nije bolji od G3-ce... On i je G3-ca odnosno ima je u sebi

Ispravka: Osim ako se ne radi o eMacu, to je onda vec masina vrijedna paznje i sigurno ce ti vrtit filmove.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 12 minuta
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Tomek, Anonimci (574)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO