Scanner app za Mac - PDF iz fotografije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Scanner app za Mac - PDF iz fotografije

28.08.2020 | 14:37
Ne znam ni sam sta da trazim ali znam da postoji na iOS. Aplikacija koristi kameru i od fotografiranog dokumenta (racun, ponuda, otpremnica) ti napravi PDF kao da si ga skenirao (kropa, pojaca kontrast, ispravi pespektivu da bude scan pravilnog oblika i sl).

Mislim da se zove Camscanner ili nesto tako.

E sad postoji li nesto tako za Mac? Da mi od fotografije dokumenta koju mi posalje klijent napravi dokument koji slici na skenirani
28.08.2020 | 15:33
Na iPhonu imaš to ugrađeno u Notes appu:
support.apple.com/en-us/HT210336

Za Mac ne znam.
28.08.2020 | 15:37
Pa na svoj iPhone bi instalirao app i rijesio problem. Meni treba da iskoristim ono sto mi posalju ljudi kao fotografiju a nemaju taj app na mob jer su retardirani i lijeni.

20 vozaca imam koji mi svaki dan salju fotografirane papire.
28.08.2020 | 18:56
Jesi probao Photos? U njemu imaš sve te funkcije (uključivo i nešto automatsko) i poslije export u PDF
28.08.2020 | 18:57
Koliko vidim, ako koristiš Chrome, onda možeš kroz njega koristiti CamScanner kao web aplikaciju
chrome.google.com/webstore/detail/instal...mijklpgeckacikjfgfon
28.08.2020 | 19:08
Koliko sam shvatio @drlovric treba app koji od postojece fotke radi pdf kao da ga je on skenirao.
28.08.2020 | 19:33
Da, i ja sam tako shvatio.
28.08.2020 | 20:05
Preview , File , Export as pdf, jednostavno !
28.08.2020 | 21:21
Ne baš. Treba korekcije prije toga, rektifikacija, redukcija boja, kontrast...
28.08.2020 | 22:18
Air kaže:
Koliko sam shvatio @drlovric treba app koji od postojece fotke radi pdf kao da ga je on skenirao.

E to!!

Kako covjek lijepo objasni u malo rijeci

Ne mozes konje natjerati da instaliraju app na mobitele. Slikaju kamerom i posalju mi na iMessage ili Whatsapp.

A meni ipak treba malo profesionalnije jer to saljem uz fakturu na naplatu.

Na tim slikama sto oni salju se vide detalji koje bankare ne zanimaju
28.08.2020 | 23:21
OK. I CamScanner kao web aplikacija ti nije opcija?
28.08.2020 | 23:39
jzelko kaže:
Preview , File , Export as pdf, jednostavno !

Aplikacija treba sama na slici prepoznati dokument, cropati ga, ispraviti perspektivu i snimiti ga u PDF.
28.08.2020 | 23:44
smayoo kaže:
OK. I CamScanner kao web aplikacija ti nije opcija?

Nisam to nasao. Samo neki Chrome addon uz android emulator...
29.08.2020 | 00:28
Rekao bih da ti je to najbolje što ima. Osim što, naravno, možeš koristiti CamScanner na iPhoneu jer ti on skenira i fotke koje mu dodaš, ne mora isključivo one koje sam uslikaš
29.08.2020 | 16:15
Hvala Smayoo, nisam o tome razmisljao na taj nacin. iOS app radi si sa datotekama iz galerije. Tako da je i to rjesenje.

Dok sam ovo procitao rijesio sam problem na sirovi nacin. Vozaci su ucijenjeni da nece biti placeni dok ne posalju valjane dokumente. Valjda upali

Hvala svima...
01.09.2020 | 10:18
Na Androidu preporuka za Genius Scan aplikaciju, znam da sam dosta dugo tražio za Android kvalitetnu aplikaciju ovog tipa, i evo neke 2 god je koristim, odlična je.
01.09.2020 | 11:18
kvaju kaže:
Na Androidu preporuka za Genius Scan aplikaciju, znam da sam dosta dugo tražio za Android kvalitetnu aplikaciju ovog tipa, i evo neke 2 god je koristim, odlična je.

Kako da installiram Android susutav ma Macbook Pro?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 1 sat
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds