Trebam pametniji Text editor za hrvatski jezik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trebam pametniji Text editor za hrvatski jezik

01.06.2020 | 18:18
Koristio sam par tekstualnih editora za scripting video sadrzaja. I neki prilicno tocno znaju izracunati koliko ce taj utipkani tekst trajati kada ga korisnik cita ili koliko ce minuta trajati video kada taj isti tekst procita spiker. Naravno pricamo o engleskom jeziku.

Imamo li sto slicno sa podrskom za hrvatski?
01.06.2020 | 19:36
Nisam ni imao pojma da uopće postoji takav softver...
01.06.2020 | 20:55
drlovric kaže:
Imamo li sto slicno sa podrskom za hrvatski?

Ne znam za editor koji ti može pomoći, ali ja taj problem rješavam tako da u doslovno bilo čemu gdje se može odabrati tekst (TextEdit, Word... Excel... Photoshop... ) označim željeni komad teksta, kliknem desno dugme na mišu i iz kontekstualnog izbornika odaberem Services > Add to iTunes as a Spoken Track. Iskoči prozor "Text to Audio File" koji ponudi izbor glasova te gdje i pod kojim imenom će snimiti rezultat - kad kliknem Continue, audio track se automatski pojavi u iTunesima i tamo mogu vidjeti trajanje (ako me samo to zanima). U praksi koristim ovo za kreirati radnu verziju voice tracka, a ako znam tko će spikirati mogu (u Preferencs > Accessibility > Speech) prilagoditi i brzinu glasa onoj budućeg spikera. S obzirom da hrvatski nije raspoloživ, koristim poljski (Zosia) - prozodija je prihvatljiva i na normalnoj brzini daje dovoljno dobar rezultat - jedini (potencijalni) nedostatak je manjak muškog glasa (za opisanu svrhu).

Tako mogu saznati da gornji odlomak traje minutu i šest sekundi.
01.06.2020 | 20:56
Vidis da ima

Ovakvu statistiku dobijem kada pisem engleski sadrzaj.

Screenshot2020-06-01at1.55.48PM.png
01.06.2020 | 21:03
Djipi kaže:

Tako mogu saznati da gornji odlomak traje minutu i šest sekundi.

Skuzio si u sekundi za sto mi treba. Kada krenem tipkati tekst, znam malo pretjerati pa onda kasnije brisem i reduciram jer ce video trajati predugo. Bezveze gubim vrijeme.

Zosia zvuci ko neka ruska prostituka Ali super je, moze se cak sve razumjeti, osim brojeva, tu se malo pogubim...

Hvala ti puno!
01.06.2020 | 21:50
Meni za čitanje hrvatskog teksta najbolje funkcionira Zuzana (češki). A i podsjeća me na neke sretne tinejdžerske ljetne dane...
01.06.2020 | 22:20
Žena ti, vidim, ne zalazi u Jabučnjak?
01.06.2020 | 23:02

Oboje smo imali život prije zajedničkog.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 2 minuta
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO