Acrobat Reader - Photoshop Lite? :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Acrobat Reader - Photoshop Lite? :)

13.05.2020 | 20:31
Bacio oko na activity viewer i imam sto vidjeti, nekakav proces od Acrobat Readera je pozderao najvise memorije, preko 2 GB! Svasta, znao sam da to nije bog zna kako optimiziran softver ali ocigledno je vrijeme da se prebacim na Preview ili nesto slicno.
AcrobatMemorija.png
13.05.2020 | 22:17
Pa nemoj mi reći da te to začudilo...
13.05.2020 | 22:46
Pa što te briga, ionako sada u Valjku možeš imati RAM-a na bacanje!

Mene više brine što su neke aplikacije blesavo pisane i ne koriste RAM koji imaju na raspolaganju. Onaj stari primitivni MacOS 9.x je imao lijepo opciju na Get Info da sam proširiš RAM rezerviran za neku aplikaciju. Danas toga više nema osim kod specijaliziranih softvera kao Photoshop.

Da, znam da OS X ima "napredan memory management" i to je zaista istina i većinom radi savršeno, ali očigledno nije toliko pametan da zaobiđe um glupog programera!

Konkretno, najviše me nervira kada mi Safari javi da neka web stranica (najčešće Twitter kada imam dugi feed) javi da "troši značajnu količinu memorije i da to može usporiti računalo", a ono u stroju 128 GB i sve poluprazno, a on valjda swapa na disk.

Ako netko čuje za neku soluciju, neka javi. Na Atariju i Amigi bi se lijepo digao RAM Disk i onda sve stavilo na njega i ciao!
13.05.2020 | 23:05
Pa da imam i 34034097529872 fufljabajta RAMa, ta aplikacija ne radi ništa osim što prikazuje PDF dokument. wtf? Zar to traži toliko memorije? Ne leti na Mars, ne pjeva Marseljezu (ono drugo da i ne spominjem... )...
13.05.2020 | 23:35
dpasaric kaže:
Konkretno, najviše me nervira kada mi Safari javi da neka web stranica (najčešće Twitter kada imam dugi feed) javi da "troši značajnu količinu memorije i da to može usporiti računalo", a ono u stroju 128 GB i sve poluprazno, a on valjda swapa na disk.

Ako netko čuje za neku soluciju, neka javi. Na Atariju i Amigi bi se lijepo digao RAM Disk i onda sve stavilo na njega i ciao!

Imam ti ja soluciju, Safari sam zadnji put pokrenuo 2012. godine i nemam nikakvih problema tog tipa.
14.05.2020 | 00:53
A kada jedino Safari baš lijepo radi s Trackpadom, ovi drugi su dosta sirovi.
14.05.2020 | 06:55
I trackpad sam napustio otprilike u isto vrijeme!
14.05.2020 | 11:00
FireFox super radi s trackpadom, Davore. Kad si ti to zadnji puta probao?
14.05.2020 | 17:10
Ja ga svakodnevno koristim za potpisivanje ugovora i dokumenata i evo bas sam fotkao moju situaciju

Screenshot2020-05-14at9.07.43AM.png

Racunalo ima 16GB Ram. Nisam primjetio neka usporavanja.
14.05.2020 | 20:11
drlovric kaže:
Ja ga svakodnevno koristim za potpisivanje ugovora i dokumenata i evo bas sam fotkao moju situaciju

Racunalo ima 16GB Ram. Nisam primjetio neka usporavanja.

Nisam ni ja primjetio usporavanja ali mi isto nije normalno da ti usrani PDF reader zdere 1 GB RAMa! Malo sam pogooglao i ima dosta ljudi koji se zali na ovo sto sam ja dozivio, ali nije bitno, Acrobat Reader je otisao u ropotarnicu proslosti.
14.05.2020 | 20:29
smayoo kaže:
FireFox super radi s trackpadom, Davore. Kad si ti to zadnji puta probao?

Radi posla moram imati sve browsere u tekućim verzijama. Firefox radi, ali nije tako šminka, recimo swipe prozora lijevo-desno, tj. back-forward je sirov, samo pokaže strelice na rubu prozora lijevo i desno, ništa od fizičkog pomicanja stranice, a to mi je tako ugodno jer jasno znam što sam napravio.
14.05.2020 | 21:22
Riba kaže:
Acrobat Reader je otisao u ropotarnicu proslosti.

Ja ga nisam nikad ni imao instaliranog, sve do jesenas, kad sam ga instalirao jer kroz njega radi digitalno potpisivanje PDF dokumenta korištenjem čip-kartice (kao što je elektronička osobna iskaznica). Tražio sam ima li koji drugi softver s kojim bih to mogao jer mene A.Reader živcira još od doba dok sam bio na windowsima. Taj softver je bloatware takoreći gotovo pa otkad postoji.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dpasaric, dperec, Ender, Riba, robee, Yonkis, Anonimci (794)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO