Photos app -sync sa iphoneom i update foldera.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Photos app -sync sa iphoneom i update foldera.

22.04.2020 | 10:35
Bok svi,

trebam malu pomoć za aplikaciju photos. Mali uvod, fotograf sam i gotovo sav workflow mi je baziran oko capture onea i photoshopa. Na dektopu imam folder, unutar njega foldere po projektima u koji spremam obradene jpege. Taj folder syncam sa itunesima i sve fotke se najnormalnije spremaju svaka u svoj folder na iphoneu. Sve je radilo bez greske dok se nisam prije par tjedana morao prebacit na Mojave (Mac Pro 5.1). Nakon sto sam pokrenuo itunese i prvo syncanje, skuzio sam da mi se vrijeme syncanja tog foldera produzilo na nekoliko minuta, nebitno koliko fotki prebacujem. Proces koji je trajao maximalno 15 sekundi prije sad traje 5 minuta bez greske i to zna bit frustrirajuce, pogotovo ako moram prebacit hitno samo jednu fotku na iphone. Navodno objasnjenje za takve stravi po apple grupama je: dešava se

E sad photos app. Skuzio sam da mogu prebacit kompletne foldere u nju da budu prikazano kako i jesu, i to mi je super, import je brz, pregledavanje jednostavno, sve super. Glavno pitanje je, da li postoji opcija, nakon sto odradim retusiranje u fotosopu da se fotka spremi direktno u taj folder koji se nalazi u Photos aplikaciji i da je ta fotka odma vidljiva na svim uredajima? Radim u isto vrijeme na vise stvari i moram spremat fotke na vise lokacija i jednostavno ne nalazim informaciju na internetu kako da jednostavnim save as sve fotke budu odmah viljiv. Pretpostavljam da za to mora bit upaljen neki icloud negdje i to mi je jasno ali glavna briga je save as proces. Ako moram fotku sejvat, pa je onda rucno ubacivat u svaki folder i importat u Photos app, onda je to malo cudan workflow.

Nadalje, ne vidim opciju syncana Photos appa kroz itunese ali pretpostavljam da se to rijesi sa ukljucivanjem iclouda:(

Znam da je vjerovatno odgovor jednostavan ali eto nemrem nac nigdje ovo specificno objasnjenje, svi odgovori na internetima su poprilicno genericni.

Hvala unaprijed i pardon na poduzem postu
22.04.2020 | 11:40
Pa možeš spremati na icloud. Desktop u mojave ti je po defaultu syncan sa icluod. Tako da od tamo sve upravljaš.
22.04.2020 | 12:23
To znam ali to mi je 3 koraka vise za stavit fotku u attach kad nekome saljem preko whatsappa ili necega i to me ne zanima. Zanima me da li se moze preko photosa dobit funkcionalnost kakva se ima u Albums, znaci otvorim neku IM aplikaciju idem na add photos i odaberem fotku koju zelim poslat.
Ne vidim nacina kako syncat photo app kroz itunese (ne daje mi uopce tu opciju, samo mogu selektirat neki random folder). I muci me ono pitanje koje sam vec postavio, a to je:kako mogu fotke sa save as funkcijom iz fotosopa spremit direktno u photos app bez da ih nakon stosaveam moram manualno importat?
22.04.2020 | 15:04
OK update pitanja. Uspio sam syncat photos app sa itunesima i fotke su na mobu. Znaci jedan dio pitanja sam napokon nasao rjesenje, u system preferences se mora dozvolit photos app, full disk access.

Sad je jos ostao jedan misterij a to je da li se moze direktno iz neke aplikacije, konkretno photoshop, sejvat fotka u jedan od kreiranih foldera u Photos aplikaciji.
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.04.2020 | 02:53
cigo30 kaže:

Sad je jos ostao jedan misterij a to je da li se moze direktno iz neke aplikacije, konkretno photoshop, sejvat fotka u jedan od kreiranih foldera u Photos aplikaciji.

U posljednjem Photoshopu, gore desno u kutu je ikona sharenja koja ima menu iz sistema pa tako i Add to Photos.

Jel to trazis?

ScreenShot2020-04-23at11.53.23AM.png
23.04.2020 | 11:22
Da za to znam,upoznat sam s tim, ali jel postoji ikakva sansa da direktno ubacim fotku u jedan od ovih foldera? Bez da imam jos jedan medukorak rucnog dodavanja fotka iz photosa u svaki folder posebno. Evo fotka u privitku.
Prilozi:
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.04.2020 | 22:22
Kuzim sad pitanje, kuzim rjesenje, al nemam znanja kako tocno napravit.

Testirao sam - i Photshop mijenja Share menu kako ga mijenjas u System Preferences / Extensions / Share Menu - i to je dobar znak jer znaci da se moze rijesit na nivou sistema, a ne Photoshopa.

Prije si mogao dodavati Automator Workflow u taj share menu, ne znam da li se sada koristi Automator i/ili Xcode.

Sam Workflow je lako napravit u Automatoru jer vec dolazi preset u njegovoj bazi (Add to Album - moze u postojeci, moze u novi)...

ali nakon sto se napravi i exporta workflow, ne znam gdje ga smjestiti unutar OSa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dpasaric, dperec, Ender, Riba, robee, Yonkis, Anonimci (792)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO