InDesign CS6 problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

InDesign CS6 problemi

02.02.2020 | 18:41
Pozdrav.

Odnedavno su mi se počeli dešavati problemi prilikom rada u InDesignu CS6. Googlanjem sam uvidio da je to prisutno već par godina. Našao sam i neke prijedloge rješavanja problema, ali me zanima ima li tko od vas konkretnog iskustva s tim.
Šta kažete?
02.02.2020 | 20:01
Što kaže Adobe Help Center?
02.02.2020 | 22:12
Želiš konkretna iskustva forumaša koji koriste InDesign CS6 o nekim neodređenim problemima koji se tebi događaju kod korištenja tog programa?!
Ili se šališ ili nas zaj.....š,
ili misliš da netko od nas stvarno ima kristalnu kuglu??!
03.02.2020 | 10:47
m@xym kaže:
Želiš konkretna iskustva forumaša koji koriste InDesign CS6 o nekim neodređenim problemima koji se tebi događaju kod korištenja tog programa?!

03.02.2020 | 12:22
m@xym kaže:

Pardon, budući da su problemi globalno poznati već godinama, kao što sam naveo, pretpostavio sam da oni koji ga koriste znaju o čemu je riječ, ali u pravu si, trebao sam biti konkretan. Ispričavam se što sam povrijedio vaše osjećaje.
Dakle, radi se o rušenju aplikacije, vrlo ograničenom broju “undo” opcija i “štekanju” u radu s fontovima.
03.02.2020 | 12:33
  • Air
  • Korisnik
  • 78
03.02.2020 | 15:14
Rušenje: CS6 se samo ruši na novijim sistemima npr. 10.13. Na starim sistemima je vrlo, vrlo stabilan. To je moje iskustvo.

Undo: CS6 na (opet) novijim sistemima zna zblesirati s vremena na vrijeme. Za to imaš na webu (prosurfaj malo) upute koji dokument se treba "baciti" kako bi se vratio normalni broj Undo-a.

Fontovi: Oni su kompleksniji. Ovisi o kojim fonrovima je riječ i koji Font manager koristiš. Za taj problem imaš rješenja: Clean System / Application font caches.
03.02.2020 | 20:49
Air kaže:
Rušenje: CS6 se samo ruši na novijim sistemima npr. 10.13. Na starim sistemima je vrlo, vrlo stabilan. To je moje iskustvo.

U vezi rušenja sam našao ovo, ali nisam htio probavati na neprovjereno.

1. Remote into the computer using ScreenConnect and turned on root access REF: support.apple.com/en-us/HT204012
2. Collected her IP address and then putty into the mac
4. Open Terminal
5. Close InDesign if open
6. cd /Users/[UserName]/Library/Preferences/
7. ls com.adobe.InDesign.* to locate any plist and plist.lockfile files
8. mv com.adobe.InDesign.plist com.adobe.InDesign.plist.old
9. mv com.adobe.InDesign.plist.lockfile com.adobe.InDesign.plist.lockfile.old 10. Reopen InDesign CS6
11. Disabled root

Ovaj fix mi se čini bolji:

From your root drive -- not your User directory -- go to Library > Application Support > Adobe. (The Library directory is normally hidden, but you can reach it through the Finder's Go menu if you press the Option key.) Find the folder CS6ServiceManager and drag it to the trash.
Now, here's the important part. In a text editor like TextEdit or BBEdit, create an empty text file -- a file with no content. Name it "CS6ServiceManager" -- the same as the folder you trashed -- and move it to the same folder -- Library > Application Support > Adobe. With this empty file in place of its support folder, InDesign will no longer be able to attempt online access, and it won't crash again.
03.02.2020 | 20:56
Air kaže:
Fontovi: Oni su kompleksniji. Ovisi o kojim fonrovima je riječ i koji Font manager koristiš. Za taj problem imaš rješenja: Clean System / Application font caches.

Ne koristim nijedan drugi font manager osim Appleovog Font Booka.

Ne kužim ovo "Clean System / Application font caches"... Kakav Clean System? Gdje je to?
  • Air
  • Korisnik
  • 78
04.02.2020 | 09:32
Finn kaže:
Ne kužim ovo "Clean System / Application font caches"... Kakav Clean System? Gdje je to?

Ovo su opcije koje su dostupne u FontExplorer manageru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (383)

Novo na Jabučnjaku

Teme