Novi dropbox
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi dropbox

03.10.2019 | 18:06
Bok,

jesam li jedini koji mrzi novi Dropbox?

Nakon 10 minuta sam jednosatvno na desktop stavio shortcut na Dropbox folder i više ne stišćem na ikonu u traci izbornika gore na vrhu ekrana. Ubrzo sam je dodao i na Dock sa strane i sad je sve kak treba biti.

No, siguran sam da se bar nekom sviđaju promjene?

Igor
03.10.2019 | 18:31
Usrano je šaren, da. Ali ne kužim što ti toliko smeta? Zar ti nešto ne radi?
03.10.2019 | 18:54
Niš ne radi

Nekad:

Kliknem na ikonu gore -> otvori se lista zadnjih promjena -> kliknem na file -> otvori se folder.

Od nedavno:

Kliknem na ikonu gore -> pol prozora su beskorine informacije, ali se ipak otvori lista zadnjih promjena -> kliknem na file -> otvori se folder nekad, nekad se pokrene aplikacija s tim dokumentom ili nešto treće.

Od danas:

Kliknem na ikonu gore -> pojavi se neka aplikacija sa prikazom kao da sam u web browseru, vidim svega par zadnjih promjena, sve je sporo, web interface, čemu?

techcrunch.com/2019/09/25/dropbox-will-s...p-to-everyone-today/

IZMJENA: Našao sam u postavkama, Dropbox aplikacija se može ugasiti pa opet otvara sadržaj u Finderu. Uf
03.10.2019 | 19:18
Aha... Gle... Meni je taj njihov menubar izbornik uvijek bio govance. Ja sam od svega toga uvijek i oduvijek klikao samo tri stvari:
- ikonicu foldera (da mi u Finderu otvori Dropbox folder)
- ikonicu planete (da mi u FireFoxu otvori dropbox.com)
- ikonicu zupčanika (sad je više nema, moram kliknuti na ikonicu "sebe" i tamo iz izbornika odabrati Preferences)

Inače, ovo najnovije meni nije ništa sporo. Ali slažem se, wtf, čemu. Jbg znam čemu ("retoričko pitanje", rekao bi Žabac ). I "marketing meneđeri" moraju primati plaću za nešto.

Ali, koliko vidim, imaju neki svoj spotlight na vrhu tog šarenila. Jesi probao, možda radi?
03.10.2019 | 20:04
Ja oduvjek radim preko WEB sučelja na računalu. Njega nisu bitno dirali. Meni treba da prebacim na iPad nešti i tamo pročitam, a i na telefonu mi ponekad treba.
Na iUređajima imam imam njihov program jer je Safari loš po tom pitanju.
03.10.2019 | 21:35
Tko zna što bi bilo od Dropboxa da ga je Jobs uspio kupiti...
03.10.2019 | 22:38
dpasaric kaže:
Tko zna što bi bilo od Dropboxa da ga je Jobs uspio kupiti...

Propao bi naravno i bio neslavno ugasen do sada
03.10.2019 | 22:44
> Ali, koliko vidim, imaju neki svoj spotlight na vrhu tog šarenila. Jesi probao, možda radi?

Hell, no!

Finder je sasvim dobar za pronaći sve u Dropboxu, ali sad kad si spomenuo probati ću, zašto ne. Bar jednom.

(Sad sam na iPadu, kasnije kad ustanem iz fotelje)
04.10.2019 | 09:11
Synology Drive, ftw
04.10.2019 | 10:03
04.10.2019 | 16:22
rusty kaže:
Synology Drive, ftw

Mrak! Ali kako to funkcionira u realnom svijetu?

Moj Syno nije 24 sata upaljen, ali recimo da bi mogao biti.

S druge strane, on sam ode u sleep i buđenje traje 30ak sekundi. Toliko čekam da se na desktopu pojavi shared volume kad sam pol metra od njega.

Znači, realni svijet bi bilo da sam ja u drugom dijelu grada, moj Syno spava kod mene doma. Ja bih sad poslao par stvari od 20 MB gore sa laptopa spojenog na WiFi mog klijenta.

Koliko stvar hoda? Koliko je frustrirajuća?

Recimo, WD MyBook je imao tu neku opciju da mogu pristupiti sa telefona ili nekog kompa bilo gdje u svijetu. U praksi je to radilo ponekad, tj. u 90% slučajeva se nije mogao spojiti i samo bi prijavio grešku.
04.10.2019 | 18:04
Meni Synology pravi probleme kad se zelim iz spavace sobe spojiti u dnevni boravak

Nije mi neka pouzdana solucija. Ili ja tu platformu ne znam iskoristiti.

Koristim Dropbox od kada je nastao i to jednostavno radi. Pogotovo sada sa kvalitetnim upload linkovima.
04.10.2019 | 21:10
@IgorD - radi super. Hibernacija nema veze sa brandom, to se moze konfigurirati i neće biti problema.

&drlovric - kada budeš prodavao javi se
04.10.2019 | 21:32
Synology radi vrlo uredno do kud se god spajao. Brzina ovisi o brzini interneta (i onoga doma, i onoga gdje jesam).
Stos je da skidanje s Dropboxa ide brže jer je download uvijek brži od upload-a. Moj upload je 10Mbps (na tome je Synology) i to je brzina download-a.
U lokalnoj mreži radi perfektno.
04.10.2019 | 22:31
> @IgorD - radi super. Hibernacija nema veze sa brandom, to se moze konfigurirati i neće biti problema.

Kak to misliš? Može se konfigurirati da se budi u sekundi ili što?

Kad sam napisao da WD ne funkcionira iz vanjske mreže to nije imalo veze s hibernacijom. Kad sam doma spojim se bez problema bio on budan ili ne. Isto tako kad sam vani (ili na mobu ugasim wifi) ne želi se spojit skoro nikad. Možda kad je merkur u škorpionu a i to je upitno.
05.10.2019 | 08:09
Govorim pod pretpostavkom da ti je syno upaljen 24h i da se nas konfigurira da ne ide često u hibernaciju, onda ne bi čekao iz vana tako dugo. Ovisno koji je NAS, koliko je diskova itd... buđenje može biti frustrijajuće kada ti trebaju podaci sad, a ne za par minuta.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 19 minuta
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds