Novi dropbox
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi dropbox

03.10.2019 | 18:06
Bok,

jesam li jedini koji mrzi novi Dropbox?

Nakon 10 minuta sam jednosatvno na desktop stavio shortcut na Dropbox folder i više ne stišćem na ikonu u traci izbornika gore na vrhu ekrana. Ubrzo sam je dodao i na Dock sa strane i sad je sve kak treba biti.

No, siguran sam da se bar nekom sviđaju promjene?

Igor
03.10.2019 | 18:31
Usrano je šaren, da. Ali ne kužim što ti toliko smeta? Zar ti nešto ne radi?
03.10.2019 | 18:54
Niš ne radi

Nekad:

Kliknem na ikonu gore -> otvori se lista zadnjih promjena -> kliknem na file -> otvori se folder.

Od nedavno:

Kliknem na ikonu gore -> pol prozora su beskorine informacije, ali se ipak otvori lista zadnjih promjena -> kliknem na file -> otvori se folder nekad, nekad se pokrene aplikacija s tim dokumentom ili nešto treće.

Od danas:

Kliknem na ikonu gore -> pojavi se neka aplikacija sa prikazom kao da sam u web browseru, vidim svega par zadnjih promjena, sve je sporo, web interface, čemu?

techcrunch.com/2019/09/25/dropbox-will-s...p-to-everyone-today/

IZMJENA: Našao sam u postavkama, Dropbox aplikacija se može ugasiti pa opet otvara sadržaj u Finderu. Uf
03.10.2019 | 19:18
Aha... Gle... Meni je taj njihov menubar izbornik uvijek bio govance. Ja sam od svega toga uvijek i oduvijek klikao samo tri stvari:
- ikonicu foldera (da mi u Finderu otvori Dropbox folder)
- ikonicu planete (da mi u FireFoxu otvori dropbox.com)
- ikonicu zupčanika (sad je više nema, moram kliknuti na ikonicu "sebe" i tamo iz izbornika odabrati Preferences)

Inače, ovo najnovije meni nije ništa sporo. Ali slažem se, wtf, čemu. Jbg znam čemu ("retoričko pitanje", rekao bi Žabac ). I "marketing meneđeri" moraju primati plaću za nešto.

Ali, koliko vidim, imaju neki svoj spotlight na vrhu tog šarenila. Jesi probao, možda radi?
03.10.2019 | 20:04
Ja oduvjek radim preko WEB sučelja na računalu. Njega nisu bitno dirali. Meni treba da prebacim na iPad nešti i tamo pročitam, a i na telefonu mi ponekad treba.
Na iUređajima imam imam njihov program jer je Safari loš po tom pitanju.
03.10.2019 | 21:35
Tko zna što bi bilo od Dropboxa da ga je Jobs uspio kupiti...
03.10.2019 | 22:38
dpasaric kaže:
Tko zna što bi bilo od Dropboxa da ga je Jobs uspio kupiti...

Propao bi naravno i bio neslavno ugasen do sada
03.10.2019 | 22:44
> Ali, koliko vidim, imaju neki svoj spotlight na vrhu tog šarenila. Jesi probao, možda radi?

Hell, no!

Finder je sasvim dobar za pronaći sve u Dropboxu, ali sad kad si spomenuo probati ću, zašto ne. Bar jednom.

(Sad sam na iPadu, kasnije kad ustanem iz fotelje)
04.10.2019 | 09:11
Synology Drive, ftw
04.10.2019 | 10:03
04.10.2019 | 16:22
rusty kaže:
Synology Drive, ftw

Mrak! Ali kako to funkcionira u realnom svijetu?

Moj Syno nije 24 sata upaljen, ali recimo da bi mogao biti.

S druge strane, on sam ode u sleep i buđenje traje 30ak sekundi. Toliko čekam da se na desktopu pojavi shared volume kad sam pol metra od njega.

Znači, realni svijet bi bilo da sam ja u drugom dijelu grada, moj Syno spava kod mene doma. Ja bih sad poslao par stvari od 20 MB gore sa laptopa spojenog na WiFi mog klijenta.

Koliko stvar hoda? Koliko je frustrirajuća?

Recimo, WD MyBook je imao tu neku opciju da mogu pristupiti sa telefona ili nekog kompa bilo gdje u svijetu. U praksi je to radilo ponekad, tj. u 90% slučajeva se nije mogao spojiti i samo bi prijavio grešku.
04.10.2019 | 18:04
Meni Synology pravi probleme kad se zelim iz spavace sobe spojiti u dnevni boravak

Nije mi neka pouzdana solucija. Ili ja tu platformu ne znam iskoristiti.

Koristim Dropbox od kada je nastao i to jednostavno radi. Pogotovo sada sa kvalitetnim upload linkovima.
04.10.2019 | 21:10
@IgorD - radi super. Hibernacija nema veze sa brandom, to se moze konfigurirati i neće biti problema.

&drlovric - kada budeš prodavao javi se
04.10.2019 | 21:32
Synology radi vrlo uredno do kud se god spajao. Brzina ovisi o brzini interneta (i onoga doma, i onoga gdje jesam).
Stos je da skidanje s Dropboxa ide brže jer je download uvijek brži od upload-a. Moj upload je 10Mbps (na tome je Synology) i to je brzina download-a.
U lokalnoj mreži radi perfektno.
04.10.2019 | 22:31
> @IgorD - radi super. Hibernacija nema veze sa brandom, to se moze konfigurirati i neće biti problema.

Kak to misliš? Može se konfigurirati da se budi u sekundi ili što?

Kad sam napisao da WD ne funkcionira iz vanjske mreže to nije imalo veze s hibernacijom. Kad sam doma spojim se bez problema bio on budan ili ne. Isto tako kad sam vani (ili na mobu ugasim wifi) ne želi se spojit skoro nikad. Možda kad je merkur u škorpionu a i to je upitno.
05.10.2019 | 08:09
Govorim pod pretpostavkom da ti je syno upaljen 24h i da se nas konfigurira da ne ide često u hibernaciju, onda ne bi čekao iz vana tako dugo. Ovisno koji je NAS, koliko je diskova itd... buđenje može biti frustrijajuće kada ti trebaju podaci sad, a ne za par minuta.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 29 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, eustacebagge, Riba, rkoren5, Anonimci (381)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO