Mac mini kao HTPC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini kao HTPC

09.07.2019 | 14:21
Kod mene je konačno gotova renovacija dnevnog boravka, došao je i novi namještaj, sve je sklopljeno i postavljeno. Uskoro dolazi i novi Mac mini, tako da bih ovaj koji imam iskoristio za neku drugu namjenu.

Došao sam na ideju da postojeći Mac mini, model 2014 i5 4GB RAM, 500GB HDD iskoristim kao medijski centar za slušanje glazbe i gledanje filmova, serija.

Zanima me, ustvari trebam pomoć, oko softvera koji bi mi prikazivao naslovnice filmova i glazbenih albuma, onako uvećano pa da se klikom na sličicu može birati i pokrenuti određeni sadržaj. Bilo bi poželjno da je softver freeware.

Glazba i filmovi su uredno tagirani, ne treba mi reprodukcija sadržaja putem mreže, samo lokalno, znači samo što je na tom Miniju ili na vanjskom HDD-u koji je direktno prikopčan na njega.

Unaprijed hvala na odgovorima.
09.07.2019 | 14:30
Mislim da je Plex dobro rjesenje ili Kodi. Ja sam razmisljao u istom smjeru i na kraju uzeo Apple TV za istu svrhu.

I nisam se pokajao. Odlicno to radi.
09.07.2019 | 15:42
Plex
  • Mate22
  • Posjetitelj
09.07.2019 | 18:09
Ja koristim moj mac mini iz 2012 kao moj multimedijalni centar spojen na LG C8 55" OLED-u i savršeno to šljaka preko Plex-a.
Preko 50TB Filmova,serija i animiranih + muzika naravno jednom riječju kino u stanu.
09.07.2019 | 18:40
@Mate22 koju rezoluciju pustas na OLED i kako to izgleda ... mislim da nema UHD na tom miniju
  • Mate22
  • Posjetitelj
09.07.2019 | 19:47
Da nema UHD na mini 2012 to jest nepodržava stream ovih novih HEVC 10bitnih codeca tako da streama samo sa njeg FHD serije i filmove a baš za 4K sadržaj uštekam externi hdd u USB hub na OLEDU i pičim 4K sadržaj zasad tako dok ne nabavim ovaj najnoviji mini jednog sunčanog dana.
A TV je 4K i na njem kvalitatan FullHD sadržaj izgleda jebeno isto.Jer ja kad sam ti sastavljao godinama moju kolekciju filmova a i serija slagali su se samo kvalitetni ripovi tipa: Grym, PublicHD,Amiable,BD Remuxevi,Sinners itd... znači nikad one pizdarije od ripova tipa Yify ili anoXmous.
10.07.2019 | 15:18
ok...ja isto gledam novi tv i imam tog minija spremnog za istu ulogu pa me zanimalo kako na oledu izgleda full HD...
  • Mate22
  • Posjetitelj
10.07.2019 | 17:08
marioart kaže:
ok...ja isto gledam novi tv i imam tog minija spremnog za istu ulogu pa me zanimalo kako na oledu izgleda full HD...

O D L I Č NO izgleda!!! Stari moj od OLEDA nema bolje ništa na tržištu TV-eja pusti one priče u svezi burn-ina sa klasičnim svestranim normalnim korištenjem miran si sljedećih 7-8 godina sigurno, a možda i dulje.
Ali naravno znači samo kvalitetan FullHD ako pričamo o ilegali onda samo jači ripovi tipa grym,PublicHD,Amiable,DTS-FGT,Sinners itd itd... i nemaš zime, dok naravno ako nabavljaš original Blu-ray diskove to će savršeno izgledat na OLEDU.
Zaboravio sam ti reć da i FullHD kanali isto odlično izgledaju na OLEDU tipa Arene,SK,Eurosport ili Nat Geo Wild,Animal Planet,BBC Earth,Doku TV HD itd itd...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 5 minuta
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO