Mac mini kao HTPC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini kao HTPC

09.07.2019 | 14:21
Kod mene je konačno gotova renovacija dnevnog boravka, došao je i novi namještaj, sve je sklopljeno i postavljeno. Uskoro dolazi i novi Mac mini, tako da bih ovaj koji imam iskoristio za neku drugu namjenu.

Došao sam na ideju da postojeći Mac mini, model 2014 i5 4GB RAM, 500GB HDD iskoristim kao medijski centar za slušanje glazbe i gledanje filmova, serija.

Zanima me, ustvari trebam pomoć, oko softvera koji bi mi prikazivao naslovnice filmova i glazbenih albuma, onako uvećano pa da se klikom na sličicu može birati i pokrenuti određeni sadržaj. Bilo bi poželjno da je softver freeware.

Glazba i filmovi su uredno tagirani, ne treba mi reprodukcija sadržaja putem mreže, samo lokalno, znači samo što je na tom Miniju ili na vanjskom HDD-u koji je direktno prikopčan na njega.

Unaprijed hvala na odgovorima.
09.07.2019 | 14:30
Mislim da je Plex dobro rjesenje ili Kodi. Ja sam razmisljao u istom smjeru i na kraju uzeo Apple TV za istu svrhu.

I nisam se pokajao. Odlicno to radi.
09.07.2019 | 15:42
Plex
  • Mate22
  • Posjetitelj
09.07.2019 | 18:09
Ja koristim moj mac mini iz 2012 kao moj multimedijalni centar spojen na LG C8 55" OLED-u i savršeno to šljaka preko Plex-a.
Preko 50TB Filmova,serija i animiranih + muzika naravno jednom riječju kino u stanu.
09.07.2019 | 18:40
@Mate22 koju rezoluciju pustas na OLED i kako to izgleda ... mislim da nema UHD na tom miniju
  • Mate22
  • Posjetitelj
09.07.2019 | 19:47
Da nema UHD na mini 2012 to jest nepodržava stream ovih novih HEVC 10bitnih codeca tako da streama samo sa njeg FHD serije i filmove a baš za 4K sadržaj uštekam externi hdd u USB hub na OLEDU i pičim 4K sadržaj zasad tako dok ne nabavim ovaj najnoviji mini jednog sunčanog dana.
A TV je 4K i na njem kvalitatan FullHD sadržaj izgleda jebeno isto.Jer ja kad sam ti sastavljao godinama moju kolekciju filmova a i serija slagali su se samo kvalitetni ripovi tipa: Grym, PublicHD,Amiable,BD Remuxevi,Sinners itd... znači nikad one pizdarije od ripova tipa Yify ili anoXmous.
10.07.2019 | 15:18
ok...ja isto gledam novi tv i imam tog minija spremnog za istu ulogu pa me zanimalo kako na oledu izgleda full HD...
  • Mate22
  • Posjetitelj
10.07.2019 | 17:08
marioart kaže:
ok...ja isto gledam novi tv i imam tog minija spremnog za istu ulogu pa me zanimalo kako na oledu izgleda full HD...

O D L I Č NO izgleda!!! Stari moj od OLEDA nema bolje ništa na tržištu TV-eja pusti one priče u svezi burn-ina sa klasičnim svestranim normalnim korištenjem miran si sljedećih 7-8 godina sigurno, a možda i dulje.
Ali naravno znači samo kvalitetan FullHD ako pričamo o ilegali onda samo jači ripovi tipa grym,PublicHD,Amiable,DTS-FGT,Sinners itd itd... i nemaš zime, dok naravno ako nabavljaš original Blu-ray diskove to će savršeno izgledat na OLEDU.
Zaboravio sam ti reć da i FullHD kanali isto odlično izgledaju na OLEDU tipa Arene,SK,Eurosport ili Nat Geo Wild,Animal Planet,BBC Earth,Doku TV HD itd itd...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dpasaric, dperec, Ender, Riba, robee, Yonkis, Anonimci (805)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO