illustrator CS i Intel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

illustrator CS i Intel

16.02.2007 | 08:00
Proučavao sam essential trening za adobe-ov Illustrator CS i imao sam ga namjeru instalirat na Maca ali pročitao sam negdje da ne radi na intelovim procesorima???

Može mi netko pojasnit malo, nov sam u ovome

Hvala!!
16.02.2007 | 12:51
bassland je napisao:
Proučavao sam essential trening za adobe-ov Illustrator CS i imao sam ga namjeru instalirat na Maca ali pročitao sam negdje da ne radi na intelovim procesorima???

Može mi netko pojasnit malo, nov sam u ovome

Hvala!!

evo bas ga zatvorio, bio mi cijeli dan dignut.
mozda si krivo razumio, mozda se netko zalio da radi sporo na Intelovim proc.
iako pitas za cs verziju, ja koristim cs2 paket. i radi, volio bi da radi brze, no radi

d
16.02.2007 | 18:15
Evo, ne budi lijen, malo sam se informirao i saznao da Adobe priprema novi Universal paket specijalno za Macove sa intel procesorima. A za pokretanje postojećih Apple je izgradio Rosettu.
Objašnjeno je i da radi toga adobe-ovi proizvodi rade malo sporije.
Znači, mogu instalirat Illustrator CS2.
Pošto vidim da si exspert u tome, kakve su razlike između Illustratora CS i CS2?
Tj, može li mi video trening za CS pomoći i kod CS2 ili je to kompletno redizajnirani program?

I jedno kratko: što sadrži paket CS2?

Hvala
16.02.2007 | 19:32
2 Bassland: Radi ti sve normalno pod emulacijom, Photoshop CS3 betu vec mozes skinuti i radi puuuuno brze. Ako se ne varam cijeli CS3 paket je najavljen pred kraj ljeta i jedva cekam da to optimiziraju jer recimo After Effectsi rade uzasno sporo
CS paket ti sadrzi Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat Pro, GoLive, Bridge plus jos extrase i nekakve tutoriale.
16.02.2007 | 22:45
bassland je napisao:
Evo, ne budi lijen, malo sam se informirao i saznao da Adobe priprema novi Universal paket specijalno za Macove sa intel procesorima. A za pokretanje postojećih Apple je izgradio Rosettu.
Pošto vidim da si exspert u tome, kakve su razlike između Illustratora CS i CS2?
Tj, može li mi video trening za CS pomoći i kod CS2 ili je to kompletno redizajnirani program?

Hvala

ej papak, nemoj ti meni 'da sam ja ljen', to sto si napisao svatko zna, ja sam ti samo odgovorio na tvoje pitanje, a da ti jos nebi i trazio po internetu stvari.
posto nisi nikada koristio adobe paket, raditi ce ti vi vise nego dobro. kada se malo uhodas, trazit ces vise brzine, no za sada, sve ce ti raditi kako treba.

a universal paket? oo svi ga cekamo

za sve ostalo ti je mochus odgovorio
d
16.02.2007 | 22:47
bassland je napisao:

Hvala

naravno da mozes, mozda neke sitnice neces naci na mjestu gdje su bile prije, no uglavnom, baza je ista
17.02.2007 | 02:54
dadopg je napisao:
bassland je napisao:

Hvala

ej papak, nemoj ti meni 'da sam ja ljen', to sto si napisao svatko zna, ja sam ti samo odgovorio na tvoje pitanje, a da ti jos nebi i trazio po internetu stvari.
posto nisi nikada koristio adobe paket, raditi ce ti vi vise nego dobro. kada se malo uhodas, trazit ces vise brzine, no za sada, sve ce ti raditi kako treba.

d

Pod ono ne budi lijen, to sam mislio na sebe u smislu da se i ja malo potrudim nešto naći na netu a ne da samo pitam po forumu. Nikako ne na tebe. Sorry ako si me krivo shvatio.
Hvala na odgovorima.
17.02.2007 | 02:56
MoschuS je napisao:
2 Bassland: Radi ti sve normalno pod emulacijom, Photoshop CS3 betu vec mozes skinuti i radi puuuuno brze. Ako se ne varam cijeli CS3 paket je najavljen pred kraj ljeta i jedva cekam da to optimiziraju jer recimo After Effectsi rade uzasno sporo
CS paket ti sadrzi Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat Pro, GoLive, Bridge plus jos extrase i nekakve tutoriale.

Hvala na odgovoru..
17.02.2007 | 02:57
bassland je napisao:
dadopg je napisao:
bassland je napisao:

Hvala

d

Pod ono ne budi lijen, to sam mislio na sebe u smislu da se i ja malo potrudim nešto naći na netu a ne da samo pitam po forumu. Nikako ne na tebe. Sorry ako si me krivo shvatio.
Hvala na odgovorima.

u redu, oprosteno ti je, drugi put procitaj sto si napisao prije nego kliknes 'send' jer dosta ljudi ne moze citati misli drugima.

mozes pitati tu na forumu, no prije toga probaj vidjet ako mozes sam naci odgovor, ili potraziti forum da nije vec pitano. to su opcenita pravila na svim forumima.

sretno sa ilustratorom
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 2 sati
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO