illustrator CS i Intel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

illustrator CS i Intel

16.02.2007 | 08:00
Proučavao sam essential trening za adobe-ov Illustrator CS i imao sam ga namjeru instalirat na Maca ali pročitao sam negdje da ne radi na intelovim procesorima???

Može mi netko pojasnit malo, nov sam u ovome

Hvala!!
16.02.2007 | 12:51
bassland je napisao:
Proučavao sam essential trening za adobe-ov Illustrator CS i imao sam ga namjeru instalirat na Maca ali pročitao sam negdje da ne radi na intelovim procesorima???

Može mi netko pojasnit malo, nov sam u ovome

Hvala!!

evo bas ga zatvorio, bio mi cijeli dan dignut.
mozda si krivo razumio, mozda se netko zalio da radi sporo na Intelovim proc.
iako pitas za cs verziju, ja koristim cs2 paket. i radi, volio bi da radi brze, no radi

d
16.02.2007 | 18:15
Evo, ne budi lijen, malo sam se informirao i saznao da Adobe priprema novi Universal paket specijalno za Macove sa intel procesorima. A za pokretanje postojećih Apple je izgradio Rosettu.
Objašnjeno je i da radi toga adobe-ovi proizvodi rade malo sporije.
Znači, mogu instalirat Illustrator CS2.
Pošto vidim da si exspert u tome, kakve su razlike između Illustratora CS i CS2?
Tj, može li mi video trening za CS pomoći i kod CS2 ili je to kompletno redizajnirani program?

I jedno kratko: što sadrži paket CS2?

Hvala
16.02.2007 | 19:32
2 Bassland: Radi ti sve normalno pod emulacijom, Photoshop CS3 betu vec mozes skinuti i radi puuuuno brze. Ako se ne varam cijeli CS3 paket je najavljen pred kraj ljeta i jedva cekam da to optimiziraju jer recimo After Effectsi rade uzasno sporo
CS paket ti sadrzi Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat Pro, GoLive, Bridge plus jos extrase i nekakve tutoriale.
16.02.2007 | 22:45
bassland je napisao:
Evo, ne budi lijen, malo sam se informirao i saznao da Adobe priprema novi Universal paket specijalno za Macove sa intel procesorima. A za pokretanje postojećih Apple je izgradio Rosettu.
Pošto vidim da si exspert u tome, kakve su razlike između Illustratora CS i CS2?
Tj, može li mi video trening za CS pomoći i kod CS2 ili je to kompletno redizajnirani program?

Hvala

ej papak, nemoj ti meni 'da sam ja ljen', to sto si napisao svatko zna, ja sam ti samo odgovorio na tvoje pitanje, a da ti jos nebi i trazio po internetu stvari.
posto nisi nikada koristio adobe paket, raditi ce ti vi vise nego dobro. kada se malo uhodas, trazit ces vise brzine, no za sada, sve ce ti raditi kako treba.

a universal paket? oo svi ga cekamo

za sve ostalo ti je mochus odgovorio
d
16.02.2007 | 22:47
bassland je napisao:

Hvala

naravno da mozes, mozda neke sitnice neces naci na mjestu gdje su bile prije, no uglavnom, baza je ista
17.02.2007 | 02:54
dadopg je napisao:
bassland je napisao:

Hvala

ej papak, nemoj ti meni 'da sam ja ljen', to sto si napisao svatko zna, ja sam ti samo odgovorio na tvoje pitanje, a da ti jos nebi i trazio po internetu stvari.
posto nisi nikada koristio adobe paket, raditi ce ti vi vise nego dobro. kada se malo uhodas, trazit ces vise brzine, no za sada, sve ce ti raditi kako treba.

d

Pod ono ne budi lijen, to sam mislio na sebe u smislu da se i ja malo potrudim nešto naći na netu a ne da samo pitam po forumu. Nikako ne na tebe. Sorry ako si me krivo shvatio.
Hvala na odgovorima.
17.02.2007 | 02:56
MoschuS je napisao:
2 Bassland: Radi ti sve normalno pod emulacijom, Photoshop CS3 betu vec mozes skinuti i radi puuuuno brze. Ako se ne varam cijeli CS3 paket je najavljen pred kraj ljeta i jedva cekam da to optimiziraju jer recimo After Effectsi rade uzasno sporo
CS paket ti sadrzi Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat Pro, GoLive, Bridge plus jos extrase i nekakve tutoriale.

Hvala na odgovoru..
17.02.2007 | 02:57
bassland je napisao:
dadopg je napisao:
bassland je napisao:

Hvala

d

Pod ono ne budi lijen, to sam mislio na sebe u smislu da se i ja malo potrudim nešto naći na netu a ne da samo pitam po forumu. Nikako ne na tebe. Sorry ako si me krivo shvatio.
Hvala na odgovorima.

u redu, oprosteno ti je, drugi put procitaj sto si napisao prije nego kliknes 'send' jer dosta ljudi ne moze citati misli drugima.

mozes pitati tu na forumu, no prije toga probaj vidjet ako mozes sam naci odgovor, ili potraziti forum da nije vec pitano. to su opcenita pravila na svim forumima.

sretno sa ilustratorom
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 11 minuta
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO