Handbrake
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Handbrake

12.12.2018 | 14:42
Pozdrav... Koristim handbrake kako bi "zalijepio" titlove na sami film... pa me zanima koju SRT encoding metodu treba izabrati kako bismo dobili Š i Ž a ne nekakav "prazan prostor" kao što je to prikazano na slici... Nekako imam osjećaj, da bilo koju od ponuđenih metoda izaberem situacija je uvijek ista.. uvijek fali Š i Ž
Prilozi:
12.12.2018 | 16:13
A zasto to uopce radis?
12.12.2018 | 16:39
To ti ovisi o SRT fileu. Ako je titl skinut s neta, vjerojatno je windows 1250 latin 2.

Morat ces se malo igrati. Otvori titl u TextEditoru (ne koristi Automatski za encoding kad otvaras, nego isprobavaj jedan po jedan), kad vidis da se titl prikazuje pravilno, to je to, nasa si encoding.

Moj savjet ti je uvik prebaci sve titlove na UTF. Znaci u TextEditu save as i za encoding stavi UTF.

Nikad mi nije bilo jasno zasto ljudi toliko petljaju sa raznim charsetima kad utf uredno podupire sve hrvatske znakove (i vise).
12.12.2018 | 19:29
Umjesto TextEdita (koji je jako brljav i neintuitivan s odabirom encodinga) preporučam BBedit. Nedavno je ukinut besplatni TextWrangler, ali ponuđena je vječna besplatna uporaba BBedita s ograničenim setom funkcija (koji odgovara TextWrangleru).
12.12.2018 | 19:59
drlovric kaže:
A zasto to uopce radis?

starija osoba (otac) pozelio nakon dugo godina odgledati koji noviji film.. problem je stari yamaha univerzalni SACD/DVD player (ne cita nikakve titl fajlove) pa sam mislio rijesiti problem titlova na taj nacin... da ih "zaljepim"..
13.12.2018 | 10:45
Ja koristim SRT uvijek kao eksterni file, radi ukucana, zato te i pitam. Valjda 99% playera podrzava eksterne titlove.

Za nasa slova imam neku cudnu proceduru, ali meni radi brzo i trenutacno.

1. Ucitam titl u BBEdit
2. Pokrenem Automator script koji sam napravio (automatski zamijeni sve karaktere u nasa slova sa kvacicama)
3. Snimim titl kao UTF-8

Traje 10 sec po titlu. Mogu ti poslati script ako zelis, a BBEdit je besplatan. I onda taj UTF titl mozes zapeci u film u cemu god zelis.

P.S. Ja bi na tvom mjestu ocu kupio Android box za 20-30-40 dolara, povezao ga internetom sa svojim NAS i redovito bi imao azuziran sadrzaj u svom folderu, spreman za konzumiranje. Ne bi covjek ni znao sta se desava "ispod haube". Al to sam samo ja
13.12.2018 | 12:43
Ta automator procedura je nepotrebna.

1. Otvoriš SRT u BBeditu
2. Ako HR slova nisu ispravna, klik na File, pa Reopen using encoding, pa Central European (Windows Latin 2)
3. Sada bi HR slova trebala biti ispravna
4. Klik na File pa Save as, pa u dijalogu koji se pojavi za encoding iz padajućeg izbornika odabrati (skroz na vrhu liste) UTF-8 i onda zadati ime po želji, lokaciju po želji i snimiti.

Ako Ad 2 i 4 navedeni encoding nije ponuđen, onda u preferences od BBedit naći s lijeva ikonu "Encodings" pa onda u desnom dijelu gore ukvačicati najmanje ta dva encodinga.
14.12.2018 | 22:18
Hvala "kraljevi" rade sve metode....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (406)

Novo na Jabučnjaku

Teme