Blue Screen on Boot Camp Win10 on Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blue Screen on Boot Camp Win10 on Mac

04.11.2018 | 20:11
Pozdrav svima,
Zbog prirode posla morao sam razmišljati o instalaciji Windows-a and Macu kako ne bi se morao izlagati trošku za PC laptop i sa sobom vukao dva laptopa na putovanja.
Krenuo sam u akciju bootanja Windows 10 Pro 64bit (1709) registrirane verzije na MacBook Mid2012 13". Instalacija kao taka je uspješno izvedena. Mojave je na OSX particiji a Windows 10 Pro an Bootcamp partisciji. Uradjena je i većina update-a i instalacija draver pack-a za Windows, medjutim Blue Screen je nezaobilazan i konstantan. U većini vremena toliko učestao da ne stignem ući u settings da bi update odredjenih stvari završio do kraja. Iz Device Manager-a sam čak išao komponentu po komponentu update-at.
Zvuk je također u banani, kao da nije povukao driver sa on-board kartice. Međutim vezano za zvuk ću znati više nakon pokušaja instalacije driver-a za externu kartu.
No za to mi je potreban stabilan sustav koji se ne ruši svakih par minuta. Također nemogu pomjerati ptozore po screenu, klasičnim klikom i hold pa ljevo desno.
Ima li netko ideju u slučaju da je imao sličan problem ili iskustvo slučne vrste. Što se da učiniti?
Prilažem i fotografije sa urađenim i trenutnim windows update-om kao i blue screen informaciju.
Hvala unaprijed.
S poštovanjem

P.S. U međuvremenu zvuk je namješten povezivanjem eksterne zvučne karte
04.11.2018 | 20:16
Nažalost ne dozvoljava mi da uplodam fotografije tako da ću samo staviti kratak opis blue screen poruke:
YOUR PC RAN INTO A PROBLEM AND NEEDS TO RESTART. WE'RE JUST COLLECTING SOME ERROR INFO. AND THE WE'LL RESTART FOR YOU.
For more information about this issue and possible fixes visit windods.com/stopcode
If you call support person, give them this info:

Stop Code: KERNEL SECURITY CHECK FAILURE
04.11.2018 | 22:14
www.thewindowsclub.com/kernel-security-check-failure-windows

Nije sve što tamo piše vjerojatno u tvom slučaju. Ono što najviše zvoni je - nevaljan driver. Kaže tamo:

2] Boot in Safe Mode or Clean Boot State and see if the problem disappears. If the problem does not occur then it you will have to identify the offending program or driver and uninstall it.

I to je i meni prvo palo na pamet. Jesi li probao bootati u safe mode i kako se onda ponaša?

Ima dalje tamo još, pogledaj link.
05.11.2018 | 10:56
Hvala puno na odgovoru.
Danas se bacam na nastavak repavanja problema pa javim kako ide.
Pozdrav
05.11.2018 | 12:17
Ja nemam puno iskustva sa win 10, no zadnjih dva tjedna se doslovno hrvam s instalacijom. U pitanju je Win 10 Pro retail verzija, iz dućana, sve legalno. Verzija 7 nije mogla na laptop, obzirom da je u pitanju procesor sedme generacije.
Dakle, u dva navrata sam bio primoran vratiti instalacijski stick. U prvoj varijanti stick uopće nije bio bootabilan, a u drugoj uopće nije bio u stanju load-ati drajvere!!!! Dva škarta u nizu! Meni je to sve bilo zaista čudno i ostavilo dojam da tu nešto ne štima s dobavljačem, a trgovci se čudom čude. Kao njima je to prvi put da se tako nešto događa. Ne moram ni spominjat koliko sam potrošio vremena, živaca i novaca kako bi svi(ja, servis i trgovac) skupa utvrdili da mi se prodaje škart.
Sad čekam povrat love na račun i ime dobavljača. I naravno slijedi drugi pokušaj kupovine u nekom drugom dućanu.
Kad samostalno kreiram usb bootabilni stick preko Microsoft-a, instalacija prođe bez greške.

Nisam mac korisnik i neznam od kuda dohvaćaš instalaciju (pretpostavljam da je u pitanju apple.com), ali uvijek imaš mogućnost odabrati verziju 7.
Mene ovo s win 10 legitimnim stick-om na prvu šokiralo.
Moram priznat da nikada do sada nisam imao problem s instalacijom legalnih windowsa, a napravio sam ih valjda na 30-ak različitih računala.
05.11.2018 | 16:01
Ma, kako možeš to pisati? Pa sa svih strana čujem kako je Windows 10 "napokon jedan stvarno dobar OS koji je baš ono dorastao Mac OSu". Pa evo i tu su na forumu ljudi u barem nekoliko navrata to napisali...
05.11.2018 | 16:52
Ja nisam ni došao do faze da je OS u pogonu, pa da nešto mogu komentirat. Ja se hrvam sa usb stickovima.
Al kaj je, imam na poslu jednu lenovo kantu sa predinstaliranim windowsima 10. Na njemu se radi svaki dan evo skoro tri godine. Nikakvih problema sa windowsima osim šta mi nikako nije sjela ta izvedenica interfejsa. Al to je samo kozmetički nedostatak
05.11.2018 | 17:06
Znam i ja jednog lovca. Ima Ladu Nivu već 15 godina i svaki tjedan se vozi po šumi. Nikad problema. Njemu uopće nije jasno zašto ljudi pričaju da se Lada kvari.
05.11.2018 | 17:29
JOHN kaže:
Nisam mac korisnik i neznam od kuda dohvaćaš instalaciju (pretpostavljam da je u pitanju apple.com),

ISO file sa Microsoft sajta.
JOHN kaže:
ali uvijek imaš mogućnost odabrati verziju 7.

Bar u mom slučaju boot camp zahtjeva win 10 kad pozovem iso za pravljenje bootabilnog USB-a
08.11.2018 | 14:59
Problem fixed.
Hvala svima.
Ništa ljepše od riješenog slučaja i pune glave znanja oko novih stvari.
Pozdrav.
08.11.2018 | 17:03
kanc kaže:
Problem fixed.
Hvala svima.
Ništa ljepše od riješenog slučaja i pune glave znanja oko novih stvari.

Ima nešto ljepše od toga - kada se to znanje i rješenje podijeli sa drugima.
08.11.2018 | 18:24
Možda želi da ga žicamo?
08.11.2018 | 21:46
Ne, nego nam namjerno ne želi reći jer mu nismo ni ovdje pomogli, nego netko drugi.
08.11.2018 | 22:25
Sad ziher gleda kak cvilimo.
10.11.2018 | 11:03
Lako se vama zaebavati, ja se budim po noći i palim komp u nadi da će kolega @kanc poslati odgovor. Nadam se da će bar zbog moje insomije odgovoriti... a ako neće, stići će ga Božja ruka pravde, kad-tad
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (405)

Novo na Jabučnjaku

Teme