ACAD 2013 - kašnjenje (lag) miša
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ACAD 2013 - kašnjenje (lag) miša

17.09.2018 | 18:42
Imam dva računala:
1. MacPro1.1 2 x Dual Core Xeon 2GHz
16GB RAM
NVIDIA GeForce 7300 GT
2. MacBookPro2.2 Core 2 Duo 2,16GHz
3GB RAM
ATI Mobility Radeon X1600

Na oba je OSX 10.6.8

Problem je na 1. računalu gdje kursor od ACAD-a ne prati miš, nekako kasni, dok je na 2. računali sve OK.
Oba računala su slično stara, ali prvo bi trebalo biti osjetno jače (što sigurno i je) ali ne i za ACAD.
ACAD je trial tako da ne bude dugo gore, ali znatiželje radi, zanima me kako to popraviti ako je uopće moguče?
Hvala

EDIT:
Kursor u OSX-u normalno i očekivano radi.
17.09.2018 | 19:51
Koja je to verzija AutoCADa? Sigurno nije ni zadnja, ni predzadnja, jer one odbijaju raditi na MacPro 1.1 čak i ako je EFI flashan pa se na njemu vrti 10.11. Kod instalacije AutoCAD 2018 ili 2017 kaže da ne radi na tom hardveru i ćao. Ako je 2016 ili stariji, to je živa kuruza od softvera ionako. Stavi ARES Commander. Radit će ti vrlo pristojno, a cijena je također umjerena (185 EUR godišnje).
17.09.2018 | 19:52
Sorry, sad sam tek pročitao da je 2013.
Ma daj, bježi, to nije softver, to je parodija...

www.jabucnjak.hr/clanci/softver/autocad-...mac-moe-li-gore.html

Da te podsjetim, ovakav je bio AutoCAD2011, a do 2013 se nisu baš puno pomakli. Tek je 2016 bio granično upotrebljiv, a 2019 koji je trenutno u beti je napokon isplivao do toga da radi osjetno BOLJE i stabilnije od 2019 na Windowsima sa sličnim hardverom.
17.09.2018 | 20:15
Trebao mi je na brzaka za nešto ispraviti. Odradio je posao. Ne namjeravam plačati pretplatu jer koristim program sporadično a na poslu imam 2004 na kompu s XP-om i za što mi treba je OK. PRoblem je doma gdje nemam više WIN komp.
Malo mi je mutavo na MacPro1.1 staviti BootCamp i onda XP i onda ACAD 2004.
S druge strane, DWG TrueView su napravili samo za WIN.
MIslio sam da si imao negdje problem s mišem koji na dosta slabijem kompu radi bez problema, dok na ovom jačem miš šteka. Gledam po internetu, ljudi se žale ali nude rješenje zamo za WIN okruženje.
17.09.2018 | 21:20
Što ti zapravo treba? Samo viewer ili moraš nešto mijenjati i docrtavati? Ako ti treba samo viewer, probaj besplatni eDrawings od SolidWorksa, za Mac.
Za mijenjati i docrtavati, jedino što je na Macu besplatno je Dassaultov DraftSight beta (vječna beta, guraju van za Mac besplatne bete, iz verzije u verziju već najmanje 7 godina i nikako da objave neku komercijalnu verziju ). Ali iole složeniji arhitektonski nacrt neće moći sažvakati . No - probaj...
17.09.2018 | 21:55
DraftSight je koma jer svako toliko trazi registraciju. Barem je nekad bilo.
eDraving je ok za pogledati.
Sve sam imao. Na krju budem kupio polovni PC notebook i gore stavio Autodeskov preglednik.
Treba mi preglednik kao sto je DWG TrueView za MAC ali to budu nikad napravili.
U krajnjoj liniji reinstal OSX-a i opet mjesec dana probnog perioda.
18.09.2018 | 06:16
Čekaj... opet ne razumijem...
Treba ti preglednik ili editor? Ako ti je dosta preglednik, imaš eDrawings za Mac. Rekao si da ti je OK. WTF?
Draftsight traži registraciju (tj. potvrdu registracije) kod svakog downloada, a download radiš kod izlaska bete svake nove verzije jer ti onda stara beta prestane funkcionirati.
Ako ti dijete ide u strukovnu tehničku školu (npr. Ruđer) ili na neki tehnički faks ili veleučilište, onda ima pravo na besplatnu edukacijsku licencu za najnoviju verziju AutoCAD-a, koja vrijedi 3 godine. Nakon toga se mora zatražiti nova licenca. Temelj za odobravanje je imanje e-mail adrese pri nekoj tehničkoj školskoj ustanovi koja je kod njih evidentirana.
18.09.2018 | 15:11
Dati ću šansu eDrawings-u. Bio je instaliran i nisam bio nešto zadovoljan. Možda su ga popravili.
Draftsight probam.
Kako god bilo šteta da preglednik koji imaju za WIN nemaju i za OSX.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO