ACAD 2013 - kašnjenje (lag) miša
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ACAD 2013 - kašnjenje (lag) miša

17.09.2018 | 18:42
Imam dva računala:
1. MacPro1.1 2 x Dual Core Xeon 2GHz
16GB RAM
NVIDIA GeForce 7300 GT
2. MacBookPro2.2 Core 2 Duo 2,16GHz
3GB RAM
ATI Mobility Radeon X1600

Na oba je OSX 10.6.8

Problem je na 1. računalu gdje kursor od ACAD-a ne prati miš, nekako kasni, dok je na 2. računali sve OK.
Oba računala su slično stara, ali prvo bi trebalo biti osjetno jače (što sigurno i je) ali ne i za ACAD.
ACAD je trial tako da ne bude dugo gore, ali znatiželje radi, zanima me kako to popraviti ako je uopće moguče?
Hvala

EDIT:
Kursor u OSX-u normalno i očekivano radi.
17.09.2018 | 19:51
Koja je to verzija AutoCADa? Sigurno nije ni zadnja, ni predzadnja, jer one odbijaju raditi na MacPro 1.1 čak i ako je EFI flashan pa se na njemu vrti 10.11. Kod instalacije AutoCAD 2018 ili 2017 kaže da ne radi na tom hardveru i ćao. Ako je 2016 ili stariji, to je živa kuruza od softvera ionako. Stavi ARES Commander. Radit će ti vrlo pristojno, a cijena je također umjerena (185 EUR godišnje).
17.09.2018 | 19:52
Sorry, sad sam tek pročitao da je 2013.
Ma daj, bježi, to nije softver, to je parodija...

www.jabucnjak.hr/clanci/softver/autocad-...mac-moe-li-gore.html

Da te podsjetim, ovakav je bio AutoCAD2011, a do 2013 se nisu baš puno pomakli. Tek je 2016 bio granično upotrebljiv, a 2019 koji je trenutno u beti je napokon isplivao do toga da radi osjetno BOLJE i stabilnije od 2019 na Windowsima sa sličnim hardverom.
17.09.2018 | 20:15
Trebao mi je na brzaka za nešto ispraviti. Odradio je posao. Ne namjeravam plačati pretplatu jer koristim program sporadično a na poslu imam 2004 na kompu s XP-om i za što mi treba je OK. PRoblem je doma gdje nemam više WIN komp.
Malo mi je mutavo na MacPro1.1 staviti BootCamp i onda XP i onda ACAD 2004.
S druge strane, DWG TrueView su napravili samo za WIN.
MIslio sam da si imao negdje problem s mišem koji na dosta slabijem kompu radi bez problema, dok na ovom jačem miš šteka. Gledam po internetu, ljudi se žale ali nude rješenje zamo za WIN okruženje.
17.09.2018 | 21:20
Što ti zapravo treba? Samo viewer ili moraš nešto mijenjati i docrtavati? Ako ti treba samo viewer, probaj besplatni eDrawings od SolidWorksa, za Mac.
Za mijenjati i docrtavati, jedino što je na Macu besplatno je Dassaultov DraftSight beta (vječna beta, guraju van za Mac besplatne bete, iz verzije u verziju već najmanje 7 godina i nikako da objave neku komercijalnu verziju ). Ali iole složeniji arhitektonski nacrt neće moći sažvakati . No - probaj...
17.09.2018 | 21:55
DraftSight je koma jer svako toliko trazi registraciju. Barem je nekad bilo.
eDraving je ok za pogledati.
Sve sam imao. Na krju budem kupio polovni PC notebook i gore stavio Autodeskov preglednik.
Treba mi preglednik kao sto je DWG TrueView za MAC ali to budu nikad napravili.
U krajnjoj liniji reinstal OSX-a i opet mjesec dana probnog perioda.
18.09.2018 | 06:16
Čekaj... opet ne razumijem...
Treba ti preglednik ili editor? Ako ti je dosta preglednik, imaš eDrawings za Mac. Rekao si da ti je OK. WTF?
Draftsight traži registraciju (tj. potvrdu registracije) kod svakog downloada, a download radiš kod izlaska bete svake nove verzije jer ti onda stara beta prestane funkcionirati.
Ako ti dijete ide u strukovnu tehničku školu (npr. Ruđer) ili na neki tehnički faks ili veleučilište, onda ima pravo na besplatnu edukacijsku licencu za najnoviju verziju AutoCAD-a, koja vrijedi 3 godine. Nakon toga se mora zatražiti nova licenca. Temelj za odobravanje je imanje e-mail adrese pri nekoj tehničkoj školskoj ustanovi koja je kod njih evidentirana.
18.09.2018 | 15:11
Dati ću šansu eDrawings-u. Bio je instaliran i nisam bio nešto zadovoljan. Možda su ga popravili.
Draftsight probam.
Kako god bilo šteta da preglednik koji imaju za WIN nemaju i za OSX.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, IkoIko, mihovilbilic, Riba, tino1, Anonimci (862)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO