Safe Sleep
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Safe Sleep

• User
  • Posjetitelj
02.01.2007 | 19:46
S obzirom da mi se ne da dizat programe koje stalno koristim na MacBooku kad god ga upalim, jel nije bolje rjesenje da svi budu odmah otvoreni i to npr. browser sa svim stranicama na kojima sam bio prije gasenja ili mozda Google SketchUp sa modelom na kojem sam zadnjem radio?

Windows useri hibernaciju vec naveliko koriste pa je mene zanimalo di ju se moze omogucit na OS X-u. Bio sam uvjeren da je ima samo da je skrivena hehe - i bio sam u pravu! Ovdje se zove Safe Sleep Mode, a koga zanima moze ju omogucit putem ovog tutoriala:

www.andrewescobar.com/archive/2005/11/11...e-sleep-your-mac%20/

Eto, meni radi tip top a ovo sam stavio tek toliko da informiram pucanstvo kojemu je ova mogucnost mozda potrebna a nisu znali za nju Vjerojatno je dosta iskusnijih korisnika ovdje vec i koristi.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
02.01.2007 | 23:20
Malo sam zbunjen..

od iBooka starog 5 godina imam naviku ne restartat komp, ne gasit ga već samo poklopit i kad mi treba, otvorit ga i vozit dalje..
Problem bi bio jedino ako bi ga ostavio bez kabela dulje vrijeme, onda se resetirao..

Tu se rješenje poklopilo sa Tigerom i PBkom koji sad koristim koji ukoliko baterija dođe do kraja, automatski radi safe sleep.. tj. zapisuje na hard trenutno stanje kompa.. pa i ako se isprazni do kraja, nsatavljaš tamo di si stao čim punjač ubaciš u za to pripremljenu rupicu..

kaj se tiče vinbloza, tek sam nedavno naišao na PC unutar kojeg je sleep radio bez ikakvih problema.. velika većina se ili zgasila ili rebootala ili pokazala plavi ekran prilikom pokušaja isto..

tako da...
[quote]S obzirom da mi se ne da dizat programe koje stalno koristim na MacBooku kad god ga upalim

ti si ga svaki put shutdownuo nakon rada? 
  • EuCryL
  • Posjetitelj
02.01.2007 | 23:23
EuCryL je napisao:
[quote]Malo sam zbunjen..

od iBooka starog 5 godina imam naviku ne restartat komp, ne gasit ga već samo poklopit i kad mi treba, otvorit ga i vozit dalje..
Problem bi bio jedino ako bi ga ostavio bez kabela dulje vrijeme, onda se resetirao..

Tu se rješenje poklopilo sa Tigerom i PBkom koji sad koristim koji ukoliko baterija dođe do kraja, automatski radi safe sleep.. tj. zapisuje na hard trenutno stanje kompa.. pa i ako se isprazni do kraja, nsatavljaš tamo di si stao čim punjač ubaciš u za to pripremljenu rupicu..

kaj se tiče vinbloza, tek sam nedavno naišao na PC unutar kojeg je sleep radio bez ikakvih problema.. velika većina se ili zgasila ili rebootala ili pokazala plavi ekran prilikom pokušaja isto..

tako da...
S obzirom da mi se ne da dizat programe koje stalno koristim na MacBooku kad god ga upalim

ti si ga svaki put shutdownuo nakon rada?
  • User
  • Posjetitelj
03.01.2007 | 04:40
A gle, ja ga necu stavljat u sleep jer mi i u njemu trosi bateriju a kad ga ugasim treba mu nesto sitno da boota ali mu zato treba malo dok podignem sav softver koji mi treba.
Safe sleep dok je baterija jos puna je meni najbolje rjesenje, ne vidim razlog da mi komp trosi bateriju dok ga nosim okolo bezveze samo da bi se 10tak sekundi brze vratio iz sleepa I da, gasim ga svaki put nakon rada. Ne toliko od straha da ce mu se nesto desit nego iz ciste navike a i ne vidim razloga da radi stalno osim kad nesto eventualno skidam preko noci.

A sta se tice winbloza, jos na starim laptopima s Win 95 nisam vidio probleme sa sleepom, odnosno \"suspendom\", a gotovo svi PCi koje sam vidio su radili u hibernaciji bez problema (koji su imali Win2000 ili XP, naravno).
  • EuCryL
  • Posjetitelj
03.01.2007 | 20:33
baš si lijepo sve objasnio

a kaj se tiče vinbloza, ja sam ionako bakzus pa me ne čudi što je tebi radilo fajn, a meni ne..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 10 minuta
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO