Alat koji najvjernije konvertira PDF u .doc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Alat koji najvjernije konvertira PDF u .doc

28.08.2018 | 17:16
Koji alat najbolje konvertira PDF u Word dokument? Acrobat ili nešto drugo? Do sada smo koristili Google docs ali ponekad rezultati nisu najbolji.

Hvala!
28.08.2018 | 17:46
Ja sam imao Abbyy Finereader. Besplatan je neko vrijeme. Naravno, radi na MAC-u.
28.08.2018 | 17:49
Adobe acrobat? Mislim da bi on bez problema trebao konvertirati pdf u .doc ili .docx
28.08.2018 | 18:36
Nije precizirano kakav je PDF dokument. Ovo što sam ja naveo je u biti OCR program i ja sam jako zadovoljan. Ne postoji 100%-tni konvreter. Acrobat je u biti dosta skup.
28.08.2018 | 19:00
Finereader može kao input uzeti PDF ili je potrebno eksportirati u bitmap prvo? Za Acrobat vjerujem da moze i znam da je skup, ali ako je najbolji alat, i to ćemo progutati.

Radi se uglavnom o tekstu sa ponekom tabelom ili bitmapom (manje bitno). Znam da nema savršenog konvertera ali barem nešto nakon čega će trebati minimalni ručni zahvati.
28.08.2018 | 20:04
da, adobe je skup, ali mislim da najkvalitetnije odradi posao kako treba. Pod skup, cini mi se da je nekih 500-tinjak kn godisnja pretplata na adobe, ali koliko se sjecam ima i mjesecnih od po nekih 30-tak kn ili tako nesto, ali samo za ono osnovno (konvertiranje u .doc i .docx te .txt; onaj napredniji za nekih 60-70kn mjesecno moze sve zivo konvertirati i ima jos nekih zastita i sl)
28.08.2018 | 20:14
Finereader ima nekoliko ulaznih formata. Izmedju toga je i PDF. Direktno ucita PDF i konvertira.
help.abbyy.com/en-us/finereader/14/user_guide/formats
Ja sam imao express vrtziju jer se to onda nudilo. Sad je mislim puna verzija. Meni je to trebalo prije 3-4 godine.
30 dana je probni pa probas prije kupovine.
28.08.2018 | 21:31
Hvala, probat ću! Uopće mi ne bi pao na pamet OCR a to je vjerojatno najbolji i najfleksibilniji put.
31.08.2018 | 10:49
Ne znam ništa o konvertiranju u doc, ali sam upravo imao peripetiju s pdf dokumentima.

Ovaj mjesec mi nisu došli Bnet računi pa sam zvao support i poslali su mi pdf. Kad sam ga otvorio imao sam samo goli obrazac bez imalo teksta. Probao sam standardni Preview i Adobe Acrobat, ništa osim bacground slika, znači samo logo i na dnu prazan formular virmana / HUB3 uplatnice.

Tu sam se sjetio da imam pri ruci OS9 komp, tj. Mac Mini koji vrti classic i na njemu 15 godina stari Acrobat.

Ova verzija se bunila da font ima "bad/ box" - točno to je pisalo, što god da to znači, ali se sadržaj uredno pojavio. Uredno, naravno pod navodnicima: nigdje čćžšđ slova ali je i to bolje nego ništa na novim Macovima.

Naravno, ovo je čisto kuriozitet, da ni ovo nije upalilo digao bi windowse u virtualki, pretpostavljam da se tamo sve fino vidi.

S druge strane, kad na Macu koristim Preview pa Toolse za editiranje Pdf-a, te promjene se ne vide na iPhonu i Windowsima. Šašav je taj Pdf format.

Igor
31.08.2018 | 11:45
Sjećam se ABBY FINE READER još dok sam ga koristio na windowsima i tada je to bilo najbolje rješenje.
Sad više već neko vrijeme nemam potrebe za tim, pa nisam siguran da li je još uvijek ok.

Ali možda da razmotriš 2 programa sa dodatnim mogučnostima (anotate, OCR...)
PDF EDITOR PRO
PDF PEN
Obadva su na osx app storeu
31.08.2018 | 15:51
Skinuo sam trial Adobe Acrobata i konvertirao dokument. To je dosta dobro napravio, samo nije check boxove konvertirao u aktivne check box elemente u Wordu pa će trebati našto ručnog rada. Međutim, radi se u obrascu za popunjavanje, i iskreno glavni problem je što nije bilo moguće spremiti popunjeni PDF već samo isprintati. Nakon kratkog proučavanja shvatio sam da je samo trebalo isti taj PDF snimiti sa Acrobatom pomoću opcije "Enable extended features", tako da sada imam obrazac koji se može snimiti popunjen što je riješilo 90% problema. Eto, za info.
31.08.2018 | 17:13
Nekad sam koristio Foxit reader uglavnom na Windowsima. Sad koristim Neo Office kojeg sam isto dosta davno kupio i meni je dovoljan, jer nemam zahtjevnih radnji, ali vidim da je Foxit i dalje aktuelan.
31.08.2018 | 21:01
Znao sam da adobe rjesava probleme sa sigurnoscu (gotovo). Jedino sto neke verzije nemaju sve mogucnosti tako da moras kupiti full verziju, ali buduci da mjesecna pretplata i nije tako skupa mislim da je adobe idealno rjesenje za takve probleme (ukoliko se ne radi svakodnevno da takvim dokumentima)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 32 minuta
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO