Alat koji najvjernije konvertira PDF u .doc
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Alat koji najvjernije konvertira PDF u .doc

28.08.2018 | 17:16
Koji alat najbolje konvertira PDF u Word dokument? Acrobat ili nešto drugo? Do sada smo koristili Google docs ali ponekad rezultati nisu najbolji.

Hvala!
28.08.2018 | 17:46
Ja sam imao Abbyy Finereader. Besplatan je neko vrijeme. Naravno, radi na MAC-u.
28.08.2018 | 17:49
Adobe acrobat? Mislim da bi on bez problema trebao konvertirati pdf u .doc ili .docx
28.08.2018 | 18:36
Nije precizirano kakav je PDF dokument. Ovo što sam ja naveo je u biti OCR program i ja sam jako zadovoljan. Ne postoji 100%-tni konvreter. Acrobat je u biti dosta skup.
28.08.2018 | 19:00
Finereader može kao input uzeti PDF ili je potrebno eksportirati u bitmap prvo? Za Acrobat vjerujem da moze i znam da je skup, ali ako je najbolji alat, i to ćemo progutati.

Radi se uglavnom o tekstu sa ponekom tabelom ili bitmapom (manje bitno). Znam da nema savršenog konvertera ali barem nešto nakon čega će trebati minimalni ručni zahvati.
28.08.2018 | 20:04
da, adobe je skup, ali mislim da najkvalitetnije odradi posao kako treba. Pod skup, cini mi se da je nekih 500-tinjak kn godisnja pretplata na adobe, ali koliko se sjecam ima i mjesecnih od po nekih 30-tak kn ili tako nesto, ali samo za ono osnovno (konvertiranje u .doc i .docx te .txt; onaj napredniji za nekih 60-70kn mjesecno moze sve zivo konvertirati i ima jos nekih zastita i sl)
28.08.2018 | 20:14
Finereader ima nekoliko ulaznih formata. Izmedju toga je i PDF. Direktno ucita PDF i konvertira.
help.abbyy.com/en-us/finereader/14/user_guide/formats
Ja sam imao express vrtziju jer se to onda nudilo. Sad je mislim puna verzija. Meni je to trebalo prije 3-4 godine.
30 dana je probni pa probas prije kupovine.
28.08.2018 | 21:31
Hvala, probat ću! Uopće mi ne bi pao na pamet OCR a to je vjerojatno najbolji i najfleksibilniji put.
31.08.2018 | 10:49
Ne znam ništa o konvertiranju u doc, ali sam upravo imao peripetiju s pdf dokumentima.

Ovaj mjesec mi nisu došli Bnet računi pa sam zvao support i poslali su mi pdf. Kad sam ga otvorio imao sam samo goli obrazac bez imalo teksta. Probao sam standardni Preview i Adobe Acrobat, ništa osim bacground slika, znači samo logo i na dnu prazan formular virmana / HUB3 uplatnice.

Tu sam se sjetio da imam pri ruci OS9 komp, tj. Mac Mini koji vrti classic i na njemu 15 godina stari Acrobat.

Ova verzija se bunila da font ima "bad/ box" - točno to je pisalo, što god da to znači, ali se sadržaj uredno pojavio. Uredno, naravno pod navodnicima: nigdje čćžšđ slova ali je i to bolje nego ništa na novim Macovima.

Naravno, ovo je čisto kuriozitet, da ni ovo nije upalilo digao bi windowse u virtualki, pretpostavljam da se tamo sve fino vidi.

S druge strane, kad na Macu koristim Preview pa Toolse za editiranje Pdf-a, te promjene se ne vide na iPhonu i Windowsima. Šašav je taj Pdf format.

Igor
31.08.2018 | 11:45
Sjećam se ABBY FINE READER još dok sam ga koristio na windowsima i tada je to bilo najbolje rješenje.
Sad više već neko vrijeme nemam potrebe za tim, pa nisam siguran da li je još uvijek ok.

Ali možda da razmotriš 2 programa sa dodatnim mogučnostima (anotate, OCR...)
PDF EDITOR PRO
PDF PEN
Obadva su na osx app storeu
31.08.2018 | 15:51
Skinuo sam trial Adobe Acrobata i konvertirao dokument. To je dosta dobro napravio, samo nije check boxove konvertirao u aktivne check box elemente u Wordu pa će trebati našto ručnog rada. Međutim, radi se u obrascu za popunjavanje, i iskreno glavni problem je što nije bilo moguće spremiti popunjeni PDF već samo isprintati. Nakon kratkog proučavanja shvatio sam da je samo trebalo isti taj PDF snimiti sa Acrobatom pomoću opcije "Enable extended features", tako da sada imam obrazac koji se može snimiti popunjen što je riješilo 90% problema. Eto, za info.
31.08.2018 | 17:13
Nekad sam koristio Foxit reader uglavnom na Windowsima. Sad koristim Neo Office kojeg sam isto dosta davno kupio i meni je dovoljan, jer nemam zahtjevnih radnji, ali vidim da je Foxit i dalje aktuelan.
31.08.2018 | 21:01
Znao sam da adobe rjesava probleme sa sigurnoscu (gotovo). Jedino sto neke verzije nemaju sve mogucnosti tako da moras kupiti full verziju, ali buduci da mjesecna pretplata i nije tako skupa mislim da je adobe idealno rjesenje za takve probleme (ukoliko se ne radi svakodnevno da takvim dokumentima)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

eustacebagge, Maxxy, Riba, tino1, Anonimci (552)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO