BootCamp - Windows - Svjetlina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

BootCamp - Windows - Svjetlina

10.04.2018 | 18:57
Pod Windowsima nemam OSD za brightness ekrana kakav imam pod macOS-om, a trebao bih ga imati.
Na prvoj slici je stvarno stanje, a na drugoj slici je stanje kakvo bi rebalo biti.
Kako pod Windowsima dobiti OSD za brightness kakav imam na macOS-u?
Bootcamp driveri uredno instalirani. Što se tiče OSD-a za jačinu zvuka on uredno radi tj. isti je i pod macOS-om i pod Windowsima.

I da li netko ima problema sa podešavanjem svjetline slike pod Windowsima?
Pod macOS-om se slika može dovoljno potamniti, taman koliko treba. Pod Windowsima je slika presvijetla, čak i kad ju smanjim na minimum imam dojam da slika nije do kraja potamnjenja već da je možda negdje na razini kao kada pod macOS-om stavim na 3-4 crtice svjetline. Ima itko sličnih problema?

001.jpg

002.jpg
10.04.2018 | 19:59
Mac bootan u Windowse je zločin protiv čovječnosti. Odmah si to deinstaliraj jer ćemo te prijaviti haškom tužitelju.
A sad ozbiljno - bootcamp driveri za mac hardver pod windowsima su govno. Naročito onaj za power management i onaj za tipkovnicu i touchpad. Oduvijek bili i zauvijek će biti jer Apple ne radi kompjutere za korištenje pod windowsima.
(BTW, ako učestalo i dugotrajno koristiš Macove pod windowsima, i to može biti razlog pregrijavanja i krepavanja baterije jer power management ne radi kako treba pod windowsima)

Zašto ti treba bootcamp? Jesi li siguran da ti treba bootcamp? To što trebaš pod windowsima ne može raditi u virtualci?
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.04.2018 | 21:07
Meni je takav osd pod win 10... imam ga zbog Divinity Orginal Sin 2
17.04.2018 | 16:50
Dijete, što je "Divinity Orginal Sin 2" i da li zbog njega imaš OSD kao na prvoj ili kao na drugoj slici? Guglanje baca na neku igricu, nema veze s OSD-om?

Nisam imao nikakvih drugih problema sa bootcamp driverima, osim ovih za svjetlinu vezano i uz samo neprikazivanja OSD-a a i uz samu razinu svjetline koja je presvijetla kad se smanji na minimum. Na drugom starijem laptopu čak je i to dvoje radilo kako spada, tako da na njemu nisam imao niti jedan jedini problem sa driverima. Geste za tipkovnicu i trackpad mi nisu potrebne. Virutalke ne volim jer uvjek sve fluidnije radi kad zapravo bootam neki OS nego ga pokrenem u virutalki.

Punjenje i pražnje baterije bi trebao regulirati sam firmware laptopa i baterije, neovisno o tome koji se OS vrti. Power management i nekakvi driveri s tim ne mogu imati veze, pogotovo ne s nekakvim pregrijavanjima s kojim ja niti nisam imao problema ili s krepavanjima, tu su stvari očito hardverske prirode ili pitanja firmwarea a ne pitanje OS-a, volio ili ne volio netko macos, win, linux i sl. Osim toga na Win lapoptima sam imao puno manje problema sa baterijama nego na mac laptopima.

A osim toga same drivere za svaku pojedinu komponentu za win niti ne radi apple, rade ih proizvođači hardvera, amd, intel, nvidia, broadcom, itd..., koji često rade identične komponenete i za neke druge laptopte sa istim tim driverima, pa ako su njima dobri... A apple samo uz sve te drivere doda svoju boot camp aplikaciju u kojoj se može podesiti par opcija i to sve zapakira kao Boot Camp.

Ali bih volio čuti druge koji koriste bootcamp drivere prilikom pravog bootanja OS-a da li imaju problema sa OSD-om i svjetlinom.
09.05.2018 | 16:53
smayoo kaže:
Mac bootan u Windowse je zločin protiv čovječnosti. Odmah si to deinstaliraj jer ćemo te prijaviti haškom tužitelju.
A sad ozbiljno - bootcamp driveri za mac hardver pod windowsima su govno. Naročito onaj za power management i onaj za tipkovnicu i touchpad. Oduvijek bili i zauvijek će biti jer Apple ne radi kompjutere za korištenje pod windowsima.
(BTW, ako učestalo i dugotrajno koristiš Macove pod windowsima, i to može biti razlog pregrijavanja i krepavanja baterije jer power management ne radi kako treba pod windowsima)

Zašto ti treba bootcamp? Jesi li siguran da ti treba bootcamp? To što trebaš pod windowsima ne može raditi u virtualci?

Ovo za pregrijavanje uopće nije istina, ali uopće! Grije se samo kad se jako jako koristi tipa igre. Svjetlost i ja imam tako, ali nemoj koristiti tipke, koristi ovako na slici... Zvuk je kako si ti napisao, ali eto svjetlost nije. I makni svjetlost sa automatskog na manualno. Automatsko ne hvata najbolje stvarnu svjetlost u okolini.
Prilozi:
09.05.2018 | 19:49
Otkud znaš da nije istina za pregrijavanje baterije? Koliko ti mjeri temperaturu baterije? Imaš li uopće komad softvera pod windowsima kojim možeš očitati mjerenje temperature baterije?
Automatsko ne hvata stvarnu svjetlost u okolini jer su bootcamp driveri govno i ostat će govno zauvijek. Jer, kako rekoh, Apple ne proizvodi Macove za rad pod windowsima.
09.05.2018 | 20:04
Očito ustupak Microsoftu kao i Office.
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.05.2018 | 20:13
strujic kaže:
Dijete, što je "Divinity Orginal Sin 2" i da li zbog njega imaš OSD kao na prvoj ili kao na drugoj slici? Guglanje baca na neku igricu, nema veze s OSD-om?

Sry, nisam vidio prije. Postao sam ko Sfinga, fale mi zarezi, zvucim ko da pricam u zagonetkama...

Meni je isti slucaj sa OSD kao i tebi. Pokazuje, vertikalnii tanki, a ne klasicni kao sto je prije pokazivao.

Da, Divinity je igrica i na Win nis drugo ne radim tako da ne primijecujem nikakve probleme.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (865)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds