Neki tekst dokument koji je vidljiv na os-x i win.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Neki tekst dokument koji je vidljiv na os-x i win.

07.04.2018 | 18:42
Trebao bi nekakav tekst editor, koji je vidljiv na obje platforme, znači na os-x i windowsima. Neda mi se nositi dva laptopa, nego bi uzeo samo svoj air. Nekad smo pisali dnevna izvješća u običnom tekst dokumentu, te zakačili koju sliku u privitku. Sad firma ima gotove obrasce u microsoft word koje trebamo popunjavati. Dobio sam jedan predložak tog dokumenta, koji je na kraju posta. Znači u taj je predložak potrebo nešto upisati i umetnuti pokoju sliku. Ja taj fajl koji je u .docx mogu otvoriti s Pages ili s Preview, ali nemogu pisati u njemu, ili možda to neznam. Ima li kakav besplatni tekst editor u kojem bi to mogao obaviti, da ne teglim dva laptopa.

07.04.2018 | 19:21
Pokušaj sa LibreOffice.
07.04.2018 | 20:16
Jesi li probao otvoriti taj text u Text editu? Prikazati će ga kao rtf te tu možeš unijeti tekst i ubaciti sliku.
07.04.2018 | 20:21
To je to, hvala Riba. Sad sam napravio jedan primjerak toga i vidljivo je na windowsima, a stavio sam ekstenziju .odt i sve radi
07.04.2018 | 20:26
cariblanco kaže:
To je to, hvala Riba. Sad sam napravio jedan primjerak toga i vidljivo je na windowsima, a stavio sam ekstenziju .odt i sve radi

Ako želiš da tvoji kolege na windowsima imaju manje problema, koristi doc (ne docx) umjesto odt
07.04.2018 | 20:35
Hvala smayoo i tebi, budem te poslušao
20.05.2018 | 14:52
Evo me opet s par upita. Dnevna i tjedna izvješća su bila u wordu i to je sve ok, svi ih vide. Problem je bio kad sam morao slati radno vrijeme, a ono je u excelu i nikako ga nisam mogao napraviti s LibreOffice, pa sam ga na kraju poslao u Numbers_u i zaposlio svoje informatičare u firmi, da otvore to pointerki koja to obrađuje. Sad mi je pala misao, kad već to pišem, zašto osobe koje obrađuju radno vrijeme i radne naloge zovemo pointerka ?

Razmišljam da si kupim Microsoft Office 365 Pro Plus i rješim sve dileme, kad je već toliko jeftin. Tu imam isto zbrku u glavi oko tih office. Znači netko na njuškalu to prodaje za 100kn. Microsoft Office 365 Pro Plus (2016) Original (za 5PC/Mac/Mob & 5TB) i to je Lifetime verzija.

www.njuskalo.hr/softver/microsoft-office...cloud-oglas-24370684

Na sajtu od office 365 je cijena 29$

www.office365product.com/product/microso...-devices-pcmac-2016/

E sad kakva je to cijena na ovom sajtu od 13E mjesečno po korisniku ? To je valjda punokrvni office.

products.office.com/hr-hr/business/offic...us-business-software

Ovaj koji bi kupio za 100 kn ima sve ovo ispod navedeno, tako da sam u najmanju ruku dosta zbunjen.

Potvrda o legalnosti za firme!

Radi istovremeno na 5 PC/Mac i 5 mobitela.

Microsoft Office 365 sadrži kompletne verzije ovih aplikacija:
Outlook
Word
Excel
PowerPoint
OneNote
Access
Publisher
OneDrive (5TB) business Cloud
20.05.2018 | 15:10
Pa otvori na @hotmail.com mail adresu i onda imaš Excel i ostale programe online. Nemaju sad neke velike mogućnosti, ali rade. Ako nisu ogromne tajne, OneDrive ti služi kao disk u oblaku i možeš djeliti s ostalima dokumente.

To ovako izgleda:

Excell.png
20.05.2018 | 15:12
Heh, nemam baš muda da sad otvorim @hotmail.com
20.05.2018 | 15:21
Kakve veze ima? Ako nisu neke tajne i firmina politika zaštite, otvori.
Ono što se desilo s Vladom i Daličkom, čisto sumnjam kako je bio hakerski upad, već je to netko za novac iznutra napravio tko je imao pristup podatcima.
KAd bi tome bilo tako, curili bi mailovi na sve strane, a to se ne događa.
20.05.2018 | 16:15
cariblanco kaže:
ono je u excelu i nikako ga nisam mogao napraviti s LibreOffice

Daj malo više detalja. Zašto nikako nisi mogao napraviti? Je li izvorni dokument XLSM (dakle - ima neke ugrađene macroe)? Ako nije, apsolutno nema razloga da ne radi s Libreoffice. XLS i XLSX uredno otvara i snima. Što ti se, dakle, točno dogodilo?
20.05.2018 | 16:40
Sad vidim da mogu sve napisati kako treba. Imao sam napisano evidencija radnog vremena i onda je bila crta u ćeliji u kojoj se upisuje mjesec i crta za godinu. Ja sam kliknuo i napisao broj 5 za mjesec, a cijeli mi je taj tekst bio pobrisan. Sad kad kliknem dva puta napravi se razmak i tamo upisujem mjesec i godinu...šta ćeš n00b, nisam s tim office radio desetak godina...bitno je da sad imam sve što mi treba u LibreOffice
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, smayoo, Anonimci (573)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO