Aplikacija za obradu fotografija...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Aplikacija za obradu fotografija...

08.03.2018 | 10:08
Trabam jeftiniju aplikaciju za jednostavnu obradu fotografija, upisivanje teksta, mogućnost rada sa par layera i slično...
Da li netko ima prijedlog?
08.03.2018 | 10:21
Gimp je besplatan, ali nemas bas neku kontrolu nad tekstom i radi dosta jadnjikavo. Ali je besplatan

Amffinity Photo je najozbiljnija zamjena za photoshop, ali kosta cca 400 kn jednokratno, sto je daleko jeftinije od Photoshopa.
08.03.2018 | 12:35
Još jedan glas za Affinity!
08.03.2018 | 20:45
Apsolutno Affinity! Svako malo imaju neke popuste pa pogledaj...
08.03.2018 | 20:48
Probati ću s Gimpom. Ako ne budem zadovoljan, Amffinity Photo mi izgleda kao dobra alternativa Photoshopu
08.03.2018 | 21:24
Ja nisam profesionalac u tom području i ne treba mi takav alat često, nego samo s vremena na vrijeme. Meni se ProPaint pokazao kao dobra mjera. To što mi treba, skužio sam vrlo intuitivno i brzo, bez gledanja tutoriala i čitanja manuala. Imam tu Pro verziju jer je svojedobno bila neka akcija pa su je dijelili besplatno. Inače košta 32 €, ali ima i laganija besplatna verzija koju nisam nikad probao pa ne znam točno u čemu je razlika.
08.03.2018 | 21:40
Pogledati ću i ProPaint. Možda bude na akciji krajem godine
10.03.2018 | 09:26
... i još da samo da zahvalim svima na preporukama...
10.03.2018 | 17:54
Od prije navedenih najprije Aperture. Sorry, moraš imati verziju 3, ovo je update
20.03.2018 | 07:42
Našao sam svoj stari Photoshop 7, ali ne znam da li on radi na MacOS 10.11?
20.03.2018 | 07:44
Aperture imam ali staru verziju Aperture 2
21.03.2018 | 00:45
Cudi me da niko vec nije predlozio Pixelmator
21.03.2018 | 09:04
Nisam nikad cuo za Pixemator

Je li čemu? Vidim da bas nije jeftilen....
21.03.2018 | 19:20
Ja kao hobist koristim Pixelmator (ne pro, već ova prva verzija) i Affinity Designer. Pixelmator za slike i slično, a affinity designer za vektorsku grafiku.

Pixelmator je za moje potrbe i više no dosta, no nažalost je izašla pro verzija i rekli su developeri da ce ovu prijasnju aplikaciju ubrzo pustiti i raditi ce samo na pro verziji. Eto da i to znas, ali kazem, hobisticki, minimalni rad u njemu nikad mi nista nije falilo.
23.03.2018 | 22:15
A koju bi aplikaciju preporučili za pravljenje kolaž fotografija, najednostavnijeg tipa?
Na primjer, tri fotografije, jednu kraj druge.
Na telefonu koristim pS Express, ali nemam mac alternativu.
24.03.2018 | 00:15
To se moglo u iPhotos. Sada u Photos se ne može, ali navodno ima neka for sa Pages dokumentom, ovdje ti piše kako i šta.
24.03.2018 | 07:42
Pokušaj sa Fotor Photo Editor
Imaju i iPhone aplikaciju.
24.03.2018 | 10:48
bu2nin kaže:
A koju bi aplikaciju preporučili za pravljenje kolaž fotografija, najednostavnijeg tipa?

Meni to vrlo rijetko zatreba i tada kad se to dogodi najbrže mi je kolažirati sve u Keynote slide i onda eksport slide u pdf. Iz PDFa, ako treba dalje lako ide u jpg pomoću previewa.
24.03.2018 | 11:54
smayoo kaže:
bu2nin kaže:

Meni to vrlo rijetko zatreba i tada kad se to dogodi najbrže mi je kolažirati sve u Keynote slide i onda eksport slide u pdf. Iz PDFa, ako treba dalje lako ide u jpg pomoću previewa.

Može se i tako, ali GIMP je odličan za ovako niske potrebe. A opet se dosta toga može napraviti u njemu. Prije pixelmatora sam njega koristio.
27.03.2018 | 10:08
A sto ne bi od starta koristio i ucio Adobe Photoshop, jer ne znas gdje te taj tvoj hobby moze odvest, a u tom slucaju software ti nikada nece biti usko grlo

Ovako ucis neke male app koji ce raditi to sto sada trebas, sutradan ces trebati uciti nesto drugo i njihovu filozofiju rada, samo zato jer su ti korisnicke potrebe porasle.
27.03.2018 | 12:28
Pa da. Ako trebaš prevesti dva cekera špeceraja kući s placa, ne kupuj neki Fiat Punto. Odmah lijepo kupi John Deere, onaj najveći, jer tko zna, možda za par godina poželiš izvlačiti trupce od 30 m iz šume...
28.03.2018 | 07:53
smayoo kaže:
Pa da. Ako trebaš prevesti dva cekera špeceraja kući s placa, ne kupuj neki Fiat Punto. Odmah lijepo kupi John Deere, onaj najveći, jer tko zna, možda za par godina poželiš izvlačiti trupce od 30 m iz šume...

bas sam se nasmijao...
28.03.2018 | 10:46
Evo, jedan ovakav...
28.03.2018 | 10:51
Smayoo, ovo je drugi LOL u dva dana.
Još sutra i trifekta!
Pa di ih izvlačiš, jbt...
drlovric - nemoj mi zamjeriti, smijem se samo fori.
28.03.2018 | 18:19
Meni Photoshop bas fora. Overkill sigurno za 99% ljudi ali bolje uciti industrisjki standard, nego neko softversko nedonosce nadajuci se da ce moc odraditi sve sto treba

A John D je bas cool, bolji od Punta. Pogotovo ako tvrtka placa. Ili drzava
28.03.2018 | 19:24
Kaj mislite koliko dođe jedan blatobran(onaj crni komad plastike) za takav traktor(ne baš ovaj ovaj ali te veličine)? Traktor je bio gotov nov, plaćen oko 200 000 eura
28.03.2018 | 21:35
dlovric, milsim da nekom kome trebaju 3 osnovne funkcije crop, rotate i auto levels nema smisla instalirati i uciti Photoshop... koji bi trebalo i kupiti, za cijenu od pisljivih 3000 kn godisnje.
Pored besplatnog GIMPa koji moze gotovo sve.

Slazem se s tobom da je Photoshop standard, ali za nekoga ko zaraduje za zivot njime.
29.03.2018 | 06:09
To osnovno imas i u Preview-u. Za čudo Božje koliko je močan tj ptogramčić.
29.03.2018 | 08:01
zabac kaže:
To osnovno imas i u Preview-u. Za čudo Božje koliko je močan tj ptogramčić.

Istina... sad sam ga malo pogledao, ima bas sve... i jos puno toga
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jmirakul, Riba, superstric, Anonimci (436)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO