Office 2011 i 2016 problemčić
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Office 2011 i 2016 problemčić

22.09.2017 | 11:28
Pozdrav imam office orginal 2011 i 2016 i macminija imam
Šta se dešava: Excel dokumenti tipa troškovnici i ostalo od firme koji su poslani preko windows računala excel dokumenti koji su sređeni u marginama ja kad ih otvorim na mac računalu su van papira nisu u marginama i to mi se stalno dešava s excel dokumentima...Imam printer hp 1102w i Canon mx 410...Mislio sam da je do printera nesto do drivera ali na oba mi isto otvara dokumente van margina....
Da li postoji nesto u postavkama da se sredi to...neide mi nikako u glavu zasto kad ih otvorim na win računalu su ok a na mac nisu...Toliko me to iživcira pa eto da pitam da li imaju postavke neke za to...Inače format je postavljen A4 na macu??
Ako neko zba bio bih zahvalan da nemoram stalno širiti margine na narrow
22.09.2017 | 12:12
Do printera je. Nisu iste margine.
22.09.2017 | 12:30
Pa na oba dva??? Na canona i na hp???
22.09.2017 | 13:20
Pa kakve veze ima? Na 2 ili na 22. Ako je autor tablice radio formatiranje s nekim trećim, a pod silu je htio ugurati puno na stranicu, to ti se događa
22.09.2017 | 14:01
Al baš svaki troškovnik od drugih ljudi šta mi šalju...Mislim da nije nešto do postavkih...Zašto kad pošaljem taj dokument mailom prijatelju na Imac u njega je u okvirima ne prelazi na drugu stranicu
22.09.2017 | 14:14
Probaj staviti Fit to: 1 stranica širina i 20 dužine.
Meni je to gotovo uvijek tako.
Excel se koristi na krivi način, za pisanje troškovnika.

Ja se ne opterećujem s time, formatiram na kompu na kojemu i printam.
22.09.2017 | 14:56
Nema ti baš tu kod office-a puno logike. Kamo sreće da je to jedini problem u kompatibilnosti.

Zabac ti je dobro rekao - najbezbolnije rješenje je ovo "fit to 1 page wide i koliko imaš po "visini""
Kažeš da prelazi na drugu stranicu - onda staviš fit to 1 page wide and 1 page tall"

EDIT
Nisam baš siguran da je do printera.
Možeš probati izbrisati printere, maknuti ih sa kompa.
Onda otvoriti taj excel dokumet i printati ga u PDF. Kak je onda?
22.09.2017 | 17:39
Ma znam da to nije toliko bitno nego me živcira to ja ga raširim i stane on meni na papir pa ga printam al svaki koji dobijem nebude u marginama pa me to živcira a na drugom macu radi uredno
23.09.2017 | 07:40
Povecaj margine (manje teksta na papiru) pa probaj.
23.09.2017 | 11:31
MS Office u svom zadnjem izdanju je, kako vidim, i na Macu (2016), i na Windowsima (ne znam koji je tamo, 2017 ili 2015?) - totalno bugovito pos*ano bloatware smeće.
Excel je do te zadnje verzije bio nenadmašan analitički alat, ali sada više nije jer se toliko blokira, ruši i kilavi oko prikaza da je to posve besmisleno.
A ono što Excel NIKAD nije bio - nije bio alat za kvalitetan i jednostavan prijelom i formatiranje velikih tablica u ispisu. Prikaz troškovnika (i ja se time bavim) iz Excela uvijek i oduvijek ima upravo takve probleme. UVIJEK. Otkad uopće postoji MS Excel. Dakle zamalo 30 godina.
Ja koristim Libre Office. U aktualnoj verziji 5.2.7.2 radi puno bolje i stabilnije te troši puno manje resursa od MS Office 2016 za Mac.
Ovaj problem koji tebe muči nećeš ni s njim izbjeći potpuno, ali će biti manje izražen.
23.09.2017 | 15:03
A tek importiranje troškovnika u Word. To je govno nad govnetom. Office 365
23.09.2017 | 17:36
To je, na primjer, jedna stvar koja u MS Office NIKAD nije proradila da bude upotrebljiva - ubaciti Excel tablicu kao OLE object u Word dokument. Na Libre i Open office to radi pristojno, već par godina.
24.09.2017 | 07:10
JOHN kaže:
A tek importiranje troškovnika u Word. To je govno nad govnetom. Office 365

Ja ne importiram, nego c/p iz Excela. Ako sam uredan u jednome, uredno ispadne i u drugome. Kontra vrijedi isto.
24.09.2017 | 16:10
Je, ako više ništa u tablici ne mijenjaš nakon prebacivanja.
24.09.2017 | 16:41
Pa, ne mijenjam. To je za mulce kojima je Excel špansko selo.
Mada u objavu ide pretežno u Excelu. Vračaju se elektronske ponude. Naravno, ima i onih koji printaju, ispune s olovkom i skeniraju pa vrate u PDF-u.
Kojih sam se sranja nagledao.
Mislo bi kako je firma (gledaš papire, broj zaposlenih, dugo je na tržištu) sposobna izraditi ponudu ali ne, prtljaju i mrljave. Ima i suprotnih primjera, maa fira 2-3 zaposlena, skroman promet, a dobiješ jako urednu dokumentaciju natrag.
24.09.2017 | 19:13
Problem je kad treba ubaciti proračunsku tablicu, listu uređaja ili nešto slično u projekt pa naknadno skužiš obični glupi tipfeler ili neku sitnicu koju u jednoj ćeliji treba promijeniti - sve se raspadne. A nedajbože ako moraš ubaciti redak...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 9 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO