El Capitan - nova instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan - nova instalacija

31.08.2017 | 18:49
Pozz,

Evo ovako; Svoj mac pro late 08 sam nadogradio s novim SSD-om i instalirao novi OS i odjednom su počeli problemi. Laptop je počeo užasno štekati kad se upali i kad otvorim Safari sam ga zatvori poslje 10 sec tako i za AppStore te nakon nekog vremena uopće mi nedozvoljava da ih pokrenem, nereagira na to kao da uoće nisam ni kliknuo. Zna netko u čemu bi mogao biti problem što sustav tako luduje da nemogu nista raditi.
31.08.2017 | 21:51
Koji SSD točno? Ima modela koji nisu kompatibilni i onda rade s prekidima ili strašno sporo, možda je to u pitanju.
31.08.2017 | 22:54
Ugradio sam ovaj SSD disk 240 GB, KINGSTON A400.
Da ali zašto mi neradi Safari ili AppStore samo me izbaci i neda mi ponovno da udem u te aplikacije a mogu uci u druge aplikacije
01.09.2017 | 09:34
Prvi korak je pokrenuti Console.app i pogledati što kaže sistemski log kada pokušaš pokrenuti aplikacije ili u trenutku kada se zatvore.
01.09.2017 | 10:08
Ok. Kad dođem s posla to ću napraviti pa zaljepiti vamo.
06.09.2017 | 19:19
Evo ovo kaze log:

(izbrisao moderator)

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: log.log.zip
Veličina datoteke: 13 KB
06.09.2017 | 20:22
Log snimiš, zipaš, pa priheftaš uz post. Inače učiniš thread strašno nečitkim i teškim za pregledavanje.
To što si postao je izvadak iz system loga. Ja tu ne razaznajem ništa neobično. Otvori Console aplikaciju, s lijeve strane odaberi "All Messages" pa desno gore u tražilici od Console prozora utipkaj ime aplikacije koja crasha (npr. Safari ili App Store). Log će ti se isfiltrirati da pokaže samo retke gdje se spominje ta aplikacija. To, tako isfiltrirano, daj da vidimo.
11.09.2017 | 06:59
Evo da javim, da nikako nisam mogao namjestiti taj SSD na svoj mac, a googlao sam i tražio šta i kako... Vratio sam svoj statri HD i sve radi savršeno, što me dovodi do zaključka kako taj ssd neodgovara mom macu.
11.09.2017 | 09:41
Ovakve stvari bi bile dobro stavljati na jednu hrpu i raditi bazu kombinacija koje ne rade.
11.09.2017 | 10:53
To bi svakako bilo korisno
11.09.2017 | 11:05
Moguće je da SSD ne odgovara Macu, ali moguće je i puno trivijalnije - da ga nisi bio dobro uštekao.
12.09.2017 | 09:07
To sam svakako višestruko provjerio , te napravio 2 puta instalaciju ispočetka ali uvijek isto se ponašao... Sad sa starim HD bar radi a s ovaj SSD ću ubaciti u drugi laptop.. bitno da nestoji i neskuplja prašinu kad sam ga već kupio
16.09.2017 | 12:35
Isto se meni dogodilo na MBP 7,1 s Kingston HyperX 240 GB diskom. Uopće nije bootao. Stavio sam umjesto njega Intelov SSD s kojim nema nikakvih problema, a Kingston nisam uspio pokrenuti čak niti kao dodatni disk na mjestu SuperDrivea pa mi je ostao u ladici kao eksterni disk
17.09.2017 | 09:09
Već par puta se ovdje spominje Kingston i problemi s njime u MAC-u. Očito ih treba izbjegavati.
Ja sam kupio Intel-ov disk.
17.09.2017 | 11:38
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.
17.09.2017 | 13:26
dpasaric kaže:
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.

Točno, ali nekako mislim kako je bolje zaobići nego riskirati nekompatibilnost. Tebi rade, nekome ne. Ne vjerujem kako je razlika u cjeni tolika da se rizik isplati.
17.09.2017 | 15:49
Nekako se slažem s tim. Zašto bi itko bio spreman na tu gnjavažu kad može jednostavno kupiti SSD drugog proizvođača?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, imenso, Maxxy, Riba, rkoren5, robee, Anonimci (352)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO