El Capitan - nova instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan - nova instalacija

31.08.2017 | 18:49
Pozz,

Evo ovako; Svoj mac pro late 08 sam nadogradio s novim SSD-om i instalirao novi OS i odjednom su počeli problemi. Laptop je počeo užasno štekati kad se upali i kad otvorim Safari sam ga zatvori poslje 10 sec tako i za AppStore te nakon nekog vremena uopće mi nedozvoljava da ih pokrenem, nereagira na to kao da uoće nisam ni kliknuo. Zna netko u čemu bi mogao biti problem što sustav tako luduje da nemogu nista raditi.
31.08.2017 | 21:51
Koji SSD točno? Ima modela koji nisu kompatibilni i onda rade s prekidima ili strašno sporo, možda je to u pitanju.
31.08.2017 | 22:54
Ugradio sam ovaj SSD disk 240 GB, KINGSTON A400.
Da ali zašto mi neradi Safari ili AppStore samo me izbaci i neda mi ponovno da udem u te aplikacije a mogu uci u druge aplikacije
01.09.2017 | 09:34
Prvi korak je pokrenuti Console.app i pogledati što kaže sistemski log kada pokušaš pokrenuti aplikacije ili u trenutku kada se zatvore.
01.09.2017 | 10:08
Ok. Kad dođem s posla to ću napraviti pa zaljepiti vamo.
06.09.2017 | 19:19
Evo ovo kaze log:

(izbrisao moderator)

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: log.log.zip
Veličina datoteke: 13 KB
06.09.2017 | 20:22
Log snimiš, zipaš, pa priheftaš uz post. Inače učiniš thread strašno nečitkim i teškim za pregledavanje.
To što si postao je izvadak iz system loga. Ja tu ne razaznajem ništa neobično. Otvori Console aplikaciju, s lijeve strane odaberi "All Messages" pa desno gore u tražilici od Console prozora utipkaj ime aplikacije koja crasha (npr. Safari ili App Store). Log će ti se isfiltrirati da pokaže samo retke gdje se spominje ta aplikacija. To, tako isfiltrirano, daj da vidimo.
11.09.2017 | 06:59
Evo da javim, da nikako nisam mogao namjestiti taj SSD na svoj mac, a googlao sam i tražio šta i kako... Vratio sam svoj statri HD i sve radi savršeno, što me dovodi do zaključka kako taj ssd neodgovara mom macu.
11.09.2017 | 09:41
Ovakve stvari bi bile dobro stavljati na jednu hrpu i raditi bazu kombinacija koje ne rade.
11.09.2017 | 10:53
To bi svakako bilo korisno
11.09.2017 | 11:05
Moguće je da SSD ne odgovara Macu, ali moguće je i puno trivijalnije - da ga nisi bio dobro uštekao.
12.09.2017 | 09:07
To sam svakako višestruko provjerio , te napravio 2 puta instalaciju ispočetka ali uvijek isto se ponašao... Sad sa starim HD bar radi a s ovaj SSD ću ubaciti u drugi laptop.. bitno da nestoji i neskuplja prašinu kad sam ga već kupio
16.09.2017 | 12:35
Isto se meni dogodilo na MBP 7,1 s Kingston HyperX 240 GB diskom. Uopće nije bootao. Stavio sam umjesto njega Intelov SSD s kojim nema nikakvih problema, a Kingston nisam uspio pokrenuti čak niti kao dodatni disk na mjestu SuperDrivea pa mi je ostao u ladici kao eksterni disk
17.09.2017 | 09:09
Već par puta se ovdje spominje Kingston i problemi s njime u MAC-u. Očito ih treba izbjegavati.
Ja sam kupio Intel-ov disk.
17.09.2017 | 11:38
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.
17.09.2017 | 13:26
dpasaric kaže:
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.

Točno, ali nekako mislim kako je bolje zaobići nego riskirati nekompatibilnost. Tebi rade, nekome ne. Ne vjerujem kako je razlika u cjeni tolika da se rizik isplati.
17.09.2017 | 15:49
Nekako se slažem s tim. Zašto bi itko bio spreman na tu gnjavažu kad može jednostavno kupiti SSD drugog proizvođača?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 25 minuta
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO