El Capitan - nova instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

El Capitan - nova instalacija

31.08.2017 | 18:49
Pozz,

Evo ovako; Svoj mac pro late 08 sam nadogradio s novim SSD-om i instalirao novi OS i odjednom su počeli problemi. Laptop je počeo užasno štekati kad se upali i kad otvorim Safari sam ga zatvori poslje 10 sec tako i za AppStore te nakon nekog vremena uopće mi nedozvoljava da ih pokrenem, nereagira na to kao da uoće nisam ni kliknuo. Zna netko u čemu bi mogao biti problem što sustav tako luduje da nemogu nista raditi.
31.08.2017 | 21:51
Koji SSD točno? Ima modela koji nisu kompatibilni i onda rade s prekidima ili strašno sporo, možda je to u pitanju.
31.08.2017 | 22:54
Ugradio sam ovaj SSD disk 240 GB, KINGSTON A400.
Da ali zašto mi neradi Safari ili AppStore samo me izbaci i neda mi ponovno da udem u te aplikacije a mogu uci u druge aplikacije
01.09.2017 | 09:34
Prvi korak je pokrenuti Console.app i pogledati što kaže sistemski log kada pokušaš pokrenuti aplikacije ili u trenutku kada se zatvore.
01.09.2017 | 10:08
Ok. Kad dođem s posla to ću napraviti pa zaljepiti vamo.
06.09.2017 | 19:19
Evo ovo kaze log:

(izbrisao moderator)

Datoteka za prilog:

Naziv datoteke: log.log.zip
Veličina datoteke: 13 KB
06.09.2017 | 20:22
Log snimiš, zipaš, pa priheftaš uz post. Inače učiniš thread strašno nečitkim i teškim za pregledavanje.
To što si postao je izvadak iz system loga. Ja tu ne razaznajem ništa neobično. Otvori Console aplikaciju, s lijeve strane odaberi "All Messages" pa desno gore u tražilici od Console prozora utipkaj ime aplikacije koja crasha (npr. Safari ili App Store). Log će ti se isfiltrirati da pokaže samo retke gdje se spominje ta aplikacija. To, tako isfiltrirano, daj da vidimo.
11.09.2017 | 06:59
Evo da javim, da nikako nisam mogao namjestiti taj SSD na svoj mac, a googlao sam i tražio šta i kako... Vratio sam svoj statri HD i sve radi savršeno, što me dovodi do zaključka kako taj ssd neodgovara mom macu.
11.09.2017 | 09:41
Ovakve stvari bi bile dobro stavljati na jednu hrpu i raditi bazu kombinacija koje ne rade.
11.09.2017 | 10:53
To bi svakako bilo korisno
11.09.2017 | 11:05
Moguće je da SSD ne odgovara Macu, ali moguće je i puno trivijalnije - da ga nisi bio dobro uštekao.
12.09.2017 | 09:07
To sam svakako višestruko provjerio , te napravio 2 puta instalaciju ispočetka ali uvijek isto se ponašao... Sad sa starim HD bar radi a s ovaj SSD ću ubaciti u drugi laptop.. bitno da nestoji i neskuplja prašinu kad sam ga već kupio
16.09.2017 | 12:35
Isto se meni dogodilo na MBP 7,1 s Kingston HyperX 240 GB diskom. Uopće nije bootao. Stavio sam umjesto njega Intelov SSD s kojim nema nikakvih problema, a Kingston nisam uspio pokrenuti čak niti kao dodatni disk na mjestu SuperDrivea pa mi je ostao u ladici kao eksterni disk
17.09.2017 | 09:09
Već par puta se ovdje spominje Kingston i problemi s njime u MAC-u. Očito ih treba izbjegavati.
Ja sam kupio Intel-ov disk.
17.09.2017 | 11:38
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.
17.09.2017 | 13:26
dpasaric kaže:
Ne treba izbjegavati, nego se treba informirati.

Ugradio sam do sada valjda 30 SSD-a, od toga 95% Kingston V300, svi rade odlično.

No, stoji da je bilo ranih serija koje jednostavno nisu radile s Macom kako treba i Kingston ih je besplatno mijenjao za kompatibilan model.

Točno, ali nekako mislim kako je bolje zaobići nego riskirati nekompatibilnost. Tebi rade, nekome ne. Ne vjerujem kako je razlika u cjeni tolika da se rizik isplati.
17.09.2017 | 15:49
Nekako se slažem s tim. Zašto bi itko bio spreman na tu gnjavažu kad može jednostavno kupiti SSD drugog proizvođača?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?