Novi switcher
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi switcher

04.05.2006 | 18:15
Pozdrav svima, nakon 3g štednje jučer sam napokon kupio svoj prvi Mac. iMac Intel core duo 17''. PREZADOVOLJAN sam svime. Do sada sam promijenio 7 PC-a (i na svakom izgubio love i love...). Molio bih nekoga tko je iz ZG ako ima ''zaštitnu kopiju'' igre ''Warcraft 3'' (može i neka druga igra), kako bih malo istestirao grafičku karticu (inače se baš i ne igram). Za kompenzaciju nudim MP3 glazbu, ili kakvu uslugu iz PC servisa (to mi je inače posao kojim se bavim) - ili čevose i cugu negdje u gradu... - Molio bih Vas još savjet da li da uzmem još 512 RAM-a (u ''FILEXU'' je cca 700kn - da li je to puno?!?). Komp sam kupio u ''FILEXU'' i ljudi su više nego srdačni. Pozdrav!!!
04.05.2006 | 20:40
sto se rama tice, ja sam uzeo 1g za cca 850 kn za svoj 17\" core duo.
05.05.2006 | 05:56
Dobrodošao! Koji god RAM uzmeš, obavezno ga nakon ugradnje testiraj s Apple Hardware Testom. Ako sve prođe ok znaš da si na miru. Govorim to zato jer je na našem tržištu bilo RAM-ova koji su u Macovima pravili probleme - iako bi ih sam OS uredno prijavio i naizgled je sve bilo ok.
05.05.2006 | 18:01
Ne treba mi više ''Warcraft 3'', našao sam u Algoritmu za 109,00kn. Zanima me kojim se programčićem može malo popravit slika, mislim malo premještat boje po njoj i tome slično. Ništa važno, samo da si malo CD covere popravim...
05.05.2006 | 19:58
Oprostite što sam dosadan, ali još jedno pitanje: Da li remote (daljinac) za Front Row koristi kakvu bateriju, tj. da li se on uopće može puniti i kako?!? -Nisam vidio nikakve pomične dijelove na njemu...
06.05.2006 | 01:15
koristi standardnu okruglu baterijicu koja se koristi u satovima i sl, otvori kutiju u kojoj si dobio misa i daljinac imas mali manual koji ti pokazuje kako zamjeniti bateriju. Uglavnom pritisnes necim siljastim udubljenje u podnozju i izvuce se mala ladica u kojoj se nalazi baterijica.

Jako korisna stvarcica samo bih volio da se moze koristiti i u ostalim stvarima a ne samo u Front row-u.

Pozdrav od malo switchera
06.05.2006 | 05:27
Hvala Belerphone, naime nisam ni otvarao tu malu knjižicu... ko bi reko' ? - Nisu znali ni u trgovini kad sam zvao. Usput, nabavio sam Toast Titanium 7, dal' je tko probao u njemu snimati DVD u video_TS mapi (Dakle backup DVD origionala). Nabavio sam i Mac The Ripper (mislim da je to za skidanje zaštite sa original DVD-a), no nisam ga još instalirao. Obuzeo me iPhoto i iTunes...
06.05.2006 | 08:45
više ljudi ne samo da je probalo, nego i koristi Toast za većinu stvari (ili sve... ja sam odustao od prženja .cue i .bin filova u njemu), šta se tiče backupa DVD orginala, hm... zavisi od ogrinala. Neki nisu zaštićeni, pa se može, drugi jesu, pa se nemože prije nego li se ukloni zaštita s njih, nije dovoljno kopirati DVD u tostu ili odvući mapu sa DVD-a na hard i odtamo u tost. Treba program koji riješava zaštitu, među ostalima, Mac the ripper. Nakon toga... Toast.
06.05.2006 | 16:58
Hvala Mika, probao sam i radi 100% OK. Imam još jedno pitanjce: Odjednom nema zvuka kad igram Warcraft 3, ima ga kad se vrte filmići prije svake misije... - Zvuka je bilo ujutro, međutim navečer kad sam došao s posla više ne. Baš skidam sa Blizzarda updateove pa ću vidjet što će se riješit...
06.05.2006 | 19:21
ja imam warcraft 3 i gram ga na netu i desio mi se taj problem. rijesio sam ga tako da bi u Audio MIDI setup (Applications-> utilites) pod autio input mijenjao format. vise mi se nije desavao taj problem.
06.05.2006 | 21:57
Evo, skinuo sam update i instalirao ga. Nije se desilo ništa, međutim nakon restarta stvar funkcionira i zvukovi su OK. Mislim da je update v1.20d.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.
  • damir1: pozzz svima , da li ima netko problema s iOS 18.6 ? hvala
  • mbp2009: Odlično za PBZ, ali vidim sad da je baterija katastrofa pa onda ću preskočiti dok to ne srede
  • Damirst: Koristim aplikaciju PBZ, istalirao sam public verziju 26 i sve uredno radi
  • Borisone: Čak i da sada radi, možda ju slijedeća public beta skrši
  • Borisone: Prevelika kocka. Ako na iPhonu imaš internet bankarstvo i/ili ostale bitne aplikacije ne savjetujem prelazak na novu slijedeću veliku verziju dok nije na prvoj reviziji (npr. iOS 26.1)
  • mbp2009: Ekipa, itko na ios PB? Zanima me par stvari ali brine me samo pbz aplikacija
  • Yonkis: Ozzy se pridružio legendama :(
  • stefanjos: RIP ozzy!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, marioart, Riba, smayoo, Anonimci (985)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO