prelazak na mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prelazak na mac-a

21.03.2006 | 12:24
pozdrav

prvo u mac sam se kao i svi zaljubio odmah cim sam poceo s njim radit. ali ima tih softwerskih nedostataka preko kojih se jednostavno ne moze preci:

1.) prvo dajte neki funkcionalni video player, necu stalno kombinirati cellulo, movie time, i mplayer, mislim dosadno je, a sramota je da je jobs tako bahat da ne moze staviti normalni player, nego ga moras kupiti (mislim na pro verziju QUICK TIMEA koju nikako ne mogu naci ni skinuti s neta

2.) strong dc++, shakespeer nije alternativa, tko koristi dc klijente zna zasto, a to je nezamjenjivi alat za download s neta, mada torrenti imaju svoje zadovoljavajuce klijente za mac, a i lime wire je dobar

3.) podrska hardvera za mac, recimo imam creativovu usb eksternu varijantu zvucne koja mi je zakon, zvuk s iMaca mi nije toliko kvalitetan, te je glupo da nema softvera za mac.

4.) mobitel mi nema mac varijantu softvera....nevjeroatno:-) motorola v3

5.) programcici za divx i xvid encoding, autogk, za mp3 kao Exact audio copy

6.) igre, iako ne igram ne bi skodilo da ih ima (nema 99% njih za mac, ma sto god vi mislili:-)

ima jos sitnica.....

sto mislite, bu bilo toga za mac-a u buducnosti? ako ce bit, bacam pc-a odmah:-)
21.03.2006 | 14:20
kume ovako.okani se imaca,motorolu baci u smece/ionako su jedni od najgorih na svijetu/,za igre kupi playstation/za to ti ne treba ni mac ni pc/,za petljanje sa brdo gluposti ti je dosta pc/mac ti za to ne treba/,a za sve ostale zelje obrati se steve jobsu.i stav prema macu morat ces promijenit/no offence/.nemoj si previse usporedjivat mac sa history glupostima.ima tu nesto bolje i drugacije.ali je toliko bolje da nije cak ni usporedivo sa pcjem.you just don`t dig yet
21.03.2006 | 14:38
1) zaboravljaš da je i na pc potrebno natrpat playere sa kojekakvim codecima
2)koristi p2p, ili IRC (snak)
3)nađi hardver koji ima podršku, morat ćeš malo tražit jer je NAŠE tržište slabo zastupljeno sa Mac hardwerom
4)motorola nikad nije imala podršu za Mac, a V3 je ionako šminka mobitel, jer sa 5mb memorije, hm . . .
5)jedno ime ffmpegx
6)Mac nikad nije bio igraća konzola

Za sve ostale stvari ćeš saznati kroz vrijeme i nemoj se ljutiti ali kao što je \"gosinisha\" rekao - you just don`t dig yet
21.03.2006 | 17:19
Kao najprvije, ne razmem zakaj bi htel preći na Mac-a, kad sve kaj tražiš, očito, poznaješ na pc-u i imaš zadovoljavajuća, također očito, iskustva!?!? No netko je rekel da je život umjetnost kompromisa, pa bum i ja prvo dovel svoju spiku na level našeg umjetnog hrvatskog čušpajz jezika, samo s štokavskim premisama.

No dobrodošel u svijet dvojbi! Nekima Mac (ali i nekima pc) donosi sva potrebna i znana rješenja, no kod tebe prepoznajem retorički pristup, pa ću u tvom tonu i nastaviti da bi saznal više i nove mogućnosti, kroz subjektivnost tuđih očiju ušiju i ostalih nesavršenih ljudskih re-per-ceptora.

Baviš se glazbom i zadovoljava te USB-kartica?!? Ja nisam naišel na zadovoljavajuću s obzirom na latency, no već par godina ne tražim ništa ispod Firewire (jedinice), jer mi je SVE presporo(!!!!) pa možda i ne znam aktualnu situaciju.
Svakako preporučam Hammerfall/Nuendo/ProTools standarde, bil buš jako zadovoljan! Za amatersko slušanje i igranje, ovisiš i o pojačalu koje kupiš i monitorima (zvučnicima) koji reproduciraju digitalni (spojiš mac s optikom i izbjegneš kartičnu DA konverziju).

Divixi te zadovoljavaju? Vizualno? Zvučno? ja mislim da sve postoji i na Macu, kao što znam da je slučaj s mp3-jem, no za divix i xyVIX ne poznajem, to buju ti drugi rekli. Ja osobno samo znam da mogu gledati divixe na svom Macu!

Mobitel je preduvjet za komunikaciju u poslu, ali teško da može biti razlogom da se voziš biciklom na posel po zimi!

Za igrice sam tudum, imam one neke Bombs, Tetris i neke ribice kaj ih gađaš s kamenjem za razbibrigu... ne mešam sebe!

Evo vidiš možda ti moja pitanja pomognu! Zato ih i pišem.

Drugo ako si \"AUDIO\" zainteresiran, postoji na forumu par dijametralno suprotnih konzumenata glazbe (i okolo negu-to bi trebalo biti smešno, na makedonskom, no nek mi se sad makedonac još koji ne uvredi!!! to je iz jedno vica o Dimčetu i još nekom... no...), u Machrvata, pa vidi kojima pripadaš, i prokomuniciraj s istomišljenicima, privatnim porukama, samo onda ti je to jednostrano, ovak lupi temu i od par tema koje se svedu na vrijeđanja, i djeljenja kretena, jer prirodno da si gluplji od njizi najpametnijeh, upoznaš i one koji ti pišu dobronamjerno i sve nađeš što te zanima.

Dilema postavljena o prelasku na Mac zbog glazbe je također diskutabilna, jer zahtjeva bolje i preciznije razmatranje želja, mogućnosti i onog što je sasvim individualno, dakle osobnosti.

Za zahtjevan rad trebaš najjače strojeve i najkvalitetniji external hardware, bez obzira na platformu ili stil glazbe.

Niti jedan kompjuter nije \"The Rješenje\", rješenje nije vjerojatno ni kad imaš svu lovu svijeta, najbolji studio, najbolje suradnike koji te nose i stvaraju od tebe tvoj maksimum, pa se okreneš rješavanju boje kože, osobne ljepote, uff lepi sam si, pa skužiš i male bijele dječake... Znaš na koga mislim, a tako je bio dobar dok je volio Dianu Ross!

Dakle ovo s \"keep digin' man\" si u stvari već započelo u ovoj temi, na ovom siteu!!!
(Ne zaboravi da je automehaničar na drugoj adresi, rabin, pop, hođa ili svečenik na trećoj, a doktor u bolnici ili ambulanti iako i bežična veza nije loša, bar za naručit se, ali znam imaš mobitel, dovoljno!)

Ne daj se isprovocirati, čitaj ono što te zanima i pitaj slobodno, zato ovaj forum i postoji, a i mi svi ovdje!

I, s obzirom na temu - sretno u glazbi, ostalo je nošnja!!!
21.03.2006 | 17:45
uff...... , ako se tko prvi mora ispričati, onda sam to ja!!

Pobrkao sam postove,

tj pitanja tkoste i moritulasa,

pa obadvojici isprika,
jer sam pisal na brzinu i napravil brdo krivih pretpostavki.

No ako to uzmete u obzir, i sreću da sam sam to odmah skužil pa se nećete morat pitati o čemu to ovaj, možda iz rezimea, obadvojica zakopate u svoju problematiku lakše, i dublje, i zanemarite suvišno čuđenje u saznanju

iza kakvih imena
NE stoji Jabučnjak krema
i kakvih kretena
ovdje sve nema

21.03.2006 | 17:52
Hm, da vidimo...
1.) Moraš prvo reći što je to \"normalni\" player? Mplayer meni sluzi za 99% potreba, quicktime player je koma, ali u čemu je problem kada ima hrpa besplatnih alternativa. Inače QuickTime Pro se samo registrira postojeći, ne downloada se zasebno.

2.) i 3.) - Tough luck, što bi rekli.

4.) Kakav softver? Pa iSync ugrađen u OS ti ga podržava.

5.) Neću komentirati jer se time uopće ne bavim

6.) Bah, nema do konzola.
21.03.2006 | 18:12
....2) StrongDC++ = Shakespeer
21.03.2006 | 19:25
miomika je napisao:
....2) StrongDC++ = Shakespeer

Are u sure?
Ako ima verzija za Mac, odmah postaj link...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 4 sati
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...
  • drlovric: Ja nekako vjerujem da ovo nije bilo jos uvijek ni planirano, vec su to sfusali na brzinu da izadje prije vremena. Cisto da malo zamaskiraju AI blazamu. Da se pise o necemu drugome. NIkakvu konkretnu vrijednost korisnici nisu dobili ovom promjenom.
  • CoffeePod: @drlovric Malo je reć da su se za*ebali. Prezentacija na WWDC je izgledalja lijepo, ali to su bili cherry pickani trenutci, i sve je bilo uvećano. Liquid Glass ne funkcionira dobro na našim malim ekranima.
  • CoffeePod: @hal9000 Probao ga na M2 Airu od djevojke, jer se njoj svidio dizajn sučelja. Ukratko, laptop je vidno usporio sa animacijama, performanse su zagušene. Stvarno je istina da treba pričekati tek idući release kada se ovako velike promjene naprave. Što se mene tiče, svi xOS26 su i dalje Beta.
  • hal9000: @Yonkis: :D :D :D
  • drlovric: .1 bete vec doziraju transparentnost. Skontali su da su na puno mjesta pretjerali, pa se to sada mijenja sa frosty staklom :)
  • Yonkis: hal9000: pretvorio sam se u uho
  • hal9000: Novi dizajn novog MacOS-a je TRAGEDIJA!
  • CoffeePod: Samo se sjetim njegove izjave "We don't ship junk!"
  • CoffeePod: Mene iskreno zanima reakcija Jobs na Tahoe26 i novi iOS26. Znam da je samo volio "lickable" user interface ali ovo izgleda toliko cartoony i bloated da se izgubio premium look.
  • hal9000: Ako ne revolucionaran (a siguran sam da bi ih bilo), što god da je, bilo bi bez kompromisa i jednostavno radilo bez je*emti.
  • VanjusOS: sve nas zanima što bi bilo da je još poživio... da li bismo imali još koji revolucionarni proizvod? ja sam uvjeren da bismo imali i više od jednog..
  • hal9000: @VanjusOS: Ah, kad se sjetim Jobs-a i kako je dobro vodio Apple, dođe mi da sada zaplačem. Kako u zezanciji znam reći: "Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno!"
  • VanjusOS: jučer bila godišnjica Jobsove smrti - zar nitko nije se sjetio toga?
  • dpasaric: Vidim da vam treba više ljubavi, pa nešto s puno pozitive... :)
  • dpasaric: Novi članak na naslovnici! :)
  • drlovric: Ako imamo nekog vlasnika pausalnog obrta, molim da mi se javi. Hvala.
  • Bertone: Sad sam zbunjen, toliko da sam išao googlati da li se što promijenilo oko pojma "tašt", ali kako nije, ne razumijem pitanje ili zašto si došao do takvog zaključka :/
  • drpongrac23: @Bertone- Zašto si pun taštine?!?!
  • Tito: Baš gleado prošli tjedan u Kinoteci
  • Yonkis: [link] ako niste gledali u kinu (Art Kinu) onda morate pogledati na HRT2, večeras, rekao bih da je must-see za sve koji su iz Rijeke
  • Bertone: I tako se od pitanja da li djetetu (za koje ne znamo koliko ima godina) isplati uzeti laptop, došli smo do čiji je ve*i :D
  • jura22: Naveo primjer. Postoje i editori za jednanzbe na macOS-u.
  • smayoo: Pages koristi standardni LaTeX za jednadžbe, kao i LibreOffice (LO ima još i neki legacy sistem od OpenOfficea), a MS Office koristi svoj neki vrlo nepraktičan sistem, oduvijek. Tko piše puno jednadžbi u svojim tekstovima, nauči se LaTeXu jako brzo i puno je brži i efikasniji nego s MSO, na bilo kojoj platformi.
  • jura22: Za unijeti jednandžbu u Pages treba naučiti prohgramirati.
  • jura22: MSO na macOS-u ne radi kao na WIN. Recimo Mail Merge je neupotrebljiv ako ima iole više slogova. Kao tekst procesor je OK, ali je i Pages isto OK.
  • drlovric: Ako bas hoces Air, instaliraj Parallels i opet vrti nativnu verziju Win Office paketa. Radi to dobro.
  • drlovric: Autori MS Office za Win i Mac nisu nikada otisli niti na team building, a kamoli radili skupa. Ta dva proizvoda nemaju zive veze jedan s drugim :)
  • Bertone: Kako to? Pa rekao si da MacOS bolje koristi hardverske resurse :P
  • drpongrac23: @Bertone - evo vidiš, baš suprotno. MS Office na PC-u radi daleko brže i uglađenije nego na Mac-u. Baš si fulao od prve :)
  • Yonkis: jer jabučnjak nije optimiziran ;/
  • ping: Zašto na iPadu ne mogu skrolat u vikalici?
  • Bertone: Imaš pravo, M$ Office na PC-u i W11 piše što korisnik stisne na tipkovnici, dok na MBP i MacOS-u isti taj office radi na misli korisnika :D
  • drpongrac23: Mješate RAM i takt CPU na PC-u i na Mac-u. Dva potpuno različita OS-a koji iskoristavaju resurse na potpuno drugačiji način. Mac je Mac, a PCje PC.
  • Bertone: ??
  • drpongrac23: Mješate RAM 8

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, drlovric, Ender, m@xym, Riba, Anonimci (416)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO