prelazak na mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prelazak na mac-a

21.03.2006 | 12:24
pozdrav

prvo u mac sam se kao i svi zaljubio odmah cim sam poceo s njim radit. ali ima tih softwerskih nedostataka preko kojih se jednostavno ne moze preci:

1.) prvo dajte neki funkcionalni video player, necu stalno kombinirati cellulo, movie time, i mplayer, mislim dosadno je, a sramota je da je jobs tako bahat da ne moze staviti normalni player, nego ga moras kupiti (mislim na pro verziju QUICK TIMEA koju nikako ne mogu naci ni skinuti s neta

2.) strong dc++, shakespeer nije alternativa, tko koristi dc klijente zna zasto, a to je nezamjenjivi alat za download s neta, mada torrenti imaju svoje zadovoljavajuce klijente za mac, a i lime wire je dobar

3.) podrska hardvera za mac, recimo imam creativovu usb eksternu varijantu zvucne koja mi je zakon, zvuk s iMaca mi nije toliko kvalitetan, te je glupo da nema softvera za mac.

4.) mobitel mi nema mac varijantu softvera....nevjeroatno:-) motorola v3

5.) programcici za divx i xvid encoding, autogk, za mp3 kao Exact audio copy

6.) igre, iako ne igram ne bi skodilo da ih ima (nema 99% njih za mac, ma sto god vi mislili:-)

ima jos sitnica.....

sto mislite, bu bilo toga za mac-a u buducnosti? ako ce bit, bacam pc-a odmah:-)
21.03.2006 | 14:20
kume ovako.okani se imaca,motorolu baci u smece/ionako su jedni od najgorih na svijetu/,za igre kupi playstation/za to ti ne treba ni mac ni pc/,za petljanje sa brdo gluposti ti je dosta pc/mac ti za to ne treba/,a za sve ostale zelje obrati se steve jobsu.i stav prema macu morat ces promijenit/no offence/.nemoj si previse usporedjivat mac sa history glupostima.ima tu nesto bolje i drugacije.ali je toliko bolje da nije cak ni usporedivo sa pcjem.you just don`t dig yet
21.03.2006 | 14:38
1) zaboravljaš da je i na pc potrebno natrpat playere sa kojekakvim codecima
2)koristi p2p, ili IRC (snak)
3)nađi hardver koji ima podršku, morat ćeš malo tražit jer je NAŠE tržište slabo zastupljeno sa Mac hardwerom
4)motorola nikad nije imala podršu za Mac, a V3 je ionako šminka mobitel, jer sa 5mb memorije, hm . . .
5)jedno ime ffmpegx
6)Mac nikad nije bio igraća konzola

Za sve ostale stvari ćeš saznati kroz vrijeme i nemoj se ljutiti ali kao što je \"gosinisha\" rekao - you just don`t dig yet
21.03.2006 | 17:19
Kao najprvije, ne razmem zakaj bi htel preći na Mac-a, kad sve kaj tražiš, očito, poznaješ na pc-u i imaš zadovoljavajuća, također očito, iskustva!?!? No netko je rekel da je život umjetnost kompromisa, pa bum i ja prvo dovel svoju spiku na level našeg umjetnog hrvatskog čušpajz jezika, samo s štokavskim premisama.

No dobrodošel u svijet dvojbi! Nekima Mac (ali i nekima pc) donosi sva potrebna i znana rješenja, no kod tebe prepoznajem retorički pristup, pa ću u tvom tonu i nastaviti da bi saznal više i nove mogućnosti, kroz subjektivnost tuđih očiju ušiju i ostalih nesavršenih ljudskih re-per-ceptora.

Baviš se glazbom i zadovoljava te USB-kartica?!? Ja nisam naišel na zadovoljavajuću s obzirom na latency, no već par godina ne tražim ništa ispod Firewire (jedinice), jer mi je SVE presporo(!!!!) pa možda i ne znam aktualnu situaciju.
Svakako preporučam Hammerfall/Nuendo/ProTools standarde, bil buš jako zadovoljan! Za amatersko slušanje i igranje, ovisiš i o pojačalu koje kupiš i monitorima (zvučnicima) koji reproduciraju digitalni (spojiš mac s optikom i izbjegneš kartičnu DA konverziju).

Divixi te zadovoljavaju? Vizualno? Zvučno? ja mislim da sve postoji i na Macu, kao što znam da je slučaj s mp3-jem, no za divix i xyVIX ne poznajem, to buju ti drugi rekli. Ja osobno samo znam da mogu gledati divixe na svom Macu!

Mobitel je preduvjet za komunikaciju u poslu, ali teško da može biti razlogom da se voziš biciklom na posel po zimi!

Za igrice sam tudum, imam one neke Bombs, Tetris i neke ribice kaj ih gađaš s kamenjem za razbibrigu... ne mešam sebe!

Evo vidiš možda ti moja pitanja pomognu! Zato ih i pišem.

Drugo ako si \"AUDIO\" zainteresiran, postoji na forumu par dijametralno suprotnih konzumenata glazbe (i okolo negu-to bi trebalo biti smešno, na makedonskom, no nek mi se sad makedonac još koji ne uvredi!!! to je iz jedno vica o Dimčetu i još nekom... no...), u Machrvata, pa vidi kojima pripadaš, i prokomuniciraj s istomišljenicima, privatnim porukama, samo onda ti je to jednostrano, ovak lupi temu i od par tema koje se svedu na vrijeđanja, i djeljenja kretena, jer prirodno da si gluplji od njizi najpametnijeh, upoznaš i one koji ti pišu dobronamjerno i sve nađeš što te zanima.

Dilema postavljena o prelasku na Mac zbog glazbe je također diskutabilna, jer zahtjeva bolje i preciznije razmatranje želja, mogućnosti i onog što je sasvim individualno, dakle osobnosti.

Za zahtjevan rad trebaš najjače strojeve i najkvalitetniji external hardware, bez obzira na platformu ili stil glazbe.

Niti jedan kompjuter nije \"The Rješenje\", rješenje nije vjerojatno ni kad imaš svu lovu svijeta, najbolji studio, najbolje suradnike koji te nose i stvaraju od tebe tvoj maksimum, pa se okreneš rješavanju boje kože, osobne ljepote, uff lepi sam si, pa skužiš i male bijele dječake... Znaš na koga mislim, a tako je bio dobar dok je volio Dianu Ross!

Dakle ovo s \"keep digin' man\" si u stvari već započelo u ovoj temi, na ovom siteu!!!
(Ne zaboravi da je automehaničar na drugoj adresi, rabin, pop, hođa ili svečenik na trećoj, a doktor u bolnici ili ambulanti iako i bežična veza nije loša, bar za naručit se, ali znam imaš mobitel, dovoljno!)

Ne daj se isprovocirati, čitaj ono što te zanima i pitaj slobodno, zato ovaj forum i postoji, a i mi svi ovdje!

I, s obzirom na temu - sretno u glazbi, ostalo je nošnja!!!
21.03.2006 | 17:45
uff...... , ako se tko prvi mora ispričati, onda sam to ja!!

Pobrkao sam postove,

tj pitanja tkoste i moritulasa,

pa obadvojici isprika,
jer sam pisal na brzinu i napravil brdo krivih pretpostavki.

No ako to uzmete u obzir, i sreću da sam sam to odmah skužil pa se nećete morat pitati o čemu to ovaj, možda iz rezimea, obadvojica zakopate u svoju problematiku lakše, i dublje, i zanemarite suvišno čuđenje u saznanju

iza kakvih imena
NE stoji Jabučnjak krema
i kakvih kretena
ovdje sve nema

21.03.2006 | 17:52
Hm, da vidimo...
1.) Moraš prvo reći što je to \"normalni\" player? Mplayer meni sluzi za 99% potreba, quicktime player je koma, ali u čemu je problem kada ima hrpa besplatnih alternativa. Inače QuickTime Pro se samo registrira postojeći, ne downloada se zasebno.

2.) i 3.) - Tough luck, što bi rekli.

4.) Kakav softver? Pa iSync ugrađen u OS ti ga podržava.

5.) Neću komentirati jer se time uopće ne bavim

6.) Bah, nema do konzola.
21.03.2006 | 18:12
....2) StrongDC++ = Shakespeer
21.03.2006 | 19:25
miomika je napisao:
....2) StrongDC++ = Shakespeer

Are u sure?
Ako ima verzija za Mac, odmah postaj link...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 10 minuta
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, rkoren5, tino1, Anonimci (581)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO