Kompatibilan software mobitela
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kompatibilan software mobitela

• mmariom
  • Posjetitelj
05.01.2006 | 21:01
Zna li netko kako mogu provjeriti koji je software mobitela kompatibilan s Macom. Recimo, Nokia 8800 je, s njom dolazi i Nokia Collector a Motorola v3i nije, makar ima podršku za iTunes. Na njenom cd je samo software za PC.
06.01.2006 | 11:27
Samo tako da pitaš proizvođaća ili da pregledaš njihove strane - ako ima šta za mac-a ond skineš
06.01.2006 | 12:46
Kakav software te tocno zanima? Motorolu radi preko iSynca sigurno a moguce i 8800 ako ista ima MLSync.
  • mmariom
  • Posjetitelj
06.01.2006 | 20:37
8800 mi radi preko Nokia Collector i to je ok, a Motorola ne radi nikako. Ne radi mi ni preko iSync. Kaze mi da iSync can not connect to this device. Govorim o Motoroli v3i, dakle ne v3 nego v3i. Trazim program preko kojega mogu prebacivati slike i melodije s mobitela na komp. Inace, za Nokiju ni ne treba program, jer sve ide preko bluetootha.
06.01.2006 | 20:47
Pomoc!
Imam iMac (450/G3), na koji, naravno ne mogu instalirati software svog novog mobilnog telefona SonyEricsson w800i, jer je isti radjen za PC, of course. Na SE stranicama nema rjesenja.
Help!
  • mmariom
  • Posjetitelj
06.01.2006 | 21:12
odi na versiontracker.com i upisi tamo mobile ili gsm, mislim da sam vidio software za SE.
06.01.2006 | 22:13
Instalirao neke stvari sa vtrackera...uzalud...ne sljaka...jedina reakcija na mobitelu nakon spajanja na comp = \"punjenje\"...
Hvala, u svakom slucaju...ako ima jos kakvih savjeta...
06.01.2006 | 22:35
\"Punjenje\"? Pretpostavljam da se spajas Bluetoothom a ne USB kabelom.
06.01.2006 | 22:36
V3 radi pa sam pretpostavljao da bi i V3i trebao raditi, mozda sam u krivu...nisu li razlike minorne?
06.01.2006 | 23:00
preko USBa
06.01.2006 | 23:07
Zaboravi USB, w800i radi sasvim fino preko Bluetootha naravno. Evo ti i jedna zanimljiva stranica:
mobile.feisar.com/
Dopuna: da bi w800 radio trebas imati iSync 2.1 dakle OS X 10.4 najmanje. I bluetooth sto mozda nemas jer vidim da imas G3 Mac, ali i to se da rijesiti kupovinom USB Bluetooth donglea za 100njak kuna.
  • mmariom
  • Posjetitelj
06.01.2006 | 23:20
Pa razlika je u memoriskoj kartici, 1.3 mpx kameri, bojama oba ekrana i mp3 playeru...bar koliko sam ja skuzio, ne razumijem zasto ne radi... nije mi jesano.
  • mmariom
  • Posjetitelj
06.01.2006 | 23:21
Uspio sam ju spojiti s usb kablom. Pojavi se ona ikona \"no name\" i tamo se sve može prebacivati. Nije bas bežično al ide....
  • mmariom
  • Posjetitelj
06.01.2006 | 23:23
ova stranica je odlicna za SE, znas li moza postoji li neka takva stranica za motorolu ili nokiu?
07.01.2006 | 01:34
Sto se V3i tice, vjerojatno je u pitanju neka banalnost poput dodavanja koda uredjaja koji se promijenio u neki konfiguracijski file...moralo bi biti negdje po netu. Sto se tice stranica na netu ne bih znao, na ovo sam slucajno naletio.
08.01.2006 | 00:48
...ovo stvarno postaje frustrirajuce...kupih usb bluetooth adapter...kako insatalirat software na cijem quick instalation guide-u pise: this product works with the following operating system: Windows XP, Me, 2000, 98 Second Edition...kupljeno u Apple-ovom shopu u maksimirskoj btw.
dodje mi da se prebacim na glupi pc
08.01.2006 | 00:57
uguraj ga za pocetak u USB port
Meni MSI radi
08.01.2006 | 01:18
yeaaaaaaaaaaahhhhhhh!!!!!
r-a-a-a-a-a-d-i!!!!
tnx mr.riba i ostali!!!!!!
ovo je odsada moj houm pejdz!!!!

teeeeenkjuuuuuuuuuuuuu
08.01.2006 | 01:20
Za mac ti nisu potrebni driveri za bluetooth. That's way Mac OSX realy is plug & play.
08.01.2006 | 01:24
jesjesjes
mac rulzzz!!!
08.01.2006 | 02:03
I couldn't agree more...

Samo me ljuti šta microsoft kopira od apple-a. Pogledajte windows vista. Čista kopija exposé-a. I kopiraju aqua gui(pogledajte kako izgledaju folderi). Kopiraju widgeta koje oni zovu gadgeti. Dobro moje rješavanje sa frustracijama nije za ovaj topic. Damn you microsoft!!!!!!!!!!!!!!!!

Al windowsi nikad neće biti mac os, pc nikad neće biti macintosh,pc nikad neće biti plug & play, microsoft nikad neće biti apple.

Da nema apple-a mi dan danas možda nebi znali za usb,firewire i nikad nebi znali za uživanje u radu sa računalom, nikad ne bi mislili da kompjutor može biti ljep i nikad nebi živjeli u crashles wourldu.
Dadonino nemoj više nikad reći tu zabranjenu rećenicu: \"dodje mi da se prebacim na glupi pc \" . I rest my case.
08.01.2006 | 15:51
A philosopher once wrote: \"You need three things to have a good life; one, a meaningful relationship; two a decent job of work; and three, to make a difference.\" (\"The Office\"/Christmas Special)

mac&w800i make it!
08.01.2006 | 16:14
To make a difference you have to : Think different.
:-D
18.01.2006 | 12:54
Na macosxhints se u međuvremenu pojavilo rješenje za V3i preko USB kabela koje prenosim u cijelosti:
iSync does not officially support the Motorola V3i yet -- however, you can make it work. I've not been able to coax Bluetooth into working on my Vodaphone-modified version just yet, but it is certainly possible to get iSync going via USB.
First open /Applications -> iSync.app -> (Control-click and choose Show Package Contents) -> Contents -> Plugins -> ApplePhoneConduit.syncdevice -> Contents -> Plugins -> PhoneModelsSync.phoneplugin -> Contents -> Resources -> MetaClasses.plist and find the entry for the RAZR V3. Duplicate this section and modify all instances of V3 to read V3i (except in the icon name).
Now plug your phone into the USB cable, open iSync and select Add Device; you should see the RAZR V3i pop-up. Double-click to add, and you are sorted.
You may receive the message \"service cannot be started,\" especially if you've been playing with Bluetooth prior to testing the USB cable. If you restart the phone, this will go away.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 4 sati
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...
  • drlovric: Ja nekako vjerujem da ovo nije bilo jos uvijek ni planirano, vec su to sfusali na brzinu da izadje prije vremena. Cisto da malo zamaskiraju AI blazamu. Da se pise o necemu drugome. NIkakvu konkretnu vrijednost korisnici nisu dobili ovom promjenom.
  • CoffeePod: @drlovric Malo je reć da su se za*ebali. Prezentacija na WWDC je izgledalja lijepo, ali to su bili cherry pickani trenutci, i sve je bilo uvećano. Liquid Glass ne funkcionira dobro na našim malim ekranima.
  • CoffeePod: @hal9000 Probao ga na M2 Airu od djevojke, jer se njoj svidio dizajn sučelja. Ukratko, laptop je vidno usporio sa animacijama, performanse su zagušene. Stvarno je istina da treba pričekati tek idući release kada se ovako velike promjene naprave. Što se mene tiče, svi xOS26 su i dalje Beta.
  • hal9000: @Yonkis: :D :D :D
  • drlovric: .1 bete vec doziraju transparentnost. Skontali su da su na puno mjesta pretjerali, pa se to sada mijenja sa frosty staklom :)
  • Yonkis: hal9000: pretvorio sam se u uho
  • hal9000: Novi dizajn novog MacOS-a je TRAGEDIJA!
  • CoffeePod: Samo se sjetim njegove izjave "We don't ship junk!"
  • CoffeePod: Mene iskreno zanima reakcija Jobs na Tahoe26 i novi iOS26. Znam da je samo volio "lickable" user interface ali ovo izgleda toliko cartoony i bloated da se izgubio premium look.
  • hal9000: Ako ne revolucionaran (a siguran sam da bi ih bilo), što god da je, bilo bi bez kompromisa i jednostavno radilo bez je*emti.
  • VanjusOS: sve nas zanima što bi bilo da je još poživio... da li bismo imali još koji revolucionarni proizvod? ja sam uvjeren da bismo imali i više od jednog..
  • hal9000: @VanjusOS: Ah, kad se sjetim Jobs-a i kako je dobro vodio Apple, dođe mi da sada zaplačem. Kako u zezanciji znam reći: "Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno!"
  • VanjusOS: jučer bila godišnjica Jobsove smrti - zar nitko nije se sjetio toga?
  • dpasaric: Vidim da vam treba više ljubavi, pa nešto s puno pozitive... :)
  • dpasaric: Novi članak na naslovnici! :)
  • drlovric: Ako imamo nekog vlasnika pausalnog obrta, molim da mi se javi. Hvala.
  • Bertone: Sad sam zbunjen, toliko da sam išao googlati da li se što promijenilo oko pojma "tašt", ali kako nije, ne razumijem pitanje ili zašto si došao do takvog zaključka :/
  • drpongrac23: @Bertone- Zašto si pun taštine?!?!
  • Tito: Baš gleado prošli tjedan u Kinoteci
  • Yonkis: [link] ako niste gledali u kinu (Art Kinu) onda morate pogledati na HRT2, večeras, rekao bih da je must-see za sve koji su iz Rijeke
  • Bertone: I tako se od pitanja da li djetetu (za koje ne znamo koliko ima godina) isplati uzeti laptop, došli smo do čiji je ve*i :D
  • jura22: Naveo primjer. Postoje i editori za jednanzbe na macOS-u.
  • smayoo: Pages koristi standardni LaTeX za jednadžbe, kao i LibreOffice (LO ima još i neki legacy sistem od OpenOfficea), a MS Office koristi svoj neki vrlo nepraktičan sistem, oduvijek. Tko piše puno jednadžbi u svojim tekstovima, nauči se LaTeXu jako brzo i puno je brži i efikasniji nego s MSO, na bilo kojoj platformi.
  • jura22: Za unijeti jednandžbu u Pages treba naučiti prohgramirati.
  • jura22: MSO na macOS-u ne radi kao na WIN. Recimo Mail Merge je neupotrebljiv ako ima iole više slogova. Kao tekst procesor je OK, ali je i Pages isto OK.
  • drlovric: Ako bas hoces Air, instaliraj Parallels i opet vrti nativnu verziju Win Office paketa. Radi to dobro.
  • drlovric: Autori MS Office za Win i Mac nisu nikada otisli niti na team building, a kamoli radili skupa. Ta dva proizvoda nemaju zive veze jedan s drugim :)
  • Bertone: Kako to? Pa rekao si da MacOS bolje koristi hardverske resurse :P
  • drpongrac23: @Bertone - evo vidiš, baš suprotno. MS Office na PC-u radi daleko brže i uglađenije nego na Mac-u. Baš si fulao od prve :)
  • Yonkis: jer jabučnjak nije optimiziran ;/
  • ping: Zašto na iPadu ne mogu skrolat u vikalici?
  • Bertone: Imaš pravo, M$ Office na PC-u i W11 piše što korisnik stisne na tipkovnici, dok na MBP i MacOS-u isti taj office radi na misli korisnika :D
  • drpongrac23: Mješate RAM i takt CPU na PC-u i na Mac-u. Dva potpuno različita OS-a koji iskoristavaju resurse na potpuno drugačiji način. Mac je Mac, a PCje PC.
  • Bertone: ??
  • drpongrac23: Mješate RAM 8

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, m@xym, Riba, Anonimci (444)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?