Toast ne zeli prziti :((
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Toast ne zeli prziti :((

22.12.2005 | 12:46
\"The drive reported an error:
Sense Key = ILLEGAL REQUEST
Sense Code = 0x21, 0x02
BUFFER UNDERRUN\"

(poslije updatea airport softwarea)

22.12.2005 | 13:02
Uključi buffer under prevention u recorder setings, i drži ga UVIJEK uključenog. Trebalo bi sve riješiti.
i34.photobucket.com/albums/d150/SvenJTD/toast.jpg (vidi ovdje)
22.12.2005 | 14:03
Naravno da mi je ukljucen buffer under prevention

zatim izbaci \"the disk you iserted was not readable by this computer\"
a to je CD-rw obrisan na ovom stroju

(niti zeli prziti burn folder iz findera)
22.12.2005 | 14:07
na svim diskovima ili samo na njemu ?

baci toastove prefove u smeće i popravi permisions sa os x disca
22.12.2005 | 17:10
tako nešto se događa kad je pržilica na izdahu... to je prvi simptom, drugi da neće čitati pržene DVD-e koje je prije bez beda čitala... i tako dalje i tako dalje...
nemora bit, al po mom mišljenju vrlo vjerovatna mogućnost
22.12.2005 | 19:52
nakon par rebootova, brisanja i ponovnog przenja istih cd-rw u PCu sve se vratilo u normalu, zbilja ne razumijem kaj je bilo ,
- stroj je star svega 7 dana

da, tek sad sam skuzio da mi uopce ne ucutava przene dvd-r diskove premda jos nisam stavljo te diskove u ovaj iBook

(btw. znam da su decki u galeriji koristili svoje dvd-r diskove bez frke na ovom stroju)

bi li hardware test kaj otkrio u ovom stadiju \"umiranja\"?
22.12.2005 | 19:58
probaj, al prije popravi permissions ako znaš kako - možda je nešto u konfliktu.

Hm, zaboravio sam pitati, koji toast imaš 6 ili 7 ?
22.12.2005 | 21:00
imam toast 7.0; sad je sve u redu s toastom, jedino mi ne ocitava dvd-r medije

do sad sam koristio tude strojeve (ovo je moj prvi osobni mac, tak da nemam iskustva s prckanjem po sistemu, ne bi znao kako popraviti permissionse..)

kad ubacim dvd u combo zavrti se, zatim uspori.. u finderu se dvd ne pojavljuje u side baru.. nakon 3 minute sto je dvd u driveu otvori se sam od sebe toast.. otvorio sam disc info i tamo daje informacije o tom koko je to dvd-r medij isto kao i u \"disk utilityu\"

Name : MATSHITACD-RW CW-8124
Type : Disk

Disk Identifier : disk1
Media Name : MATSHITA CD-RW CW-8124 Media
Media Type : DVDROM
Connection Bus : ATA
Connection Type : Internal
Connection ID : Device 0
Device Tree : mac-io/ata-3@20000/@0:0
Locked : Yes
Writable : No
Ejectable : Yes
Mac OS 9 Drivers Installed : No
DVDROM : Yes
Optical Media Type : DVD-R
Device Type : CD-ROM, CD-R, CD-RW
Total Capacity : 3,1 GB (3.377.889.280 Bytes)
S.M.A.R.T. Status : Not Supported
Disk Number : 1
Partition Number : 0

toast disc info:

(btw. orginalne dvd-romove cita be 1/2 frke)
23.12.2005 | 11:33
Da nisu slučajno dvd-r od prica ???
Ako da, nemoj se zabrinjavat, znaju sami od sebe crknut od stajanja - mani ih je tako odišlo 20

A permissions se popravljaju ovako:

Umetneš os x disk u mac-a, klikneš na install os x, upišeš administratorski password, restart.
Mac će ti startati s dvd-a i pitat te koji jezik da koristiš, izaberi jedan (bilo koji) i klikni strelicu, nakon što ti se pojavi prvi prozor, odi u menu bar /utilities i izaberi discutility, kad se otvori klikni na ikonu harda u ljevom stupcu, te ćeš na dasnoj strani dolje vidjeti dva “gumba“. Jedan sa repair permissions i drugi vrify permissions - klikoni na repair.
Usput možeš napravit verify disk.

Kad završi - manu bar/startup disc - izaberi sistem i klikni restart
Gotovo
23.12.2005 | 18:32
hvala na tipsima ,
u glavnom evo danas uspijeva ocitavati \"bulkpaq\"( ) dvd-r R4.7 8x dok princo 4x jednostavno ne moze ocitati (a u PiCeku mi rade normalno)
repairat cu permissionse, baciti jedan hardware test, ii pratit situaciju kako ce se razvijati dalje..

tnx.
23.12.2005 | 19:00
Izbjegavaj Princo - niš nevalja IMO
24.12.2005 | 16:22
svenjtd je napisao:

Dobro si mu rekao - Princo i Kvark su koma.

Traxdata ili Verbatim. Mislim i TDK. Sve ostalo ne vrijedi ni isprobavati.

Nisu mi jasni ljudi koji kupuju najjeftinije medije a na njih stavljaju svoje backupove, drage stvari, uspomene ili vrijedne dokumente. Ono, čudaci
24.12.2005 | 16:56
Za sad mi je najbolja Arita - al ju je teško nabavit
24.12.2005 | 19:13
Vanjuška je napisao:
svenjtd je napisao:

Dobro si mu rekao - Princo i Kvark su koma.

Traxdata ili Verbatim. Mislim i TDK. Sve ostalo ne vrijedi ni isprobavati.

Nisu mi jasni ljudi koji kupuju najjeftinije medije a na njih stavljaju svoje backupove, drage stvari, uspomene ili vrijedne dokumente. Ono, čudaci

Verbatim je Δ & Ω u proizvodnji optickih medija to se potvrdilo kroz godine..
(a poslove i razne dokumente od musterija dobivam na svem i svacem)

(btw. mom combu se nije sidao TDK cd-rw)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (383)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO