Toast ne zeli prziti :((
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Toast ne zeli prziti :((

22.12.2005 | 12:46
\"The drive reported an error:
Sense Key = ILLEGAL REQUEST
Sense Code = 0x21, 0x02
BUFFER UNDERRUN\"

(poslije updatea airport softwarea)

22.12.2005 | 13:02
Uključi buffer under prevention u recorder setings, i drži ga UVIJEK uključenog. Trebalo bi sve riješiti.
i34.photobucket.com/albums/d150/SvenJTD/toast.jpg (vidi ovdje)
22.12.2005 | 14:03
Naravno da mi je ukljucen buffer under prevention

zatim izbaci \"the disk you iserted was not readable by this computer\"
a to je CD-rw obrisan na ovom stroju

(niti zeli prziti burn folder iz findera)
22.12.2005 | 14:07
na svim diskovima ili samo na njemu ?

baci toastove prefove u smeće i popravi permisions sa os x disca
22.12.2005 | 17:10
tako nešto se događa kad je pržilica na izdahu... to je prvi simptom, drugi da neće čitati pržene DVD-e koje je prije bez beda čitala... i tako dalje i tako dalje...
nemora bit, al po mom mišljenju vrlo vjerovatna mogućnost
22.12.2005 | 19:52
nakon par rebootova, brisanja i ponovnog przenja istih cd-rw u PCu sve se vratilo u normalu, zbilja ne razumijem kaj je bilo ,
- stroj je star svega 7 dana

da, tek sad sam skuzio da mi uopce ne ucutava przene dvd-r diskove premda jos nisam stavljo te diskove u ovaj iBook

(btw. znam da su decki u galeriji koristili svoje dvd-r diskove bez frke na ovom stroju)

bi li hardware test kaj otkrio u ovom stadiju \"umiranja\"?
22.12.2005 | 19:58
probaj, al prije popravi permissions ako znaš kako - možda je nešto u konfliktu.

Hm, zaboravio sam pitati, koji toast imaš 6 ili 7 ?
22.12.2005 | 21:00
imam toast 7.0; sad je sve u redu s toastom, jedino mi ne ocitava dvd-r medije

do sad sam koristio tude strojeve (ovo je moj prvi osobni mac, tak da nemam iskustva s prckanjem po sistemu, ne bi znao kako popraviti permissionse..)

kad ubacim dvd u combo zavrti se, zatim uspori.. u finderu se dvd ne pojavljuje u side baru.. nakon 3 minute sto je dvd u driveu otvori se sam od sebe toast.. otvorio sam disc info i tamo daje informacije o tom koko je to dvd-r medij isto kao i u \"disk utilityu\"

Name : MATSHITACD-RW CW-8124
Type : Disk

Disk Identifier : disk1
Media Name : MATSHITA CD-RW CW-8124 Media
Media Type : DVDROM
Connection Bus : ATA
Connection Type : Internal
Connection ID : Device 0
Device Tree : mac-io/ata-3@20000/@0:0
Locked : Yes
Writable : No
Ejectable : Yes
Mac OS 9 Drivers Installed : No
DVDROM : Yes
Optical Media Type : DVD-R
Device Type : CD-ROM, CD-R, CD-RW
Total Capacity : 3,1 GB (3.377.889.280 Bytes)
S.M.A.R.T. Status : Not Supported
Disk Number : 1
Partition Number : 0

toast disc info:

(btw. orginalne dvd-romove cita be 1/2 frke)
23.12.2005 | 11:33
Da nisu slučajno dvd-r od prica ???
Ako da, nemoj se zabrinjavat, znaju sami od sebe crknut od stajanja - mani ih je tako odišlo 20

A permissions se popravljaju ovako:

Umetneš os x disk u mac-a, klikneš na install os x, upišeš administratorski password, restart.
Mac će ti startati s dvd-a i pitat te koji jezik da koristiš, izaberi jedan (bilo koji) i klikni strelicu, nakon što ti se pojavi prvi prozor, odi u menu bar /utilities i izaberi discutility, kad se otvori klikni na ikonu harda u ljevom stupcu, te ćeš na dasnoj strani dolje vidjeti dva “gumba“. Jedan sa repair permissions i drugi vrify permissions - klikoni na repair.
Usput možeš napravit verify disk.

Kad završi - manu bar/startup disc - izaberi sistem i klikni restart
Gotovo
23.12.2005 | 18:32
hvala na tipsima ,
u glavnom evo danas uspijeva ocitavati \"bulkpaq\"( ) dvd-r R4.7 8x dok princo 4x jednostavno ne moze ocitati (a u PiCeku mi rade normalno)
repairat cu permissionse, baciti jedan hardware test, ii pratit situaciju kako ce se razvijati dalje..

tnx.
23.12.2005 | 19:00
Izbjegavaj Princo - niš nevalja IMO
24.12.2005 | 16:22
svenjtd je napisao:

Dobro si mu rekao - Princo i Kvark su koma.

Traxdata ili Verbatim. Mislim i TDK. Sve ostalo ne vrijedi ni isprobavati.

Nisu mi jasni ljudi koji kupuju najjeftinije medije a na njih stavljaju svoje backupove, drage stvari, uspomene ili vrijedne dokumente. Ono, čudaci
24.12.2005 | 16:56
Za sad mi je najbolja Arita - al ju je teško nabavit
24.12.2005 | 19:13
Vanjuška je napisao:
svenjtd je napisao:

Dobro si mu rekao - Princo i Kvark su koma.

Traxdata ili Verbatim. Mislim i TDK. Sve ostalo ne vrijedi ni isprobavati.

Nisu mi jasni ljudi koji kupuju najjeftinije medije a na njih stavljaju svoje backupove, drage stvari, uspomene ili vrijedne dokumente. Ono, čudaci

Verbatim je Δ & Ω u proizvodnji optickih medija to se potvrdilo kroz godine..
(a poslove i razne dokumente od musterija dobivam na svem i svacem)

(btw. mom combu se nije sidao TDK cd-rw)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO