text processing about
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

text processing about

03.06.2005 | 11:05
Pitanje nije za književnike, ali mogu pomoći, kao i za svi one koji vole i znaju pisati na kompjuteru.

Da li se može nekom komandom u (textEditu ili Word-u) formatirati \"paiste-an\" tekst iz nekog izvora, na način da se izbjegnu suvišni prazni redovi i prostori. Naprosto da se cijeli tekst ispiše kao \"prozni\" bez novih poglavlja i praznih međuredova?
  • ozren
  • Posjetitelj
03.06.2005 | 12:32
da vrlo jednostavno...otvori taj text u texteditu i stisni jabuka+shift+T iliti Format>Make plane text, ako će to psstati samo txt i izgubiti sve suvisne atribute, a onda ga pejstaj u Word ili gdje vec zelis...sretno
03.06.2005 | 12:55
Nisam dobro postavio pitanje, da u tom formatu se gube slike, ali razmaci između poglavlja i prazni redovi ostaju!

EVO SLIKOVITIJE:

Udo Hurgens Dojenčeland

O navtašiman u našemen kraju...

Nekad ne tako davno, u Karpatskim jezerima podno Zvečeva, bio državni hotel, u kojem se rodio mladi Udek, od oca pipnjičara, slovijenca Muje, u hotelu Otel vuk lisicu.

Nakon samo nekoliko godjin kasnije, trijebo Udek zaridit paru, pa otvori sladomazoledarnu pored Otela.

Ni dva dana nisu prošla, od otvaranja, kad crče kafomat u Otelu i svi pohrliše na kafu u obližnju sladomazoledarnu!

Teško je izmišljati gluposti za nacrtati problem! No ipak sam posegnul za iluzijom vida....

E SAD JABUČNJACI; JA BIH JEDNIM POTEZOM HTEL:

Udo Hurgens Dojenčeland O navtašiman Nekad ne tako davno, u Karpatskim jezerima podno Zvečeva, bio državni hotel, u kojem se rodio mladi Udek, od oca pipnjičara, slovijenca Muje, u hotelu Otel vuk lisicu. Nakon samo nekoliko godjin kasnije, trijebo Udek zaridit paru, pa otvori sladomazoledarnu pored Otela. Ni dva dana nisu prošla, od otvaranja, kad crče kafomat u Otelu i svi pohrliše na kafu u obližnju sladomazoledarnu!

Čini mi se da je to nekad simpletext mogao. Sad?
03.06.2005 | 15:22
Da.

U wordu kliknes enter, selektiras taj prazan red te ga kopiras i pejstas u \"Replace...\"(edit meni) u Find what polje, Replace with polje ostaje prazno i kliknes \"Replace All\".

Jel to to???
05.06.2005 | 14:09
Prvo pozdrav nakon dugo vremena, g Nazor, ako se ne varam da ste to vi,
drugo, ovo s Replace poznajem, no on se odnosi na identične paterne, što u tekstovima nije pravilo, dakle to nije to baš to.

Ja bih htio da NEMA praznih redova nego da je samo \"goli\" tekst u komadu, bez praznih redova i praznina, sve na maximum 1 \"raz\" (kao između dvije riječi ili točke i riječi. Ima li takva naredba. Kao kad nešto takvo paste-aš u neki program koji ne poznaje prazne redove ili bilo kakve suvišne razmake, ali poštuje tekst (s jednim razmakom, da se kuže riječi točke i ostalo).

Da li me netko sad možda razumije ili i dalje bulaznim. Meni se ne čini tak nebulozno pitanje, ali meni što šta nije nebuloza, pa se ispričavam...
05.06.2005 | 14:41
To se moze jednostavno napraviti u svakom text editoru (pa vjerojatno i Wordu, ali kako s Wordom nisam bas na \"ti\" prepustit cu to nekom drugome. U besplatnom TextWrangleru samo pasteas text koji zelis \"popeglati\" ili ga otvoris i odes na izbornik \"Text\" i odaberes \"Remove line breaks\". To je to!
U Wordu bi se vjerojatno to dalo napraviti tako da u selektiranom textu trazi \"Line break\" i zamijeni ga nicim.
05.06.2005 | 14:41
Ti imaš formatirani text a želiš text bez ikakvog formata.
1. Otvori text u wordu (Office 2004)
2. Klikni na znak za enter (novi red), nalazi se u menu između navigaion pane i toolboxa
3. Selektiraj jedan pa jabuka + c (copy)
4. Klikni na edit pa na replace
5. Pod find what klikni jabuka V
6. Pod replace with klikni ← delete (tipka iznad entera)
7. Klikni na replace all
8. Nakon ovoga moraš manualno staviti razmak između naslova i teksta.

Ako ti ovo ne pomaže onda nisi dobro opisao što želiš. (btw. za svaki slučaj sam ponovno isprobao na tvom textu)
05.06.2005 | 14:43
ping je napisao:
8. Nakon ovoga moraš manualno staviti razmak između naslova i teksta.

TextWrangler automatski razdvoji rijeci spaceom tako da se ne slijepe...u osnovi i u Wordu bi mogao replaceati enter sa space.
06.06.2005 | 10:07
Je to sam ja!

Ako vam TextWrangler ne odgovara mogli bi probati slijedece:

napravite macro koji bi zamjenio sve entere sa prazninom, sva mjesta sa tabom sa spaceom i sva mjesta sa dva spacea sa jednim spaceom te taj makro pokrenuli nekoliko puta uzastopce kako bi svugdje bio samo jedan space!?!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 12 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa