Papirnato izdanje ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Papirnato izdanje ?

28.04.2005 | 00:46
Sto mislite ima li u hr kriticne mase korisnika (pogotovo obzirom na pojavu minija) za ponovno pokretanje casopisa posvecenog iskljucivo Mac-u ?
28.04.2005 | 02:31
Nažalost moram biti realan - bojim se da ne. Osim toga, osobno mislim da je prošlo vrijeme tiskovina...
28.04.2005 | 06:32
Vidi se to po uspjehu dnevnih novina \"24 sata\".
Nije problem u tiskanom mediju, nego je problem u tome što se ne želi čitati, i jer se u praksi nema što čitati.

Samo u takvom slučaju ne-papirni medij je dovoljan.
28.04.2005 | 09:11

Tisak ima smisla samo ako informacija ima smisla, i ima je smisla cuvati.
Brzopogledne i brzopotrosne informacije, kojih je danas na tone, nema smisla tiskati.
IT industrija je takva -- u njoj svaka informacija starija od sat vremena nema vise smisla. Zasto je tiskati?
28.04.2005 | 09:38
Zvonimir je napisao:
Brzopogledne i brzopotrosne informacije, kojih je dans na tone, nema smisla tiskati.

a sto ja sa informacijama o tome kako nesto korisno napraviti sa strojem koji se posjeduje... snimiti video, napraviti pjesmuljak, nadograditi stroj, napraviti backup, nacrtati nesto, izraditi web, snimiti DVD, snaci se u nekom programskom alatu, preporuka za odigrat nesto zanimljivo... koliko brzo se tako nesto \"trosi\"...
28.04.2005 | 10:14
Sada reci da toga nema na sajtovima ? Bar ih 5 mogu nabrojati s takvim informacijama.
28.04.2005 | 11:51
Breed je napisao:
Sada reci da toga nema na sajtovima ? Bar ih 5 mogu nabrojati s takvim informacijama.

ja i dalje radije citam s papira nego po sajtovima... neki ne kuze engleski... neki se niti googleom ne znaju sluziti pa ih treba nauciti u \"temi broja\" ...neki skupljaju papirnata izdanja ... neki zele nesto citat na WCu
28.04.2005 | 13:48
Alien je napisao:
Breed je napisao:

ja i dalje radije citam s papira nego po sajtovima... neki ne kuze engleski... neki se niti googleom ne znaju sluziti pa ih treba nauciti u \"temi broja\" ...neki skupljaju papirnata izdanja ... neki zele nesto citat na WCu

Jao. Tko ne kuži engleski neka ga nauči. Bez engleskoga, teško je sjediti pred računalom u Hrvatskoj. Tko ne zna koristiti Google, ne zna se služiti računalom pa shodno tome neka radije ode na kakav tečaj. Sve ostalo je \"ja ovo , ja ono...\".
Ukratko, to papirnato izdanje bilo bi vrlo tih i skup fjasko.
Ukoliko nađeš koga tko bi želio financirati takve eskapade, javi nam svima !
Fanzini suck-ass, govorim iz iskustva, jer naravno da ima mamlaza koji ne razumiju pojam fanzina pa sad bi štampu u boji, pa bi glossy papir i slična sranja.
Neisplativo i skupo, a troši vrijeme.
28.04.2005 | 14:05
Alien, imaš na kioscima iCreate koji je upravo takav... malo trikova, malo softvera, malo korištenja, malo igrica i sl. Jedino je na engleskom, ali to nije smetnja...
28.04.2005 | 17:51
Breed je napisao:
Fanzini suck-ass, govorim iz iskustva, jer naravno da ima mamlaza koji ne razumiju pojam fanzina pa sad bi štampu u boji, pa bi glossy papir i slična sranja.
Neisplativo i skupo, a troši vrijeme.

Ne kažeš ništa o fanzinu Silicon Anonymous (San Francisco)?
200 dolara primjerak, naklada 500. Kupci smiju fotokopirati i distribuirati po proizvoljno istaknutoj cijeni

A geekovi već dođu do njih... i cijeli hranidbeni lanac je nahranjen...
28.04.2005 | 17:57
Bit uspješne novine - na papiru - je da otkrije gdje su i tko su čitatelji.

Za početak onda već imamo supertiražni kompjuterski časopis: više je neznalica u računalstvu, nego onih koji znaju. Više je onih kojima je pitkiji user interface listanja stranica, nego skakutanja hyperlinkovima.
Treba ih još samo sadržajem uvjeriti kako si im nezamjenjivi companion. Kako si koristan, lijep, šaljiv, neodoljiv. Kako je pitanje stila progutati svaki broj.

Uostalom, zar je iPod išta pametniji izum? Zašto ne ide na AAA baterije?
Zašto ne prikazuje video i zašto se njime ne može telefonirati? bez veze. Osuđen je na propast, jer tko bi nosio iPod ako može u slušalici besplatno slušati svoj omiljeni FM radio koji pušta glazbu koja je uvijek in, a s iPoda slušaš uvijek samo ono što je nakon prvog slušanja zastarjelo?

Kad takvi useri kojih je bar milijun u Hrvatskoj doista postanu manjina, a geekovi postanu većina, još uvijek će prema informacijama s weba ostati sumnja je li baš sasvim istina ono što vidiš na ekranu, ili će to nestati ako stisneš \"update\".

A tintom zamrčen papir i potpis autora će se uvijek moći ismijati: NSB čuva sve otisnuto. Na čuvanje web stranica još se nisu odlučili. ;->
28.04.2005 | 20:22
Mače ! Mislio sam na Mac-oriented časopis/tiskovinu. Financiranu bogtepita otkuda ...
Sve ostalo je fikšn ili poslovni projekt koji može pobijediti na nagradnoj igri.

Naravno, ne umanjujem vrijednost KNJIGA specifične tematike - zato su pisane.

I opet kažem, početni kapital čuda radi.
29.04.2005 | 10:50
Gledajmo ti i ekoloski. Zasto cemo sjeci sume i stabla da bi tiskali brzoprobavljive informacije. Tako i casopisi za \"suvremene zene\", kojih je svakim danom sve vise, a svi odreda isti, nisu nista drugo doli eko-ubojice, pa cak ako su otiskani i na recikliranom papiru
O ataku na mozak plicinom svih tih stiva ovaj put necu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 19 sati
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO