PBZ@COM.NET
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PBZ@COM.NET

22.01.2005 | 01:32
Znam da ovo nije pravo mjesto za ovo ali nadam se da je netko možda i to riješio.
Usluga Privredne banke, PBZ@COM.NET, za plaćanje računa putem interneta radi isključivo sa Explorerom (na PCu). Pokušao sam preko Firefox, ali priliko logiranja (Firefox) javlj mi da Applet nije učitan. Može li mi netko reći kako "učitati" ili pokrenuti Applet na firefoxu da proradi usluga. Užasavam se rada preko Explorera.
U ovome trenutku nisam na dotičnom PC-u pa nemogu sa sigurnošću napisati da li javlja još koju poruku osim appleta.

Zahvaljujem svima.
22.01.2005 | 02:11
Tomek, reci ti njima u PBZ neka lijepo srede problem ili se seliš u Raiffaisen banku. Tamo radi i Safari. Malo bahato, ali moraju se naučiti pameti.
22.01.2005 | 08:47
Prije nekih dva mjeseca sam bio pozvan na njihovu prezentaciju i otvoreno su rekli da ako se broj Mac korisnika ne poveca nista od njihove aplikacije na Mac-u
A to znaci - nikada!!
22.01.2005 | 09:50
Pa ja sam uredno koristio Safari ... možda novi update? (a davno prije to se na Macu moglo samo s Mozilom a mislim i Netscapeom)
22.01.2005 | 11:07
Cijelu godinu i pol sam se ja s njima zajebavao, da bi im bilo pametnije složiti aplikaciju (ili kupiti), onakvu kakvu ima RBA. Mislim da bih prije prošao kroz zid nego im nešto objanio. Velim ja njima (u informatici): "gospodo ja sam često na putu i nemam laptop sa sobom. Često koristim druga računala za pregledavanje pošte i za još neke aplikacije usto radim i na Macintoshu."
Znate koji odgovor: "kupite si PC-a i sve čete riješiti."
Jeb.... pas mater. E sad kad sam nabavio PC-a, ne želim raditi sa Explorerom. Možeš misliti. Ništa drugo osim explorera ne radi.
Da mogu Davore, odmah bi prešao u RBA.
E da, aplikacija služi samo za plaćanje i pregled izvoda. Neš ti velike aplikacije. Čak si nemrem pogledati izvode, recimo da sortiram prema imenu firmi, pa da vidim ko je kaj uplatio.
22.01.2005 | 14:08
Kad smo već kod toga možeš se selit i u Erste koji ima bolji netbanking nego Zaba koja isto uglavnom radi.

Ma znam da je lakše reć nego se zbilja preselit u drugu banku ali odnos koji imaju prema Mac korisnicima ja stvarno bezobrazan. Ja sam slično doživio u Zagrebačkoj banci prije nego što su uveli interenet bankarstvo. Imali su još nekakvu aplikaciju za bankarstvo koja je radila samo na PC-ju. I kad sam kokoši u ZB objasnio šta ja imam i u čemu je problem ona mi je suosjećajno na kraju samo rekla: "E pa, ništa, kad si kupite kompjuter onda ćete moći!".
Ne znaš jel bi se smijo il bi plako ili samo slegnuo ramenima (što sam ja i napravio).

Svjestan sam da nisam baš nikome pomogao ovim sudjelovanjem u temi ali jedva sam dočekao da ju neko pokrene pa da se olakšam.

Sad mi je lakše.

Mrzim ignorantne luzere koji nisu svjesni svoje inferiornosti pri korištenju PC-ja nad nama koji koristimo Macove.

U, je*ote sad mi je još lakše.
22.01.2005 | 16:46
necu ni ja pomoc u ovoj raspravi, nego samo da pitam. jel moze Zaba na osx?
22.01.2005 | 17:45
Ako je ona ZABA za firme, preko SmartCard readera, nece ici. Ako je obicna ZABA, mislim za gradjanstvo, samo sa tokenom, onda radi i sa Macom i Safarijem. Provjereno.
24.01.2005 | 12:46
U cem je fora, ......pbz365@net radi sa Macom od prvih dana.... i u Safariju i u FireFoxu...
provjereno, .....ja radim vec 2 godine sa njima

a za PBZCOM@NET je stvar u čitaću i softwareu za njega.... Svojevremeno sam se zezao sa Amexom glede toga, ......i na kraju čitać radi u VPCu.....

A software za Mac postoji, .....samo ovi domaći papani misle da je Mac firma za uvoz "jabuka"...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, stefanjos, temeljnik, Anonimci (546)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO