PBZ@COM.NET
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PBZ@COM.NET

22.01.2005 | 01:32
Znam da ovo nije pravo mjesto za ovo ali nadam se da je netko možda i to riješio.
Usluga Privredne banke, PBZ@COM.NET, za plaćanje računa putem interneta radi isključivo sa Explorerom (na PCu). Pokušao sam preko Firefox, ali priliko logiranja (Firefox) javlj mi da Applet nije učitan. Može li mi netko reći kako "učitati" ili pokrenuti Applet na firefoxu da proradi usluga. Užasavam se rada preko Explorera.
U ovome trenutku nisam na dotičnom PC-u pa nemogu sa sigurnošću napisati da li javlja još koju poruku osim appleta.

Zahvaljujem svima.
22.01.2005 | 02:11
Tomek, reci ti njima u PBZ neka lijepo srede problem ili se seliš u Raiffaisen banku. Tamo radi i Safari. Malo bahato, ali moraju se naučiti pameti.
22.01.2005 | 08:47
Prije nekih dva mjeseca sam bio pozvan na njihovu prezentaciju i otvoreno su rekli da ako se broj Mac korisnika ne poveca nista od njihove aplikacije na Mac-u
A to znaci - nikada!!
22.01.2005 | 09:50
Pa ja sam uredno koristio Safari ... možda novi update? (a davno prije to se na Macu moglo samo s Mozilom a mislim i Netscapeom)
22.01.2005 | 11:07
Cijelu godinu i pol sam se ja s njima zajebavao, da bi im bilo pametnije složiti aplikaciju (ili kupiti), onakvu kakvu ima RBA. Mislim da bih prije prošao kroz zid nego im nešto objanio. Velim ja njima (u informatici): "gospodo ja sam često na putu i nemam laptop sa sobom. Često koristim druga računala za pregledavanje pošte i za još neke aplikacije usto radim i na Macintoshu."
Znate koji odgovor: "kupite si PC-a i sve čete riješiti."
Jeb.... pas mater. E sad kad sam nabavio PC-a, ne želim raditi sa Explorerom. Možeš misliti. Ništa drugo osim explorera ne radi.
Da mogu Davore, odmah bi prešao u RBA.
E da, aplikacija služi samo za plaćanje i pregled izvoda. Neš ti velike aplikacije. Čak si nemrem pogledati izvode, recimo da sortiram prema imenu firmi, pa da vidim ko je kaj uplatio.
22.01.2005 | 14:08
Kad smo već kod toga možeš se selit i u Erste koji ima bolji netbanking nego Zaba koja isto uglavnom radi.

Ma znam da je lakše reć nego se zbilja preselit u drugu banku ali odnos koji imaju prema Mac korisnicima ja stvarno bezobrazan. Ja sam slično doživio u Zagrebačkoj banci prije nego što su uveli interenet bankarstvo. Imali su još nekakvu aplikaciju za bankarstvo koja je radila samo na PC-ju. I kad sam kokoši u ZB objasnio šta ja imam i u čemu je problem ona mi je suosjećajno na kraju samo rekla: "E pa, ništa, kad si kupite kompjuter onda ćete moći!".
Ne znaš jel bi se smijo il bi plako ili samo slegnuo ramenima (što sam ja i napravio).

Svjestan sam da nisam baš nikome pomogao ovim sudjelovanjem u temi ali jedva sam dočekao da ju neko pokrene pa da se olakšam.

Sad mi je lakše.

Mrzim ignorantne luzere koji nisu svjesni svoje inferiornosti pri korištenju PC-ja nad nama koji koristimo Macove.

U, je*ote sad mi je još lakše.
22.01.2005 | 16:46
necu ni ja pomoc u ovoj raspravi, nego samo da pitam. jel moze Zaba na osx?
22.01.2005 | 17:45
Ako je ona ZABA za firme, preko SmartCard readera, nece ici. Ako je obicna ZABA, mislim za gradjanstvo, samo sa tokenom, onda radi i sa Macom i Safarijem. Provjereno.
24.01.2005 | 12:46
U cem je fora, ......pbz365@net radi sa Macom od prvih dana.... i u Safariju i u FireFoxu...
provjereno, .....ja radim vec 2 godine sa njima

a za PBZCOM@NET je stvar u čitaću i softwareu za njega.... Svojevremeno sam se zezao sa Amexom glede toga, ......i na kraju čitać radi u VPCu.....

A software za Mac postoji, .....samo ovi domaći papani misle da je Mac firma za uvoz "jabuka"...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 18 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO