Zastupljenost Apple-a u RH
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zastupljenost Apple-a u RH

12.01.2005 | 19:42
Pozdrav ekipi!

Zanima me zna li netko gdje bih mogao naći rezultate istraživanja o zastupljenosti pojedinih platformi u RH? Naime, treba mi udio Apple računala u ukupnoj masi, ali još više bi mi koristio udio prodaje Apple računala u odnosu na sve ostale u npr. 2004. ili možda 2003.

Lijepo molim, ako je netko vidio rezultate takvih istraživanja, molim da mo javi ovdje ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Hvala!
13.01.2005 | 13:04
Vatro, nikada nisam vidio takvo istraživanje, a sigurno bih to zapamtio i negdje pohranio. Možda je netko drugi bio bolje sreće?
13.01.2005 | 15:07
A što ti to treba?

Hrvoje
13.01.2005 | 22:21
Ja imam 2 apple kompjutera ( iMac G3 i iMac G5).
Nadam se da ti je to pomoglo!
13.01.2005 | 23:04
Vatro, legendo, potpuno razumijem tvoje pitanje i uopće ne sumnjam u najbolje namjere da se konačno podigne ugled i “image“ platforme za koju smo se opredjelili, i u ovom našem podneblju, najnovija planirana ulaganja u eHR treabala bi znati i ovakve odgovore, ali nikako ne razumijem ovako nebulozne odgovore nekih prizemnih razmišljanja !?
Pretpostavljam da bi ulagaći u PowerCom System trebali imati bar dio ovih podataka, jer nastup i ulaganja na nekom potencijalnom tržištu se zasigurno prije dobro i temeljito prouće, ili takve podatke treba potražiti u Budimpešti ?!
Najljepši pozdrav tebi i tvojim nastojanjima.
14.01.2005 | 13:16
...najnovija planirana ulaganja u eHR treabala bi znati i ovakve odgovore, ali nikako ne razumijem ovako nebulozne odgovore nekih prizemnih razmišljanja !? ...

Posve neprikladan odgovor za posve neprikladno pitanje. Odnosno, tvoj odgovor nije nimalo pametniji od bilo kojeg nebuloznog odgovora posjetitelja Jabucnjaka.

Vatro nije kriv sto je postavio pitanje na koje nitko mjerodavan nema odgovora. U drustvu kojem nije krajnja svrha pojedinac, njegove potrebe i buducnost, pa da bi se zbog toga gradila nekakva pametna statistika koja u sebi ima i neku malu kategoriju "koje racunalo posjedujes?", vec samo gramzljivost, pomahnitalost i nebriga o svemu sto ce doci .. ne mozes ni ocekivati nista doli nagadjanje.

Jer u Hrvatskoj je drustvo gradjanske stihije, u kojoj nijedna statistika nema smisla ni uporista: gradjani sami organiziraju svoj zivot, sami se snalaze, kupuju tamo gdje je najbolje, svercaju, ne prijavljuju kupljeno, sute o svemu sto imaju (oni mali i oprezni, a njih je puno).

To je drustvo koje nema povjerenja u instituciju vlasti, jer vlast i ne brine o njemu (jedina interakcija izmedju vlasti i drustva jest otpustanje s posla i harac, u njegovim razlicitim oblicima -- sto ce reci da se nista pametno nije promijenilo jos od Otomanskog carstva), pa svaka sluzbena statistika koja za preduvjet treba imatu uredjen skup clanova i operacija na clanovima ne moze zazivjeti.

Jedina moguca procjena bi bila intervjuirati 1000 gradjana i svakog veceg Hrvatskog grada i na osnovu tog uzorka, te ocigledno uzimajuci u obzir i pondere drugih, informacijski i civilizacijski zaboravljenih kutaka domovine, dati nekakav jako grubi pogled na racunalnu sliku Hrvatske.

Po cisto osobnoj procjeni drzim da, u odnosu na ukupni broj, u Hrvatskoj ima manje od 1% korisnika Apple racunala. U biti, drzim da je broj zastrasujuce nizak.
14.01.2005 | 17:43
Koliko znam, IDC već neko vrijeme provodi kontinuirana istraživanja o informatičkom tržištu u Hrvatskoj (kao što radi i s ostalim zemljama). Kada su rezultati istraživanja spremni za prodaju, IDC novinarima pošalje izvješće za tisak u kojem budu navedeni općeniti rezultati istraživanja. Novinari na osnovu toga napišu članak, te objave te opće podatke (a udio zastupljenosti platformi je jedan takav podatak). S obzirom da meni treba upravo taj podatak, nema smisla da kupujem rezultate cijelog istraživanja s pripadajućim analizama.

Prije tri-četiri godine naletio sam na takav članak u nekim novinama i bio je naveden udio Apple-a od 1,2% (u RH). Dakle, približno onome što navodi Zvonimir.

Podatak mi treba za jedan od projektnih zadataka koje rješavaju moji studenti u sklopu seminarske nastave.

U PowerCom-u (ili PowerCom Sistemima, ne znam kako su sada organizirani) vjerojatno imaju podatak o broju prodanih Apple računala, ali vjerujem da taj podatak drže poslovnom tajnom. Pored toga, meni treba zastupljenost platforme, koja se može saznati samo istraživanjem.

Vinc, tebe nisam cuo i vidio 100 godina Nadam se da si dobro!
16.01.2005 | 23:57
Uz ovaj budalasti tekst o MWSF imaš i anketu. Interesantno je da je do sada glasovoalo 102 osobe a 17 posto je odabralo mac. Jedino je u anketi nerazumljivo da li se to odnosi na tko što preferira ili tko što koristi. Inače, situacija sa Mac minijem će se sigurno promijeniti čak i kod nas.
18.01.2005 | 02:40
Ima dobrih hintova kod prodavača.
Inače, mislim da bi prvo šminkerske firme mogle biti kupci mašina za poslove (i osobe koje rade na njima) gdje je dobitna kombinacija wordproc-excel-mail-web.
18.01.2005 | 17:52
mislim da bi prvo šminkerske firme

.. kao sto je Hrvatski Telekom, recimo?
20.01.2005 | 05:43
mislim da bi prvo šminkerske firme

.. kao sto je Hrvatski Telekom, recimo?

Manje, ali i veće na front-end mjestima pa i T.HT
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 20 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO