Hvala charliexu i ribi :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hvala charliexu i ribi :)

21.06.2004 | 21:29
Eto, budući da još nisam imao prilike zahvaliti Draganu Kotarcu (tko god i gdje god bio ), činim to sada.

Naime, on i Riba su pridonijeli da moj Frankenstein napokon prodiše punim plućima pod OSX-om uz pomoć jednog PCI radeončića.

Dok gomila ljudi ovdje slini nad novim G5 beštijama, ja se sad sasvim lijepo i ugodno zabavljam i sa svojim dobrim, starim "nabrijanim" PM9600 i Falloutom pod desetkom. :>

Tenkju, tenkju veri mač.
21.06.2004 | 22:38
I hvala Davoru što je rastavio svoj G3 da isproba da li je Ribino flashanje tvog Radeončiča uspjelo!

Baš lijepo da sve radi!
22.06.2004 | 02:10
Eh, ne trebas se zahvaljivati ali bas je fino procitati ovaj post. Osvjezi mi vece posle ovog gorkog 4:2 poraza od Engleza, mada sam i sam 'bloody british' na papiru ali Hrvat u srcu (uh sta me puklo domoljublje posle par piva). Odmah posle utakmice dobih desetak SMS-ova iz UK i pakao me ceka kad se vratim tamo.

Ja inace zivim u Londonu i cesto sam na relaciji London-Split. Stari sam Makovac, jos od systema 6 i radim kao Mac Tech. Ponudio sam se dobaviti kartice posto sam procitao na forumu da je potraznja za njima i nije mi bio problem jer inace uzimam dosta hardwera. Riba je stvarno maher kad je sve uspio flashirati i osposobiti, a drago mi je da sam i njega upoznao kad je svratio u Split.

Kad smo vec kod zahvala i ja bi da se zahvalim Ribi, dpasaricu i svima ostalima koji stvorise i odrzavaju Jabucnjak. Stvarno je fino sto su nam omogucuili da se bar virtualno druzimo i razmjenjujemo iskustva, i da sve to rade volunterski i bez profita, pravi Makovci. Thanx.
22.06.2004 | 13:52
I hvala Davoru što je rastavio svoj G3 da isproba da li je Ribino flashanje tvog Radeončiča uspjelo!

No, dobro, nisam ni sumnjao da si i ti umješan u to sve.

Enivej, nisam očekivao od macovaca (sam i nisam neki ozbiljniji macovac, niti mi je posao usko vezan uz Maca (odnosno, nije uopće ), ovo mi je više hobi) baš ovakav izlazak u susret nekome posve nepoznatom, odnosno, poznatom samo preko neta.

Oduvijek sam mislio da ste nekakva zatvorena skupina ljudi, ali, eto, srećom, prevario sam se.
22.06.2004 | 17:57
Odakle ta predrasuda? Godinama se na newsima priča kako je Mac zajednica vrlo prijateljski raspoložena .
23.06.2004 | 14:36
korky, da si vidio Davorov izraz lica dok je rastavljao svoj G3, ne bi mu sad zahvaljivao
23.06.2004 | 15:15
Normalno da sam bio zabrinut jer mi je to glavni radni stroj na kojem mi je sav posao vrijedan brdo dukata. To je tim više razlog da mi se zahvali! Da mi je to neka sporedna kanta u kutu ne bih se brinuo.
23.06.2004 | 15:44
Kukavico.
Da ti se sprzila maticna (iz neznam kojeg razloga) bar bi kupio novi stroj i presipao hardove u njega, a ne i dalje trosio G3.

Ponosni vlasnik 8500.
24.06.2004 | 16:37
Charliex, bi li se dalo dogovoriti deal za radeon pci 7000 ili jos bolje 8500?

Moj beige 333 MT, naime, zudi za pantherom ...
  • eucryl
  • Posjetitelj
24.06.2004 | 21:18
Eh, kad bi ja našao nekog da mi zalemi nivu ethernet port na ibooku.. šmrc..
25.06.2004 | 03:45
RE: alen_c
"Charliex, bi li se dalo dogovoriti deal za radeon pci 7000 ili jos bolje 8500? Moj beige 333 MT, naime, zudi za pantherom ..."

Ma ne radim ti ja 'dealove' radi profita nego 'nako, prijateljski.

Javi mi se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ako ti bas triba a nemas neku laksu i brzu soluciju, nema frke.
27.06.2004 | 14:05
Radeon 8500 nema u PCI izvedbi...ima 9200 ali on se ne moze flashati. Samo 7000 ide, no i on je sasvim dovoljan za stare strojeve.
27.06.2004 | 19:40
Da dovoljan! Quake III arena 51fps (OS X), Max Payne se veselo vrti bez stucanja (na niskim postavkama, naravno), sa VGP2 se ne skidam vec tri dana... Posto sam prestao bootati u 9ki, nekako sam prezalio Voodoo 3.
28.06.2004 | 19:38
Da dovoljan! Quake III arena 51fps (OS X), Max Payne se veselo vrti bez stucanja (na niskim postavkama, naravno)

A ostatak konfiguracije je...?
29.06.2004 | 11:17
Powermac 8500
G3 500/1MB
512MB RAM
ATA kartica + 40GB + 20GB HD
2GB SCSI HD
Original 12x Apple CD-ROM
ATI Radeon 7000 PCI
29.06.2004 | 19:07
koji si Radeon flashirao, Sapphire ili Hightech? - 32 ili 64 mb verzija?
29.06.2004 | 22:05
Sapphire, 64 MB DDR. Uskoro ce na jabucnjaku osvanuti detaljan tekst o citavom pothvatu.
30.06.2004 | 16:56
BTW, kartica mi se nekad deklarira kao 32MB, a nekad kao 64MB. Preferences u ATI CPu se ne mogu promijeniti, svaki puta moram stisnuti Detect displays da iskljuci GTF i njegove rezolucije koje monitor ne podrzava (inace mi se igrice znaju dizati u rezolucijama koje monitor ne podrzava.

Sav standardni troubleshooting je vec isproban. Savjeti?
16.07.2004 | 15:59
OK. Lagani update dok ne osvane detaljan tekst...

Nakon paljenja stroja na ekranu imam sjebani prikaz koji je identican onome kad se 64MB kartice bude iz deep sleepa (koonacno sam vidio screenshot na cubeowners). Stvari se normaliziraju nakon 3-6 restarta (cmd-ctrl-pwr) ali kartica u 90% slucajeva prijavi samo 32MB vrama (sto se osjeti u fps-ima, cak i u Marine Aquariumu padnu za 8-10).
I dalje ne mogu promjenitii postavke u ATI control panelu. Drugi user ne pomaze.

Jel' netko pokusao koristiti "Radeon 7K Small v119 Flasher" ili "Radeon 7K Small v208 Flasher"? Sa njima ne treba PC za flashanje i u sebi vec imaju smanjeni Mac ROM. ...---... ...---... ...---...
16.07.2004 | 20:19
Imam ti ja iste te ali za PC flasher...mozes pokusati i sa Mac verzijama, stvar bi trebala biti identicna.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 14 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, ^SuperUnknown^, Anonimci (779)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO