Sjedalica
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sjedalica

26.01.2010 | 17:09
Svi mi koji većinu našeg radnog vremena sjedimo znamo kako je važno imati dobru sjedalicu i kako nas leđa (uglavnom) bole nakon dugog dana.

Ja mozgam o unaprijeđenju na način da od obične sjedalice s tapeciranim naslonom i sjedištem pređem na ovakvo nešto

www.chaiselounges.com/indoor-chaise-loun...therchaiselounge.cfm

pa me zanima ima li tko iskustava s ovako nečim i koliko bi to bilo bolje od obične sjedalice.

Dakako, trebalo bi i stol modificirati al svejedno...
26.01.2010 | 17:30
Ovo ti svakako nece biti dobro za ledja, cak naprotiv. Ako ti je stalo da kad vec moras sjediti napravis uslugu kicmi, pogledaj na www.spinalis.net (ili losiju .hr verziju). Jeftinija i skoro jednako dobra verzija je ona velika lopta na napuhavanje za sjedenje.
26.01.2010 | 17:54
Za leđa preporučuju ovakve stolice http://tinyurl.com/yb9zgcu
Iako se na prvi pogled čini da se na takvoj stolici ne može normalno sjediti oni koji su isprobali (ja nisam) tvrde da nakon kratkog razdoblja privikavanja prestaju tegobe sa leđima i da se više ne može zamisliti sjedenje u nekoj drugoj stolici.

Osobno, kada bi financije dozvoljavale, ne bih previše razmišljao. Ultimativna stolica kvalitetom izrade i dizajnom je http://www.hermanmiller.com/Products/Aeron-Chairs (a i lijepo se slaže sa mekom!)
26.01.2010 | 18:29
Ova draletova zadnja opcija je kazu najbolji spoj ugodnoga i zdravoga. Moji prijatelj (jako drzi do dizajna kuce i ureda) si ju je kupio i tvrdi da se preporodio. Kaze da mu se i posao koji radi (racunovodstvo) cini puno simpaticnijim....

Eto jedina je caka sto kosta malo vise....
  • campo
  • Posjetitelj
26.01.2010 | 19:25
ja koristim ovu klečalicu na preporuku doktora i ne bi je vise zamjenio za više ništa..prije 7 godina nisam više mogao sjediti ni 2 3 sata sa ovom nekad i 20 sati ali obično 6 sati dnevno najmanje,..i još toliko u autu,..dođe mi kao i odmor od automobila
26.01.2010 | 19:39
Imamo u firmi Aerone i to je stvarno he-be-no! Definitvno najbolji stolac na kojem sam sjedio a imam malo shebana ledja pa znam o cemu govorim, doslovno mozes sjediti na njoj cijeli dan bez da te ista boli. Problem je sto su dosta skupe, zavisno od modela ali ove koje smo mi uzeli su bile oko 8k kn tako da nisu bas "za po doma". Mi ih imam vec jedno 5 godina i jos uvijek izgledaju kao i prvog dana tako da su stvarno i kvalitetene.
Kad smo kupovali Aerone uzeli smo ih vise komada pa smo za poklon dobili i jednu ovu "stolicu" za klecanje sto je Drale stavio u post i to je IMO smece. Tjerao sam se par tjedana da sjedim na tome i ok je jedno pola sata a onda krece pritisak na koljena jer ti je prakticno cijela tezina na njima i to je uzasno zamorno.
26.01.2010 | 20:19
Imam ovaj "Sedus"ov uredski stolac, ali nemam baš mjesta za njega pa razmišljam da ga prodam. Luksuzni kožni sa više podešavanja. U njemu se osjećam kao Beg,a imam i dodatak za masažu za na stolac. Ludnica je !
PB160184.JPG
26.01.2010 | 20:53
Klečalicu je imao moj cimer još dok smo studirali. Slažem se s Moschusom, kičmi je super, ali koljena pate. Cimeru je bilo to OK s njegovom logoraškom kilažom, ali meni s mojom...

Aeron sam jednom probao, učinilo mi se vrlo udobno, ali ipak ne 8x udobnije od moje udobne stolice...

Jzelko, a pošto bi ti prodavao to svoje?
26.01.2010 | 21:30
Vjerovatno, koliko bi dobil.
Proizvodnja je 2002g. a koštal je cca 2 soma €. Čuj, škvadri ovdje bi dal povoljnije nego nekom izvana. Par stotina Ojra bi vrijedilo i bratu. Žal mi je ko cucku ali mi nema mjesta ni u ludilu, jer mi je stan nagruvan do maksimuma. Druga je stvar što mi zbog veličine u tom prostoru djeluje ko prst u oko.
27.01.2010 | 02:03
jel podesiva visina te klečalice? pate li koljena?

balun je isto dobar, al katkada se baš poželiš naslonit leđima na nešto a to nema ni s balunon ni klečalicon. a aeron je ipak preskup
  • campo
  • Posjetitelj
27.01.2010 | 10:20
može se podešavat visina...to treba baš pogodit jer ako ne koljena bole...ali za kičmu je definitivno olakšanje
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 43 minuta
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO