Nebuloze u oglasniku!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nebuloze u oglasniku!

14.10.2009 | 21:52
Dugo sam se mucio sam sa sobom da li da otvaram ovu temu, ali ponukan dogadajima u oglasniku jednostavno moram reagirati!
Nije mi jasno u kojem to mi svemiru zivimo kad neki dragi kolege jabucari svoje masine cijene kao da su od samog suhog zlata, pa tako jedan G4 kosta kao da je jucer izasao, a s druge strane mozete (i morali bi ste) ga kupiti za par sto kuna i pivu (koju doduse jos nisam platio pa se ispricavam Wizziju)! Ili recimo Powerbook je skuplji od MacBooka! WTF

Stvarno je nerealno i nebulozno to sto neki rade, nazalost to je njihovo pravo i nase da ne kupimo, ali to vec stvarno granici sa SF-om!
Bilo bi bolje ta te neke masine doniramo U P&P (ja cu sigurno svoju kad odsluzi svoje)
14.10.2009 | 22:20
Gle, cijena koju prodavač traži nije nužno cijena koju na kraju prihvaća. Stvarna, realna cijena nije niti ona koju netko traži, niti ona koju je netko (npr. ti) spreman platiti, nego ona po kojoj se na kraju neki proizvod zaista prodaje.

Ako si ozbiljan kupac, tko ti brani ponuditi cijenu koju smatraš fair za neki komp? Zašto misliš da se ne bi na kraju mogao s nekim naći na bitno nižoj cijeni od isklične?
14.10.2009 | 22:26
Slažem se sa 100Sale. Problem nastaje što tako visokim cijenama u startu prodavači odbijaju i samo započinjanje komunikacije tj. pregovaranja. I ja sam u više navrata odustao od razgovora o kupnji jer mi se nije dalo gubiti previše vremena.

Naravno, oni koji idu sa takvim cijenama imaju na to potpuno pravo, no rezultat će u takvim slučajevima vrlo rijetko biti prodana stvar.

Neki, kojima je stalo da prodaju, shvaćaju problem te ukoliko nema interesa snižavaju cijenu. To je vrlo lako provjeriti sa "Pogledaj sve oglase od ..."

Na kraju je tržište to koje presuđuje iako smatram da su cijene u startu dosta napuhane.

Bilo bi zanimljivo napraviti statistiku visine cijene na početku prodaje te pri realizaciji prodaje.

BTW danas sam čitao u jednim dnevnim novinama kako se ohrabruju kupci stanova podacima da su istaknute cijene otprilike 20% veće od konačnih. Ako to svi znaju - čemu?
14.10.2009 | 22:27
Ostat ću indiferentan jerbo sa jedne strane razumijem ljude koji su prije par godina dali za te iste strojeve 4-5 puta više novaca, a sa druge strane razumljivo je da je te strojeve vrijeme pregazilo i da ne vrijede tolike novce. Ja sam svoj Powerbook G3 (Lombard) i G4 Quicksilver donirao u P&P bas iz tog razloga jer sam znao da neću dobiti one novce koje bi Ja sentimentalno tražio, ali sam zato 20" lampu mijenjao za MacBook Pro

Sve je stvar ponude i potražnje, da u Hrvatkoj ima par stotina G4 Cube-ova, oni bi se prodavali po par sto kuna ali ovako..........tko voli nek izvoli!
15.10.2009 | 17:31
macovi drže cijene k'o golfovi! )
15.10.2009 | 18:43
hal9000 je napisao:
macovi drže cijene k'o golfovi! )

Samo u glavama vlasnika.
16.10.2009 | 09:10
Sentimentalna vrijednost je puno veca od uporabne. Mada osobno mislim da su novi MAC-ovi u HR precijenjeni i iz tog razloga ljudi vece cijene stavljaju u oglasnike. Ima zgodnih primjera gdje postoji "uvoz" iz Italije ili Austrije i kompovi su vrlo prihvatljive cijene. Ne znam gdje je uzrok takvih divljanja s cijenama. Pohlepa distributera ili nepovoljni uvjeti nabave (jer nemamo Apple-ov ducan kod nas). Naravno u AT ili I se ne da (valjda) kupiti lokalizirana tipkovnica, tako da smo osudjeni na ovo kaj imamo.
16.10.2009 | 13:45
nije mi bio jasan koncept sentimentalne vezanosti ili bilo kakve vezanosti uz bilo kakav predmet. vežem se za ljude, a mac, kao i svaka druga stvar, je samo to; stvar.
16.10.2009 | 14:37
Ok, slažem se i ja da su cijene generalno napuhane, ali moramo biti realni pa istaknuti da npr. lampa i cube spadaju u malo 'posebniju' kategoriju strojeva, ne samo u Hr, već i vani, te se može reći da imaju kolekcionarsku vrijednost.
16.10.2009 | 15:20
papittovenga je napisao:
Ok, slažem se i ja da su cijene generalno napuhane, ali moramo biti realni pa istaknuti da npr. lampa i cube spadaju u malo 'posebniju' kategoriju strojeva, ne samo u Hr, već i vani, te se može reći da imaju kolekcionarsku vrijednost.

o'š kupit cube?
16.10.2009 | 16:13
očem!
16.10.2009 | 16:15
POSTO? IMA KOJA LAMPA?
16.10.2009 | 16:29
8535_1241065511901_1387216822_713664_6615220_n.jpg

...evo jedna...al' nije za salu...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 59 minuta
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO