Nebuloze u oglasniku!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nebuloze u oglasniku!

14.10.2009 | 21:52
Dugo sam se mucio sam sa sobom da li da otvaram ovu temu, ali ponukan dogadajima u oglasniku jednostavno moram reagirati!
Nije mi jasno u kojem to mi svemiru zivimo kad neki dragi kolege jabucari svoje masine cijene kao da su od samog suhog zlata, pa tako jedan G4 kosta kao da je jucer izasao, a s druge strane mozete (i morali bi ste) ga kupiti za par sto kuna i pivu (koju doduse jos nisam platio pa se ispricavam Wizziju)! Ili recimo Powerbook je skuplji od MacBooka! WTF

Stvarno je nerealno i nebulozno to sto neki rade, nazalost to je njihovo pravo i nase da ne kupimo, ali to vec stvarno granici sa SF-om!
Bilo bi bolje ta te neke masine doniramo U P&P (ja cu sigurno svoju kad odsluzi svoje)
14.10.2009 | 22:20
Gle, cijena koju prodavač traži nije nužno cijena koju na kraju prihvaća. Stvarna, realna cijena nije niti ona koju netko traži, niti ona koju je netko (npr. ti) spreman platiti, nego ona po kojoj se na kraju neki proizvod zaista prodaje.

Ako si ozbiljan kupac, tko ti brani ponuditi cijenu koju smatraš fair za neki komp? Zašto misliš da se ne bi na kraju mogao s nekim naći na bitno nižoj cijeni od isklične?
14.10.2009 | 22:26
Slažem se sa 100Sale. Problem nastaje što tako visokim cijenama u startu prodavači odbijaju i samo započinjanje komunikacije tj. pregovaranja. I ja sam u više navrata odustao od razgovora o kupnji jer mi se nije dalo gubiti previše vremena.

Naravno, oni koji idu sa takvim cijenama imaju na to potpuno pravo, no rezultat će u takvim slučajevima vrlo rijetko biti prodana stvar.

Neki, kojima je stalo da prodaju, shvaćaju problem te ukoliko nema interesa snižavaju cijenu. To je vrlo lako provjeriti sa "Pogledaj sve oglase od ..."

Na kraju je tržište to koje presuđuje iako smatram da su cijene u startu dosta napuhane.

Bilo bi zanimljivo napraviti statistiku visine cijene na početku prodaje te pri realizaciji prodaje.

BTW danas sam čitao u jednim dnevnim novinama kako se ohrabruju kupci stanova podacima da su istaknute cijene otprilike 20% veće od konačnih. Ako to svi znaju - čemu?
14.10.2009 | 22:27
Ostat ću indiferentan jerbo sa jedne strane razumijem ljude koji su prije par godina dali za te iste strojeve 4-5 puta više novaca, a sa druge strane razumljivo je da je te strojeve vrijeme pregazilo i da ne vrijede tolike novce. Ja sam svoj Powerbook G3 (Lombard) i G4 Quicksilver donirao u P&P bas iz tog razloga jer sam znao da neću dobiti one novce koje bi Ja sentimentalno tražio, ali sam zato 20" lampu mijenjao za MacBook Pro

Sve je stvar ponude i potražnje, da u Hrvatkoj ima par stotina G4 Cube-ova, oni bi se prodavali po par sto kuna ali ovako..........tko voli nek izvoli!
15.10.2009 | 17:31
macovi drže cijene k'o golfovi! )
15.10.2009 | 18:43
hal9000 je napisao:
macovi drže cijene k'o golfovi! )

Samo u glavama vlasnika.
16.10.2009 | 09:10
Sentimentalna vrijednost je puno veca od uporabne. Mada osobno mislim da su novi MAC-ovi u HR precijenjeni i iz tog razloga ljudi vece cijene stavljaju u oglasnike. Ima zgodnih primjera gdje postoji "uvoz" iz Italije ili Austrije i kompovi su vrlo prihvatljive cijene. Ne znam gdje je uzrok takvih divljanja s cijenama. Pohlepa distributera ili nepovoljni uvjeti nabave (jer nemamo Apple-ov ducan kod nas). Naravno u AT ili I se ne da (valjda) kupiti lokalizirana tipkovnica, tako da smo osudjeni na ovo kaj imamo.
16.10.2009 | 13:45
nije mi bio jasan koncept sentimentalne vezanosti ili bilo kakve vezanosti uz bilo kakav predmet. vežem se za ljude, a mac, kao i svaka druga stvar, je samo to; stvar.
16.10.2009 | 14:37
Ok, slažem se i ja da su cijene generalno napuhane, ali moramo biti realni pa istaknuti da npr. lampa i cube spadaju u malo 'posebniju' kategoriju strojeva, ne samo u Hr, već i vani, te se može reći da imaju kolekcionarsku vrijednost.
16.10.2009 | 15:20
papittovenga je napisao:
Ok, slažem se i ja da su cijene generalno napuhane, ali moramo biti realni pa istaknuti da npr. lampa i cube spadaju u malo 'posebniju' kategoriju strojeva, ne samo u Hr, već i vani, te se može reći da imaju kolekcionarsku vrijednost.

o'š kupit cube?
16.10.2009 | 16:13
očem!
16.10.2009 | 16:15
POSTO? IMA KOJA LAMPA?
16.10.2009 | 16:29
8535_1241065511901_1387216822_713664_6615220_n.jpg

...evo jedna...al' nije za salu...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 4 minuta
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...
  • drlovric: Ja nekako vjerujem da ovo nije bilo jos uvijek ni planirano, vec su to sfusali na brzinu da izadje prije vremena. Cisto da malo zamaskiraju AI blazamu. Da se pise o necemu drugome. NIkakvu konkretnu vrijednost korisnici nisu dobili ovom promjenom.
  • CoffeePod: @drlovric Malo je reć da su se za*ebali. Prezentacija na WWDC je izgledalja lijepo, ali to su bili cherry pickani trenutci, i sve je bilo uvećano. Liquid Glass ne funkcionira dobro na našim malim ekranima.
  • CoffeePod: @hal9000 Probao ga na M2 Airu od djevojke, jer se njoj svidio dizajn sučelja. Ukratko, laptop je vidno usporio sa animacijama, performanse su zagušene. Stvarno je istina da treba pričekati tek idući release kada se ovako velike promjene naprave. Što se mene tiče, svi xOS26 su i dalje Beta.
  • hal9000: @Yonkis: :D :D :D
  • drlovric: .1 bete vec doziraju transparentnost. Skontali su da su na puno mjesta pretjerali, pa se to sada mijenja sa frosty staklom :)
  • Yonkis: hal9000: pretvorio sam se u uho
  • hal9000: Novi dizajn novog MacOS-a je TRAGEDIJA!
  • CoffeePod: Samo se sjetim njegove izjave "We don't ship junk!"
  • CoffeePod: Mene iskreno zanima reakcija Jobs na Tahoe26 i novi iOS26. Znam da je samo volio "lickable" user interface ali ovo izgleda toliko cartoony i bloated da se izgubio premium look.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO