Digitalni Fotoaparati odabir
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Digitalni Fotoaparati odabir

24.03.2009 | 22:34
Pozdrav,

evo malo da se razigrate, trebao bih si ødabrati novi fotić, limit je cijena od 4k kn.
Sony više ne bih sve drugo prolazi, pa dajte mašti na volju i svajetujte.

Hvala
  • FraGile
  • Posjetitelj
24.03.2009 | 22:44
DSLR ili kompaktni digitalac? Pretpostavljam ovo drugo prema predviđenom iznosu (ako je tako onda od mene nema pomoći
Dobro bi bilo navesti što misliš fotografirati (sport, krajolici, portreti, makro, koncerti ...), koju razinu kvalitete tražiš, želiš li dalje ulagati u opremu ... pa ćeš lakše dobiti preporuku.
24.03.2009 | 23:18
Necu dalje ulagati u opremu, cesto cu slikati dogadjanja s vise ljudi cca. 50-100 u hotelski dvoranama (nisu svatovi i sl.), trebaju mi dobre slike u losijem osvijetljenju, dosta ce slikati objekte gradjevine, i detalje na pročeljima istih.
Klinca u odrastanju, volio bih da podrzava neki nekomprimirani format.
25.03.2009 | 00:15
Znači, prvenstveno ti igra širokokutni objektiv koji je svjetlosno jak. Topla preporuka ide za Panasonic Lumix DMC-LX3. Svjetlosno jak objektiv, otvor blende 2,0 što nisam vidio niti kod jednog fotića te klase. Manuelna kontrola svega, stane u bilo koji džep.
25.03.2009 | 00:15
Kad sam ja bio u istoj dilemi prije par godine, baš ovdje sam dobio preporuku za Minoltu A1. Nažalost, danas se više ne proizvodi.

Ovaj LINK bi mogao biti dobra početna točka.
25.03.2009 | 00:49
Svakako pogledaj Canon Powershot G10. Po svim pro reviewima best compact za pro korisnike. Ja imam G9 i s Metz flashom za svadbe i sl. slike su odlične.
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.03.2009 | 01:00
G10 je mrak.. ali ipak mislim da je pametnije ić na

skrati.net/maovaj
25.03.2009 | 10:46
Ja bi definitivno uzeo za 4300 kunicha , NIKON D60 Kit 18-55mm VR, a ako hoces nest bolje onda nikon d300 ili d700!
25.03.2009 | 13:14
ako kupujes kompaktni - definitivno Panasonic Lumix DMC-LX3, manji je od canona g10 i ima siri i brzi objektiv (24mm f/2 Vs. 28mm f/2,8) sto se tice kvalitete slike u mracnim interijerima mozes ga slobodno koristiti do iso800 za manje printeve, imas ga u diskont24 za 3400kn, takoder pogledaj novi ricoh cx1, to je prvi fotic koji radi hdr slike samo ne znam da li ga ima u hrvatskoj za kupiti
25.03.2009 | 18:07
Ali sto ce covjeku HDR na fotichu, zato postoji Photomatix, zar ne?
25.03.2009 | 21:15
Dijete je napisao:
G10 je mrak.. ali ipak mislim da je pametnije ić na

skrati.net/maovaj

Moram reći da je mene osobno do suza rastužio krš od objektiva koji dolazi u paketu s ovim jeftinijim Canonima DSLR. Bilo bi više fer da ga prodaju bez objektiva pa nek si kupi tko što hoće. Ovako si, fol, dobio aparat s objektivom "u cijeni", a zapravio si dobio aparat s komadom plastike i još si moraš kupiti objektiv.

U džepne formate se ne bi miješao.

Glede ovih većih, ja bi se isto prije odlučio za Nikon, iako deklarativno Canoni imaju više featurea za istu cijenu.
25.03.2009 | 21:24
Neznam koliko mi trebaju rani featuri jer da idem na to kupio bih Sony, ali mi je strava fotka kod svakoga, bar ona slikana unutra,
btw, suio sam izbor na:
Canon PS G10
FujiFilm FPS100FS
Nikon P6000

Nekako ne bih nesto preveliko zbog nosenja uokolo po gradilištima, nije bas prakticno.
26.03.2009 | 11:09
Da nisi napisao da ces slikati u losim svjetlosnim uvjetima ja bi ti isto preporucio nesto od Lumixa. Ja imam fz18 i jako sam zadovoljan s njim ali slikati sa kompaktima/ultrazoomovima u losim svjetlosnim uvjetima je neozbiljno jer ces uvijek imati previse noisa cim se ISO malo podigne tako da ti jedino ostaje neki entry level dslr.
26.03.2009 | 12:15
G10 mozda je hrga naspram lumixa al taj lumix na jednoj svadbi moze slikat samo lose. A za male novce kupis hot-shoe flash, u drugi dzep jakne ili zensku torbu i imas slike fenomenalne s G10. A opet kad ides na jarun ili u prirodu samo fotic u dzep, pederus i sl. i ne teglis pravi dslr sa sobom.

Znaci nema jednostavne formule nekom je lumix dobar je mu bolje ne treba/zeli ili ima jos i pravi dslr. A ja recimo nisam htio dslr zbog glomaznosti jer sam imao ultrazoom prije pa sam uzeo G9 trazeci najbolji kompakt pritom zeleci dobre slike i u losijim uvjetima (a za to trebas flash).

Imas dpreview.com i steve-digicams, procitaj review-e i pogledaj sample slike i razmisli za kaj ti sve treba, u kojim uvjetim ces sve slikati. I sam odluci kaj ti treba jer jedino ti sebi mozes izabrat za tebe pravi fotic, mi mozemo samo reci osobno iskustvo za neki od njih.
28.03.2009 | 16:55
Na kraju kupih nešto 5-o
Odabir je pao na Canon 1000D u kitu s dva objektiva i torbom, bila mi je Ok cijena, mislim da cu biti zadovoljan.
Hvala svima
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.03.2009 | 00:01
Nadam se i ja ćeš bit zadovoljan da se ne bi djetetovoj materi štucalo..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 8 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, korisnik, m@xym, Riba, rusty, Szguri, VanjusOS, Anonimci (449)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO